Regionální operační programy 2007 – 2013 a oblast kultury.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Postup při zpracování projektu do PRV 27. – Mgr. Michal Jarolímek.
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Cassia Development & Consulting, s.r.o.
Regionální operační programy
ROP – možnosti pro cestovní ruch
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Dotační příležitosti.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Prioritní osa 2: Rozvoj městských a venkovských oblastí.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Možnosti podpory investičních záměrů v oblasti vzdělávání Liberec – KÚ Libereckého kraje.
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské nám
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Místní akční skupina SPOLEČNÁ CESTA Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR OSA III
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Sociální problematika na venkově Od Programu obnovy vesnice k LEADERu Ing. Roman Línek náměstek hejtmana pověřený zastupováním Pardubický kraj
Obec správným směrem " Projekt je financován z prostředků EAFRD v rámci Programu rozvoje venkova ČR pro období " "Evropský zemědělský fond pro.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Zdroje financování – vybrané oblasti pro obce + Dispoziční fond Ing. Zdeňka Škarková, RRA Vysočina.
3.1 – Rozvoj urbanizačních center Příjemci podpory
Regionální operační program NUTS II Severovýchod 2007 – 2013
IX. Konference Finance pro města a obce Libor Lukáš hejtman Zlínského kraje zástupce AKČR pro Regionální operační programy Využití Regionálních.
Typy projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA (PRV)
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Sdružení Český ráj. 2 Projektové záměry Regionální projektové záměry pro období : Marketingové a koordinační aktivity v CR Rozvoj doplňkové infrastruktury.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Regionální operační program pro NUTS 2 Střední Čechy 2007 – /11/2008 Mladá Boleslav Ing. Jan Přikryl.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný regionální operační program
Regionální operační program NUTS II Jihozápad 2007 – 2013
Možnosti financování obnov památek 2017 Ing. Alena Pospíšilová
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Program rozvoje venkova 2007 – 2013 – Osa III
Aktuální dotační příležitosti IROP
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Informace o vyhlášených výzvách
Transkript prezentace:

Regionální operační programy 2007 – 2013 a oblast kultury

Rozvoj regionálních center Rozvoj měst rozvoj venkova Koneční příjemci: Obce, svazky obcí, kraje, organizace zřizované nebo zakládané obcemi či kraji, NNO, Hospodářská komora ČR a její složky, poskytovatelé sociálních a zdravotních služeb Typ operace: Integrovaný plán rozvoje,Individuální projekt Forma podpory: Nevratná přímá pomoc (dotace) PRIORITA – ROZVOJ MĚSTSKÝCH A VENKOVSKÝCH OBLASTÍ

Rozvoj měst – města obyvatel  Regenerace a revitalizace neudržovaných, poškozených, nevhodně využitých a zanedbaných ploch a objektů (brownfields)  Obnova vybraných částí měst  Modernizace veřejných prostranství  Rozvoj infrastruktury v oblastech školství a vzdělávání  Rozvoj infrastruktury v oblasti zdravotnictví a sociálních věcí  Posílení sociální soudržnosti, kvality života a zdraví obyvatel ve městec  Volnočasové aktivity Bodově zvýhodněné objekty památkové péče Typ operace: Individuální projekty Forma podpory: Nevratná přímá pomoc (dotace)

Obnova vybraných částí měst  regenerace a revitalizace zapsaných historických, kulturních a technických památek v rámci  projekty komplexní obnovy historických jader měst,  revitalizace a regenerace náměstí, parků a dalších veřejných prostranství včetně veřejné zeleně a parkovacích ploch,

Rozvoj venkova 500 – 5000 obyvatel  Regenerace a revitalizace brownfields a investice do dopravní a technické infrastruktury průmyslových zón a lokalit menšího rozsahu  Rozvoj venkova, zlepšení kvality života ve venkovských oblastech a rozvoj infrastruktury v oblastí školství a vzdělávání a sociálních věcí Typ operace: Individuální projekty Forma podpory: Nevratná přímá pomoc (dotace)

Rozvoj základní infrastruktury a doprovodných aktivit v oblasti CR  Podpora revitalizace kulturně- historických a technických památek28 s cílem zvýšit atraktivitu území z hlediska CR  Podpora zajištění dostupnosti turistických atraktivit  Tvorba produktů a propagace infrastruktury CR podporované v rámci dané oblasti podpory Koneční příjemci: Obce, svazky obcí, kraje, organizace zřizované nebo zakládané obcemi či kraji, NNO, právnické osoby s min. 2 - letou existencí v obcích do 2000 obyvatel Typ operace: Individuální projekt, Forma podpory: Nevratná přímá pomoc (dotace) PRIORITA – CESTOVNÍ RUCH

Podpora revitalizace kulturně-historických a technických památek28 s cílem zvýšit atraktivitu území z hlediska CR  revitalizaci kulturně-historických a technických památek, které mají bezprostřední vazbu na rozvoj cestovního ruchu v regionu  projekty realizace různých forem navigačních systémů k památkám, které jsou prokazatelně významné z hlediska cestovního ruchu  další formy šetrného využití kulturně-historických a technických památek pro CR Investice spojené s udržováním, obnovou a zhodnocováním památek, památkově vymezených území,kulturních prvků vesnice a venkovské krajiny, včetně historických parků, historických zahrad a alejí a také budování nových stálých expozic a muzeí s vazbou na místní historii, zajímavosti, kulturní a umělecké aktivity a tradiční lidovou kulturu jsou v rámci ROP NUTS II Severovýchod přípustné pouze v obcích nad 500 obyvatel.

Program rozvoje venkova priorita III.2.2. Ochrana a rozvoj kulturního dědictví venkova Záměry  a) studie a programy obnovy, využití a regenerace kulturního dědictví venkova Žadatel - obce podle zákona č. 128/2000 Sb.  b) obnova a zhodnocování kulturního dědictví venkova  c) stálé výstavní expozice a muzea Žadatel: obce, NNO, zájmová sdružení právnických osob,církve a jejich organizace

studie a programy obnovy, využití a regenerace kulturního dědictví venkova  zpracování studií obnovy a využití kulturního dědictví (např. kulturních památek, památkových rezervací, památkových zón, krajinných památkových zón, kulturních prvků vesnic a krajiny, památek místního významu a s tím souvisejících historických parků, zahrad, alejí a skupin stromů, soliterních dřevin)  zpracování programů regenerace památkově chráněných území, plánů péče o krajinné památkové zóny  zpracování soupisů a map kulturního dědictví na venkově  publikační činnost v přímé vazbě na daný projektový záměr  geodetické práce související s projektovým záměrem.

obnova a zhodnocování kulturního dědictví venkova  stavební obnova (rekonstrukce, modernizace, statické zabezpečení, restaurování), revitalizace a zhodnocení památkových budov, ploch, kulturních objektů a prvků (kulturních památek, objektů v památkových rezervacích a památkových zónách a v krajinných památkových zónách, kulturních prvků vesnic a venkovské krajiny, památek místního významu a s tím souvisejících historických parků, zahrad, alejí, skupin stromů, soliterních dřevin)  zajištění stavebně historických průzkumů (včetně záchranných archeologických průzkumů).

stálé výstavní expozice a muzea  investice na realizaci výstavních expozic a muzeí s nabídkou místních kulturních a historických zajímavostí s vazbou na místní historii, kulturní a umělecké aktivity a tradiční lidovou kulturu  nákup staveb souvisejících s projektem do 10 % způsobilých výdajů na projekt, ze kterých je stanovena dotace  nákup pozemků souvisejících s projektem do 10 % způsobilých výdajů na projekt, ze kterých je stanovena dotace  nákup zařízení, vybavení, hardware, software nezbytných pro realizaci projektu.

PRV – kultura po 1. výzvě  Severovýchod Alokace 115% ,- Požadováno ,- Nevyčerpáno ,-

PRV ČR opatřeníalokace 2007 Alokace s přezávaz kováním 115% požadavek Kč rozdíl Přesun do opatření III Střední Čechy Severozápad Severovýchod Jihozápad Jihovýchod Moravskoslezs ko Střední Morava

ROP po výzvě do priority 2  Rozvoj měst: Požadovaná dotace za NUTS II SV : ,94,- Požadovaná za KHK : ,96,- Celkem projektů 78 (KHK 23) Alokace na NUTS II SV: ,- Rozvoj venkova: Požadovaná dotace za NUTS II SV : ,86,- Požadovaná za KHK : ,59,- Celkem projektů 95 (KHK 31) Alokace na NUTS II SV: ,-

ROP po výzvě do priority 3  Cestovní ruch – infrastruktura Požadovaná dotace za NUTS II SV : ,40,- Požadovaná za KHK : ,30,- Celkem projektů 135 (KHK 47) Alokace na NUTS II SV: ,-

Kuks - Granátové jablko Integrovaný operační program  nositel projektu: Národní památkový ústav, ú.o.p. Josefov  provozovatel:NPÚ  vlastník:NPÚ  prvotní odhad dotace: 500 mil. Kč  počátek realizace: od roku 2008/2009  místo realizace: Hospital Kuks  cíl: revitalizace Hospitalu jako součásti jediného dochovaného barokního lázeňského komplexu v ČR a jeho využití jako společensko – kulturního centra Královéhradeckého kraje  přidaná hodnota:  barokní lékárna a farmaceutické muzeum  Centrum trojrozměrné digitalizace památek  sporckovská expozice s modelem Kuksu arch. Brixe  institut barokních studií  refektář: konference, výstavy, koncerty, umělecké workshopy ( b1 )

Hodně dobrých nápadů a kvalitních projektů přeje Ing. Klára Dostálová ředitelka CEP Soukenická 54, Hradec Králové Tel Fax