KRITÉRIA HODNOCENÍ AKCE

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Institut pro integraci České republiky do Evropské unie Jak na projekt spolufinancovaný ze SF EU Mgr. Marek Havrda, MA.
SOCIÁLNÍ INTEGRACE V LIBERECKÉM KRAJI grantové schéma v rámci Společného regionálního operačního programu České republiky na léta Priorita.
Opatření 2.3 OP RLZ „Posílení kapacit poskytovatelů sociálních služeb“ Globální grant.
SEMINÁŘ PRO EXTERNÍ HODNOTITELE - HODNOCENÍ, PPH, NÁLEŽITOSTI POSUDKŮ.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Evropský sociální fond
Aktuální informace o Regionálním operačním programu regionu soudržnosti Střední Morava Ing. Zdeněk Bogoč Úřad Regionální rady.
EKONOMICKÉ STUDIE A STRUKTURÁLNÍ FONDY EU Ing. Patrik Sieber KPE VŠE Praha
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Hodnocení kvality žádostí Programová oblast č.16 Odbor projektového řízení MK Oddělení fondů EHP.
Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Posuzování a hodnocení žádostí Programová oblast č.16 Odbor projektového řízení MK Oddělení fondů.
NOVINKY V DOKUMENTACI – NOVÝ SYSTÉM HODNOCENÍ 24.ZÁŘÍ 2013.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Jak na to? Projektová dokumentace Grantové schéma Plzeňského kraje „Podpora sociální integrace v Plzeňském kraji“ „Informační seminář k vyhlášení 4. kola.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Partnerství u projektů financovaných z Globálních grantů Sociální inkluze v kontextu přípravy na nové programovací období – zkušenosti, problémy a překážky.
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
POSOUZENÍ VLIVU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Podklady k posouzení vlivu akce z hlediska vlivu na životní prostředí (EIA) dle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování.
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
1 Sociální integrace v Libereckém kraji grantové schéma v rámci Společného regionálního operačního programu.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Chyby a doporučení při předkládání projektů do SROP – opatření říjen 2005 Liberec Helena Kubíčková Sekretariát Regionální rady NUTS II Severovýchod.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Projekty SIPVZ 2005 Rozbor kritických momentů v přípravě projektů SIPVZ.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Požadavky na předkládání žádostí a kritéria pro výběr projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
VĚCNÉ HODNOCENÍ A SPECIFICKÁ KRITÉRIA Seminář pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, červen 2009.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Požadavky na předkládání žádostí a kritéria pro výběr projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Struktura dokumentace a její účel (rizika) Specifikace administrace ROP Střední Morava na.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Závěrečná zpráva o realizaci IPRM PRAHA.
Příprava žádosti Společný technický sekretariát Drážďany.
Téma: DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE Dotační fond Libereckého kraje OBLAST PODPORY 4B - TĚLOVÝCHOVA A SPORT.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Burza partnerů v rámci OP EÚS Rakousko – Česká republika
Informace o výzvě pro školy
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Seminář pro žadatele o finanční podporu 6. a
SMĚRNICE RADY KRAJE Č. 2/2008 K SYSTÉMU PŘÍPRAVY A REALIZACE PROJEKTŮ KRAJE A ORGANIZACÍ ZŘIZOVANÝCH ČI ZAKLÁDANÝCH KRAJEM SPOLUFINANCOVANÝCH Z FONDŮ EU.
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Transkript prezentace:

KRITÉRIA HODNOCENÍ AKCE Metoda hodnocení Skupiny kritérií a jejich váha Výběrová kritéria Mgr. Leoš Křeček, Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajského úřadu Libereckého kraje, leos.krecek@kraj-lbc.cz

Metoda hodnocení Každá akce je hodnocena dvěma hodnotiteli na základě výběrových kritérií podle hodnotící tabulky. Hodnotící tabulka je uvedena v příloze č. 4 Pokynů pro žadatele. Výsledný počet bodů určuje počet bodů dosažených za jednotlivá kritéria a vahou celé skupiny kritérií (tj. provede se přepočet na škálu 0 – 100%). Nesplnění prahové úrovně bodového hodnocení – 65% všech kritérií jako celku - bude důvodem k nedoporučení akce k financování (tj. i kdyby byl dostatek finančních prostředků, nebudou projekty s nižším bodovým hodnocením doporučeny k financování).

Metoda hodnocení Hodnotitel hodnotí sice celou akci, ale přesto jsou mu dány instrukce, kde má daná výběrová kritéria hledat. Z tohoto důvodu obsahují hodnotící tabulky odkaz na příslušné pasáže žádosti, kam žadatel vyplňuje příslušné údaje a kde hodnotitel hledá odpověď (jedná se o „hlavní“ místo a při hodnocení bude využito i dalších informací). Jsou tři základní lokalizace odpovědí: kapitola žádosti (záložka) povinná příloha [PP] nepovinná příloha [NP]

Skupiny kritérií Představují základní kvalitativní charakteristiky akce – jsou čtyři: Schopnosti a zkušenosti žadatele 10% Potřeba a relevance akce 30% Kvalita akce 40% Horizontální témata 20% v jejich rámci jsou dílčí charakteristiky hodnoceny 19 výběrovými kritérii na škále 0 až 5 bodů, celkově tak lze získat 95 bodů, po jejich přepočtu vahou kritérií 100 bodů (alias 100%).

1. Schopnosti a zkušenosti žadatele Jaká je předchozí zkušenost žadatele s realizací obdobného typu akce?  záložka Žadatel II  reference realizovaných projektů [NP] lze předložit maximálně 3 reference, které musí obsahovat: název projektu, stručné zaměření, finanční zdroje, výši rozpočtu, výsledky a kontakt na poskytovatele

1. Schopnosti a zkušenosti žadatele Jakým způsobem je žadatel pro akci organizačně a projektově připraven?  záložka Popis akce  Studie proveditelnosti [PP] potřebné je definovat především organizační tým projektu, jejich kompetence a odpovědnost včetně kontroly

1. Schopnosti a zkušenosti žadatele Prokázal žadatel, že má zajištěno finanční krytí akce?  Doklad o zajištění finančního krytí akce [PP] žadatel prokáže, že má či že zajistí dostatečné krytí akce (závazným úvěrovým příslibem, úvěrovou smlouvou, čestným prohlášením o zajištění finančního krytí akce, výpisem z běžného účtu (ne starším 30 dnů ke dni předložení žádosti), usnesením zastupitelstva obce či kraje

2. Potřeba a relevance akce Jaká je potřeba a perspektiva akce zejména z hlediska potřeb cílových skupin?  záložka Udržitelnost  Analýza potřeb cílových skupin [NP] prokazuje se poptávka po nabízené službě odpovídající potřebám cílových skupin, důraz je kladen na inovativní řešení a přidanou hodnotu do činnosti žadatele

2. Potřeba a relevance akce Je akce v souladu s rozvojovými strategiemi (regionální či místní)?  záložka Popis akce  Soulad s rozvojovou strategií [PP] žadatel dokládá soulad s určitou strategií (Program rozvoje Libereckého kraje …) potvrzenou příslušným úřadem (nejedná se o doporučení)

2. Potřeba a relevance akce Jaká je vazba na jiné aktivity?  záložka Popis akce  Výroční zpráva [NP] žadatel popisuje aktivity, které realizoval, realizuje a kterými naváže na akci; pokud navazuje na aktivity jiných subjektů (např. partnerů), doloží návaznost podrobným popisem nebo odpovídajícím věrohodným dokladem

2. Potřeba a relevance akce Jakým způsobem je při přípravě a realizaci respektován princip partnerství? Jaké subjekty akci podporují?  záložka Partneři  Doklad o partnerství [NP] žadatel popisuje spolupráci s partnery (je potřeba je odlišit od subdodavatelů) a jejich podíl na realizaci, formálně prokazuje spolupráci dokladem o partnerství

2. Potřeba a relevance akce Do jaké míry řeší akce problematiku v oblasti sociální integrace, návratu na trh práce a celoživotního vzdělávání?  záložka Popis akce / Specifické cíle dopad do tří základních oblastí + specifikace cílových skupin + počet skupin sociálně ohrožených osob

3. Kvalita akce Do jaké míry je rozpočet akce jasný, podrobný a do jaké míry jsou navrhované výdaje včetně relativní výše nutné k realizaci?  záložka Harmonogram  Rozpočet akce [PP] jasnost, podrobnost rozpočtu; oddělení uznatelných a neuznatelných výdajů; přiměřenost jednotlivých výdajů

3. Kvalita akce Obsahuje akce konkrétní a reálné cíle? Je doložen reálný harmonogram aktivit?  záložky Popis akce a Harmonogram  přílohy (především Studie proveditelnosti) veškerá dokumentace musí být navzájem v souladu; důraz je kladen na definování rizik a jejich případného řešení

3. Kvalita akce Do jaké míry akce vytváří podmínky pro realizaci navazujících aktivit a jak je tento záměr doložen?  záložka Popis akce  Střednědobá koncepce [NP] popis předpokládaných navazujících aktivit v dané oblasti ve střednědobém výhledu

3. Kvalita akce V jaké míře naplňuje akce kvantitativní cíle grantového schématu?  záložky Ukazatele a Popis akce Sledované monitorovací ukazatele: počet podpořených osob vytvoření hrubých pracovních míst úspěšnost absolventů

3. Kvalita akce Jakým způsobem je prokázáno, že všechny výsledky akce jsou udržitelné a upotřebitelné i po skončení realizace akce?  záložka Udržitelnost  Studie proveditelnosti [PP] rozbor udržitelnosti a upotřebitelnosti výsledků ve finančních, personálních a společenských aspektech

4. Horizontální témata Jaký má akce vliv na udržitelný rozvoj? Jaký vliv má akce na rovné příležitosti? Jaký je vliv akce na rozvoj informační společnosti? Jaký je příspěvek akce k vyváženému rozvoji regionů?  záložka Horizontální témata I. + II.  záložka Informace o akci – Místo realizace je potřebné kvantifikovat procento časových kapacit akce věnovaných danému tématu