Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Programové dotace Olomouckého kraje 2018

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Programové dotace Olomouckého kraje 2018"— Transkript prezentace:

1 Programové dotace Olomouckého kraje 2018
Mgr. František Jura, náměstek hejtmana Konference samospráv Olomouc

2 Programové dotace 2018 Dotační programy jsou vyhlašovány na základě pravidel pro poskytování dotací, schválených Zastupitelstvem Olomouckého kraje. Některé dotační programy jsou dále členěny na dotační tituly, které mají rovněž schválená pravidla pro poskytování dotací. Celý proces poskytování programových dotací je řešen dle zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů.

3 Programové dotace 2018 informovanost a flexibilita
Obecný postup pro rok 2018 – pravidla poskytování dotací prostřednictvím dotačních programů – bude projednávat zastupitelstvo již 18. září. Připravená obecná pravidla pro příští rok jsou flexibilní a umožní nastavit specifické odborné podmínky pravidel jednotlivých programů. Pro rok 2018 je jednou z priorit včasná informovanost, komfort žadatelů a flexibilita procesu – pro žadatele je připraveno mnoho novinek.

4 Programové dotace 2018 včasnost a komunikace se žadateli
První konkrétní dotační program pro rok 2018 bude vyhlášen již v září 2017 – nový program na podporu sportovní činnosti (samostatný titul na podporu přípravy dětí a mládeže ve  vrcholových sportovních klubech). Ihned po vyhlášení bude zveřejněn srozumitelný popis podání žádosti a její administrace. Do měsíce po vyhlášení bude uspořádán seminář pro zájemce k podmínkám poskytování dotací v dotačním programu – to platí pro všechny vyhlašované dotační programy v roce 2018. 

5 Programové dotace 2018 větší komfort a plynulost procesu
Součástí seminářů pro žadatele bude vysvětlení elektronického podání žádostí, seznámení s novou verzí systému RAP – uživatelsky přívětivější, umožní jedinou registraci, předvyplnění položek o žadateli apod. Plynulost dotačního procesu je podpořena dvoukolovým vyhlašováním dotačních programů na aktivity v oblasti kultury a sportu. Všechny dotace do 35 000 Kč budou poskytovány bez povinnosti finanční spoluúčasti příjemce.

6 Programové dotace 2018 rozšíření portfolia
Pro rok 2018 se počítá se spuštěním nových dotačních programů a titulů: pomoc při výstavbě či rekonstrukci sportovních zařízení v obcích, dotace na přípravu projektové dokumentace v obcích, obnova nemovitostí v památkových rezervacích a zónách, průběžná podpora lesních ekosystémů, podpora handicapovaných sportovců, pomoc stávajícím včelařům, subvence stálým profesionálním souborům, podpora reprezentantů z našeho kraje atd.

7 Programové dotace 2018 navýšení alokací
Pro rok 2018 se počítá s výrazným navýšením alokací dotačních programů a titulů: Program obnovy venkova, předpokládaný celkový objem peněžních prostředků 38 mil. Kč (+ 15 mil.) z toho na projektovou dokumentaci 3 mil. Kč Nový program na podporu výstavby a rekonstrukcí sportovních zařízení v obcích, 95 mil. Kč Podpora výstavby a oprav cyklostezek, předpokládaný objem prostředků 10 mil. Kč (+ 3 mil.) Program na podporu JSDH 2018, předpokládaný celkový objem peněžních prostředků 10 mil. Kč (+ 3 mil.) Podpora opatření pro zvýšení bezpečnosti provozu a budování přechodů pro chodce 2018, nárokovaná alokace 15 mil. Kč (+ 1 mil.) ,

8 Děkuji všem za pozornost.
Pro zájemce o podrobnější informace budou veškeré podklady k systému dotací v roce 2018 k dispozici již od pátku 8. září na webu Olomouckého kraje (Zastupitelstvo), včetně seznamu navrhovaných dotačních programů a navrhovaných finančních alokací.


Stáhnout ppt "Programové dotace Olomouckého kraje 2018"

Podobné prezentace


Reklamy Google