Sociální integrace v Libereckém kraji

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
SOCIÁLNÍ INTEGRACE V LIBERECKÉM KRAJI grantové schéma v rámci Společného regionálního operačního programu České republiky na léta Priorita.
Dotační možnosti pro obce a města
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Opatření 2.3 JPD 3 „Posilnění kapacit poskytovatelů sociálních služeb v hlavním městě Praha“ Globální grant.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Podpora sociální integrace příslušníků romských lokalit Výzva č. 55 pro obce k předkládání individuálních projektů Výzva č.19 pro předkládání grantových.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Sociodemografická analýza Výzkum potřeb uživatelů Prostějov.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Krátké představení vyhlášených výzev oblasti podpory 3. 1 a 3
Společný regionální operační program (SROP) GRANTOVÁ SCHÉMATA KARLOVARSKÉHO KRAJE Aktuální stav průběhu 1. kola výzvy.
„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“
Evropský sociální fond v ČR
Příležitost dělá(t) zaměstnance
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Ing. Stanislava Správková
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Krátké představení aktuálních výzev pro NNO zaměřených na podporu zaměstnanosti (3.3 a 2.1 OP LZZ) Seminář pro NNO Rumburk,
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor fondů a programů EU Oddělení grantových schémat Grantové schéma Plzeňského kraje Podpora sociální integrace v Plzeňském.
POSOUZENÍ VLIVU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Podklady k posouzení vlivu akce z hlediska vlivu na životní prostředí (EIA) dle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
1 Sociální integrace v Libereckém kraji grantové schéma v rámci Společného regionálního operačního programu.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Návrh způsobu řešení projektu a přípravy projektové dokumentace 1. Pracovní seminář – Financování internetizace knihoven Havlíčkův Brod.
Chyby a doporučení při předkládání projektů do SROP – opatření říjen 2005 Liberec Helena Kubíčková Sekretariát Regionální rady NUTS II Severovýchod.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor fondů a programů EU Oddělení grantových schémat Grantové schéma Plzeňského kraje Podpora sociální integrace v Plzeňském.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Výzva k předkládání žádostí
Ing. Stanislava Správková
Transkript prezentace:

Sociální integrace v Libereckém kraji grantové schéma v rámci Společného regionálního operačního programu

Ke zpracování žadatelem 5. Elektronická žádost ELZA Obsah prezentace Zdroje financování 1. Úvod Příklady projektů 2. Vhodné aktivity 3. Návratná finanční výpomoc Formální 4. Přílohy Ke zpracování žadatelem 5. Elektronická žádost ELZA 6. Seminář ke GS 3.2 Tvorba projektu

1. Úvodní informace Program: Společný regionální operační program Priorita: 3. Rozvoj lidských zdrojů v regionech Opatření: 3.2 Podpora sociální integrace v regionech Minimální výše grantu: 264.000 Kč Maximální výše grantu: 5.000.000 Kč Minimální výše celkových uznatelných nákladů na akci je 300.000 Kč.

Všeobecný a specifický cíl Všeobecným cílem je posílení sociální stability a soudržnosti obyvatelstva na místní a regionální úrovni. Specifické cíle: reintegrace znevýhodněných či znevýhodněním ohrožených skupin do komunity rozvoj služeb v oblasti osobnostně sociálního a sociálně profesního vzdělávání zvýšení uplatnitelnosti sociálně vyloučených osob na trhu práce

Podporované aktivity neinvestičně zaměřené programy, kurzy, poradenství a služby občanům včetně poskytování rehabilitačních pomůcek, učebních pomůcek, studijních materiálů, pořádání sociálně integračních akcí, informační a propagační činnost, realizované na území Libereckého kraje a zaměřené na cílové skupiny obyvatel Libereckého kraje, realizované maximálně do 30. 6. 2007, upřednostněny však budou akce ukončené do 30. 6. 2006

Cílové skupiny mládež ve věku 15 - 25 let ohrožená vyloučením z trhu práce nebo delikvencí, dlouhodobě nezaměstnaní, občané bez kvalifikace nebo s nízkou kvalifikací, osoby vykazující problémy s užíváním omamných a psychotropních látek či drogově závislé, příslušníci národnostních a etnických menšin, občané vracející se z výkonu trestu odnětí svobody a školských zařízení pro výkon ústavní a ochranné výchovy, sociálně nepřizpůsobivé osoby a osoby žijící nedůstojným způsobem života, občané s omezenou schopností pohybu a orientace

Zdroje financování

Popis typů podporovaných aktivit a příklady akcí 2. Vhodné aktivity Popis typů podporovaných aktivit a příklady akcí

Programy vytváření místních partnerství a budování místních komunit Akce: Akce k posílení stávajících či k vytvoření nových partnerství mezi organizacemi veřejné správy, NNO, neformálními skupinami veřejnosti a dalšími subjekty veřejného života. Příklad: aktivity podporující zapojování veřejnosti do rozhodovacího procesu, vč. např. Místní agendy 21 nebo Zdraví 21

Programy zpracování komunitních plánů a rozvoje občanské společnosti na místní úrovni v oblasti sociálních služeb Akce: zaměřené na vytvoření komunitních plánů rozvoje sociálních služeb a rozvoj občanské společnosti na základě spolupráce a partnerství mezi všemi zúčastněnými a dotčenými subjekty plány by měly identifikovat možnosti komunit a místních společenství pro podporu rozvoje pracovních příležitostí a pro podporu řešení existujících společensky nežádoucích jevů Doporučení: Průvodce procesem komunitního plánování (http://www.mpsv.cz)

Programy získávání základních sociálně profesních a společenských dovedností Akce: zaměřené na jedince podporující získání společenských a profesních dovedností pro sociálně vyloučené či vyloučením ohrožené osoby, které jim usnadní přístup na trh práce Příklad: vzdělávání s cílem zvýšení kompetencí klienta pro získání odpovídajícího pracovního místa propojené s řízením procesů individuálního plánování rozvoje jednotlivce k získání takových kompetencí

Vzorová akce č.1 Romská občanská poradna Aktivity: sociální, právní a psychologické poradenství, orientace na trhu práce, příprava osob bez kvalifikace na rekvalifikační kurzy, asistence při hledání zaměstnání Uznatelné náklady: pronájem prostor, vybavení, režie poradny, mzda pracovníků, odměny konzultantům, školící a informační materiály, příspěvek na péči o závislou osobu

Programy vzdělávání vedoucí k sociální integraci Akce: vzdělávací programy pro osoby sociálně vyloučené či ohrožené sociálním vyloučením umožňující získání nových dovedností pro zvýšení uplatnitelnosti na trhu práce a zapojení do života příslušné komunity předpokládají se komplexní akce obsahující jasný popis způsobu přispění k definovanému cíli a způsob ověření dosažení předpokládaných výstupů a výsledků

Vzorová akce č. 2 – Vzdělávání handicapovaných osob v IT Aktivity: stanovení potřeb a poptávky klientů ve spolupráci s partnerem (organizace tělesně postižených) zajištění bezbariérových prostor výuka Uznatelné náklady: vybudování bezbariérového vstupu, vybavení učebny výpočetní technikou, školící materiály, odměna školitele, režijní náklady, propagace akce

Programy zaměřené na začleňování sociálně vyloučených osob Akce: komplexní programy začleňování osob bez domova, propuštěné z výkonu trestu, ústavní nebo ochranné výchovy, příslušníky etnických menšin a osoby s omezenou schopností pohybu a orientace měly by být zaměřeny na odstraňování bariér na straně sociálně vyloučených osob i na straně společnosti, a to zejména na obnovení pracovních návyků a zvýšení motivace k uplatnění na trhu práce Příklad: programy podporující zaměstnávání těchto osob v chráněných či podporovaných zaměstnáních vedoucí k získání pracovních návyků

Vzorová akce č. 3 – Kurz s praxí pro dlouhodobě nezaměstnané Aktivity: ve spolupráci s ÚP výběr vhodných klientů, orientace na trhu práce, jednání se zaměstnavatelem, výuka základů práce s PC, základní dovednosti pro praxi, praxe (VPP, ošetřovatelé) Uznatelné náklady: pronájem prostor, vybavení, režie učebny, mzda lektorů a manažera projektu, školící a informační materiály, pracovní pomůcky, 75% mzdy klientů při výkonu praxe

Intervenční programy ve prospěch skupin osob ohrožených sociální exkluzí Akce: zaměřené na poskytování poradenství, pomoc a aktivní intervenci s cílem zvýšení pravděpodobnosti integrace sociálním vyloučením ohrožených osob do komunity a na trh práce Příklad: viz. Vzorová akce č. 1

Reintegrační programy pro občany po návratu z výkonu trestu, postpenitenciární služby Akce: specializované programy pro osoby po návratu z výkonu trestu odnětí svobody vedoucí k jejich znovuzapojení se do společnosti Příklad: pomoc v oblasti obnovení pracovních návyků, motivace k uplatnění na trhu práce, psychologická pomoc s cílem plánování osobního a rodinného života, vzdělávání pro zvýšení kompetencí a dovedností pro získání vhodného zaměstnání

Programy pro mládež od 15 do 25 let Akce: programy pro neorganizovanou mládež s cílem eliminace rizik a snížení vzniku sociálně nežádoucích jevů Příklad: neformální vzdělávání (např. zvyšování komunikačních dovedností, zvyšování motivace), poradenství a psychologickou pomoc. Programy usnadňující orientaci na trhu práce, která je způsobená nedostatkem vstupních informací

Programy pro mladistvé osoby po opuštění školských zařízení pro ústavní a ochrannou výchovu Akce: cílem je získání potřebných a posílení stávajících kompetencí pro integraci do společnosti a uplatnění na trhu práce Příklad: vzdělávací a motivační programy a psychologické poradenství pro osoby opouštějící školská zařízení pro výkon ústavní nebo ochranné výchovy

Vzorová akce č. 4 – Zážitkový a výcvikový program na osvojení sociálních dovedností pro mladistvé po opuštění ústavní výchovy Aktivity: příprava programu, tvorba metodiky, analýza potřeb cílové skupiny, výběr účastníků týdenní pobytová výuka, nácvik jednání na úřadech, orientace na trhu práce, nácvik žádání o zaměstnání, orientace v systému státní správy, zvyšování právního povědomí Uznatelné náklady: ubytování, cestovné, stravné účastníků, mzda pracovníků projektu, školící a informační materiály

Střediska motivace, pracovní rehabilitace a doprovodu sociálně ohrožených osob Akce: programy zaměřené na motivaci k získání zaměstnání, psychologickou pomoc při řešení problémů rodinných či pracovních, podpůrné vzdělávací programy s cílem integrace na trh práce provázané s individuálními plány klientů, doprovod sociálním vyloučením ohrožených osob k potenciálnímu zaměstnavateli, zkušební zaměstnávání v chráněných dílnách či mimo ně, apod.

Vzorová akce č. 5 – Chráněné dílny pro osoby s mentálním postižením Aktivity: zaškolení pro práci a vlastní práce v chráněných dílnách, psychologické poradenství, rozvojové programy, podpůrné vzdělávání Uznatelné náklady: mzdy personálu dílen, odměny konzultantům, režie dílen (max. 7% CUN), materiál pro výrobu Upozornění: Výnosy z prodeje výrobků se musí odečíst od celkových uznatelných nákladů!

Programy podporující optimální sladění profesního a rodinného života Akce: programy pro matky s dětmi a ženy v domácnosti, které přispívají k opětovnému návratu na trh práce Příklad: mateřská centra, programy zaměřené na udržení či rozšíření kompetencí pro výkon povolání vzdělávací programy lze propojovat s programy péče o dítě (příspěvek na péči o dítě je uznatelným nákladem)

Programy prevence sociálně patologických jevů Akce: programy zaměřené na jednotlivce, skupiny i širší společenství ohrožené sociálně patologickými jevy cílem je předcházení vzniku rizikových faktorů a samotného společensky nežádoucího chování Příklad: vytváření partnerství mezi subjekty v komunitě k nalezení společných řešení reagujících na konkrétní rizika v lokalitě, např. ve spolupráci s Městskou policií

Programy péče o osoby závislé na drogách Akce: programy s cílovou skupinovou osob vykazujících problémy s užíváním návykových látek, osob závislých na návykových látkách, osob v průběhu léčby a resocializace akce by měly směřovat k eliminaci rizikového chování, snižování rizik vyplývajících z užívání návykových látek pro jednotlivce i pro společnost a podporovat začlenění těchto osob do společnosti či na trh práce

Programy bezpečnosti obyvatel Akce: zahrnuje programy zvyšující pocit bezpečnosti obyvatel v obcích a regionech, které kladou důraz na aktivaci potenciálu společenství Příklad: aktivity podporující dialog, spolupráci, analyzující rizika, vytvářející komunikační sítě, krizové linky, atp.

Vzdělávací, kulturní a sociální programy pro zlepšení životních podmínek obyvatel obcí a regionů Akce: doprovodné akce k projektům podporujícím sociální integraci Příklad: kulturní, osvětové a informační akce vedoucí ke zvyšování povědomí občanů o problematice sociálního vyloučení či sociálně vyloučených skupinách nebo akce zaměřené na zvýšení tolerance k odlišným společenstvím, jejichž cílem je hlubší pochopení problému a motivace ke spolupráci při jeho řešení

Příklad úspěšného projektu Žadatel příspěvková organizace kraje (střední škola) Akce výuka práce s výpočetní technikou pro občany s omezenou schopností pohybu (osoby s tělesným postižením) Plánované aktivity vybudování bezbariérového vchodu a WC vybavení učebny výpočetní technikou výuka Rozpočet 650 000,- Kč/10 seminářů/50 klientů

Respektování principu partnerství partneři provádějí výběr klientů a zajišťují klienty pro výuku, konzultují vhodnost programu, vyhodnocují efektivnost výuky Specifika bylo nutno doložit vyjádření o vlivu projektu na životní prostředí, neboť součástí projektu byla i drobná stavební úprava – bezbariérová toaleta -, která není vyjmenována v pokynu MŽP č. 3/2004 ohledně projektových záměrů, které nevyžadují předložení dokladu o vlivu na životní prostředí

4. Povinné přílohy Formální přílohy: 1. Seznam příloh (ELZA) 2. Žádost o příspěvek z rozpočtu kraje (ELZA) 3. Žádost o poskytnutí návratné finanční výpomoci (ELZA) 5. Čestné prohlášení o bezdlužnosti (ELZA) 7. Čestné prohlášení o nesouběžném předložení akce do OP RLZ (ELZA) 8. Doklady o právní subjektivitě 9. Podklady pro posouzení finančního zdraví žadatele 10. Doklad o posouzení vlivu na životní prostředí 11. Výpis z rejstříku trestů 13. Čestné prohlášení o zajištění finančního krytí akce (ELZA) 15. Doklad o prokázání vlastnických vztahů

Přílohy ke zpracování žadatelem: 4. Soulad s rozvojovou strategií - potvrzení o souladu s Programem rozvoje Libereckého kraje 2004-2006 vydává Oddělení rozvojových koncepcí Odboru hospodářského a regionálního rozvoje Krajského úřadu Libereckého kraje na základě žádosti, která musí obsahovat název žadatele, název a stručný popis akce 6. Podrobný rozpočet akce - formulář je součástí přílohy č. 2 Pokynů pro žadatele pro II. kolo výzvy 12. Doklad o partnerství - jsou-li do akce zahrnuti partneři, předkládá se smlouva nebo dohoda s partnery vymezující jejich úlohu, práva, povinnosti (např. smlouva o sdružení podle §829 až §847 Občanského zákoníku) 14. Projektová dokumentace

Projektová dokumentace – závazná struktura Titulní stránka 1. Obsah. 2. Základní informace o žadateli. 3. Výchozí stav před realizací projektu, odůvodnění realizace projektu. 4. Popis akce a jejích aktivit, definice cílových skupin, etapy, harmonogram. 5. Veškeré očekávané přínosy projektu (v číselném nebo slovním vyjádření) pro žadatele, cílové skupiny, obec, region, stát. Vliv projektu na kvalitu a rozsah poskytovaných služeb. 6. Analýza trhu, odhad poptávky, marketingový mix, nabídka obdobných aktivit v místě realizace projektu. 7. Management projektu, řízení lidských zdrojů, podrobný popis realizačního týmu složení, úkoly při realizaci projektu, zkušenosti s řízením podobně velkých projektů, reference. 8. Technické a technologické řešení projektu, odůvodnění zvolené technologie a investic plánovaných v projektu. 9. Potřeba a zajištění investičního(dlouhodobého) a oběžného majetku. 10. Podrobný finanční plán u investičních projektů na dobu pěti let, u neinvestičních projektů na dobu realizace projektu. Detailní přehled výdajů ve fázi investiční a provozní. Kalkulace cen nabízených služeb. Přehled tržeb za sledované období. Přehled cash-flow. Zajištění finančního krytí investiční a provozní fáze. 11. Udržitelnost projektu ( institucionální, finanční, provozní, politická). 12. Analýza rizik a jejich předcházení. 13. Závěrečné zhodnocení projektu.

4. Návratná finanční výpomoc návratná finanční výpomoc (NFV) může být poskytnuta jen nestátní neziskové organizaci (NNO), která ke dni podání žádosti má uzavřeno účetnictví za poslední 2 účetní období a to poté, co je NFV schválena Zastupitelstvem LK (nejdříve však 3 měsíce po zahájení realizace akce) žádost o poskytnutí NFV je součástí programu ELZA NFV může dosáhnout 20 % celkových uznatelných nákladů akce, max. však 500 tis. Kč NFV bude poskytnuta ze zvláštního účtu Libereckého kraje – Grantový fond Libereckého kraje

5. Elektronická žádost ELZA

Záložka „Program“ popisuje do jakého programu, priority, opatření a grantového schématu je žádost předkládána.

V záložce „Informace o akci“ žadatel vyplňuje název akce, její zkrácený název a popíše stručný obsah akce.

Do záložky „Žadatel“ se vyplňují základní informace o žadateli, respektive o statutárních zástupcích a kontaktních osobách.

Žadatel může být vždy jen jeden… Záložka „Žadatel II Žadatel může být vždy jen jeden… Záložka „Žadatel II.“ upřesňuje další údaje o žadateli, především je důležitá položka zkušenosti s řízením projektů.

Zdroje financování je nutné vyplnit dle tabulky uvedené v Pokynech pro žadatele pro II. kolo výzvy, kde jsou uvedeny zdroje financování v %.

U záložky „Přílohy“ je nutné si vždy kliknout na jednotlivé přílohy, pak na „Upravit“ - zobrazí se pole (viz níže), kde je nutné doplnit počet stran dané přílohy a potvrdit. U příloh uvedených jako „Čestné prohlášení“ je nutné v tomto pomocném poli kliknout na odkaz „Otevřít přílohu“ a zobrazí se Vám text čestného prohlášení, kde je potřeba doplnit některé údaje o žadateli.

V záložce „Harmonogram“ se popisuje časový harmonogram realizace V záložce „Harmonogram“ se popisuje časový harmonogram realizace. Jelikož grantové schématu nejsou členěné na etapy, pak celý projekt = 1 etapa. Na popis etapy se dostanete kliknutím na odkaz „nový“. Stejně tak při vyplňování políčka „Celkové uznatelné náklady“, kde si v nabídce vyberete typ uznatelného nákladu a sami doplníte výši. Při zadání dalšího uznatelného nákladu postupujete stejně přes odkaz „Nový“.

6. Tvorba projektu do GS Sociální integrace - dvoudenní seminář Obsah: průvodce tvorbou projektu možnost konzultace vlastních záměrů Termín: 26. – 27. 5. 2005 Místo konání: Hotel Orion, Liberec Určeno pro vážné zájemce o předložení žádostí (max. kapacita 25 účastníků). Z jedné organizace se může zúčastnit pouze jeden zástupce. Formulář závazné přihlášky k dispozici na www.kraj-lbc.cz → Grantová schémata ve SROP → Semináře → Seminář pro GS 3.2 Tvorba projektu. Doručit na adresu martina.fialova@kraj-lbc.cz

Informace o zpracovatelích žádostí Oddělení řízení grantových schémat poskytne na požádání Databázi zpracovatelů projektů. Databází zpracovatelů na celostátní úrovni disponuje: Ing. Radka Soukupová Ministerstvo pro místní rozvoj Garant Priority 3 SROP Staroměstské náměstí 6 110 15 Praha 1 tel: 224 861 383 fax: 224 861 428 e-mail: sourad@mmr.cz

Kontakty Oddělení řízení grantových schémat Odbor hospodářského a regionálního rozvoje Krajský úřad Libereckého kraje U Jezu 642/2a 461 80 Liberec Mgr. Martina Fialová  485 226 323 e-mail: martina.fialova@kraj-lbc.cz Materiály ke stažení na www.kraj-lbc.cz → Grantová schémata ve SROP → základní dokumenty pro jednotlivá grantová schémata

Materiály k dispozici Struktura Projektové dokumentace Formulář - Rozpočet akce Výčet uznatelných nákladů Prezentace