Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Program rozvoje venkova 2007 – 2013 – Osa III

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Program rozvoje venkova 2007 – 2013 – Osa III"— Transkript prezentace:

1 Program rozvoje venkova 2007 – 2013 – Osa III
Ing. Michaela Švehlová České Budějovice Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

2 Modul: Program rozvoje venkova 2007 – 2013 – Osa III
Realizace v rámci projektu Vývoj nových modulů dalšího profesního vzdělávání regionálních manažerů Žadatel Místní akční skupina Hlubocko - Lišovsko o.p.s. Operační program Operační program Rozvoj lidských zdrojů E-learning (přístup do kurzu) Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

3 Obsah prezentace Program rozvoje venkova – obecné informace Osa III
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

4 Program rozvoje venkova
podpora venkovských oblastí Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova (European Agriculture Fund for Rural Development) celé území ČR kromě Prahy venkovské obce < 2000 obyvatel (5 612 obcí, 89,82 % všech obcí) navazuje na SAPARD (2002 – 2004) a OP Zemědělství (2004 – 2006) Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

5 Struktura Osa III Kvalita života ve venkovských oblastech a diverzifikace hospodářství venkova Osa I Zlepšení konkurence-schopnosti zemědělství a lesnictví Osa II Zlepšování životního prostředí a krajiny Osa IV Leader Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

6 Opatření osy I Opatření osy II Opatření osy III
I.1.1 Modernizace zemědělských podniků I.1.2 Investice do lesů I.1.3 Přidávání hodnoty zemědělským a potravinářským produktům I.1.4 Pozemkové úpravy I.2.1 Seskupení producentů I.3.1 Další odborné vzdělávání a informační činnost I.3.2 Zahájení činnosti mladých zemědělců I.3.3 Předčasné ukončení zemědělské činnosti I.3.4 Využívání poradenských služeb II.1.1 Platby za přírodní znevýhodnění poskytované v horských oblastech a platby poskytované v jiných znevýhodněných oblastech II.1.2 Platby v rámci oblastí Natura 2000 na zemědělské půdě a Rámcové směrnice pro vodní politiku 2000/60/ES II.1.3 Agroenvironmentální opatření II.2.1 Zalesňování zemědělské půdy II.2.2 Platby v rámci Natury 2000 v lesích II.2.3 Lesnicko-environmentální platby II.2.4 Obnova lesního potenciálu po kalamitách a podpora společenských funkcí lesů III.1.1 Diverzifikace činností nezemědělské povahy III.1.2 Podpora zakládání podniků a jejich rozvoje III.1.3 Podpora cestovního ruchu III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby III.2.2 Ochrana a rozvoj kulturního dědictví venkova III.3.1 Vzdělávání a informace Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

7 Finance Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

8 Osa III Cílem je zvýšení kvality života ve venkovských oblastech a diverzifikace hospodářství venkova. Osa III - Kvalita života ve venkovských oblastech a diverzifikace hospodářství venkova 17,16 mld. Kč se rozdělí následujícím způsobem mezi 3 priority Osy 3. III.1.1 Diverzifikace činností nezemědělské povahy III.1.2 Podpora zakládání podniků a jejich rozvoje III.1.3 Podpora cestovního ruchu III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby III.2.2 Ochrana a rozvoj kulturního dědictví venkova III.3.1 Vzdělávání a informace Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

9 Priorita III.1 - Tvorba pracovních příležitostí a podpora využívání obnovitelných zdrojů energie
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

10 III.1.1 Diverzifikace činností nezemědělské povahy
Záměry: diverzifikace činností nezemědělské povahy výstavba a modernizace bioplynové stanice výstavba a modernizace kotelen a výtopen na biomasu včetně kombinované výroby tepla a elektřiny výstavba a modernizace zařízení na výrobu tvarovaných biopaliv Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

11 Příjemce dotace III.1.1 Záměr a): Záměry b), c), d):
zemědělský podnikatel s min. 2letou historií v zemědělství podporovány mohou být pouze mikropodniky, malé a střední podniky v obcích do 2000 obyvatel Záměry b), c), d): podporovány mohou být pouze malé a střední podniky (ne mikropodniky) v celé ČR kromě Prahy III.1.1 Diverzifikace činností nezemědělské povahy diverzifikace činností nezemědělské povahy výstavba a modernizace bioplynové stanice výstavba a modernizace kotelen a výtopen na biomasu včetně kombinované výroby tepla a elektřiny výstavba a modernizace zařízení na výrobu tvarovaných biopaliv Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

12 Výše dotace Maximální výše dotace:
Maximální způsobilé výdaje, ze kterých je stanovena dotace v záměru a) jsou 5 000 000 Kč na projekt v záměru b) jsou Kč na projekt v záměru c) jsou 5 000 000 Kč na projekt v záměru d) jsou 5 000 000 Kč na projekt Region Malý podnik Střední podnik Region Jihozápad 56 % 50 % 46 % 40 % Všechny ostatní regiony 60 % Příklady způsobilých výdajů: - rekonstrukce a modernizace objektu, případně nová výstavba budov a ploch pro nezemědělskou činnost a rozvoj nezemědělské produkce (stavební materiál, stavební práce) - připojení k technické infrastruktuře - úprava povrchů - nákup výrobních zařízení a technologií sloužících k diverzifikaci do nezemědělských činností - pořízení výpočetní techniky, vybavení provozovny (základní nábytek) - projektová a technická dokumentace - nákup pozemků a staveb v souvislosti s projektem do 10 % ze způsobilých výdajů, ze kterých je stanovena dotace Výdaje v tomto opatření jsou způsobilé ke spolufinancování, jestliže vznikly a byly skutečně uhrazeny nejdříve ke dni vystavení potvrzení o zaregistrování Žádosti o dotaci z PRV. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

13 III.1.2 Podpora zakládání podniků a jejich rozvoje
Záměry: zakládání a rozvoj mikropodniku výstavba a modernizace bioplynové stanice výstavba a modernizace kotelen a výtopen na biomasu včetně kombinované výroby tepla a elektřiny výstavba a modernizace zařízení na výrobu tvarovaných biopaliv Opatření je zaměřeno na podporu zakládání nových a rozvoj existujících podniků nejmenší velikosti – mikropodniků, včetně nových živností v oblasti výroby a zpracování. Cílem opatření je především vytváření nových pracovních míst a rozvoj hospodářské struktury nezemědělských aktivit. Podpora je určena v rámci záměru a) na zakládání nových mikropodniků v oblasti výroby, rozvoj aktivit se zaměřením na oblast doplňkové a řemeslné výroby. V rámci záměrů b), c), d) bude podporována nová výstavba a modernizace zařízení na výrobu a využití energie z biomasy. mikropodnik je definován jako podnik, který zaměstnává méně než 10 zaměstnanců a jehož roční obrat a/nebo roční účetní rozvaha nepřekračují 2 mil. € projekty jsou vybírány na základě preferenčních kritérií Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

14 Příjemce dotace III.1.2 Záměr a): Záměry b), c), d):
podnikatelé kromě zemědělských, kteří splňují podmínky pro zařazení do kategorie mikropodniků projekt musí být realizován v obcích do 2000 obyvatel Záměry b), c), d): zemědělští podnikatelé, kteří splňují podmínky pro zařazení do kategorie mikropodniků Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

15 Výše dotace Maximální výše dotace:
Maximální způsobilé výdaje, ze kterých je stanovena dotace v záměru a) jsou 5 000 000 Kč na projekt v záměru b) jsou Kč na projekt v záměru c) jsou 5 000 000 Kč na projekt v záměru d) jsou 5 000 000 Kč na projekt Region Všechny regiony kromě regionu Jihozápad 60% Region Jihozápad 56% 50% Příklady způsobilých výdajů Záměr a): rekonstrukce a modernizace objektu, případně nová výstavba budov a ploch pro zakládání a rozvoj existujících mikropodniků úprava povrchů v areálu provozovny připojení k technické infrastruktuře nákup strojů, výrobních zařízení a technologie nákup vybavení provozovny   pořízení výpočetní techniky projektová a technická dokumentace nákup nemovitosti do 10 % způsobilých výdajů, ze kterých je stanovena dotace Záměry b), c), d): stavební investice (stavební materiál, stavební a zemní práce, rozvody, přípojky základní technické infrastruktury ve vztahu k provoznímu příslušenství, úprava povrchů) pořízení, instalace a zprovoznění příslušných strojních, technologických a regulačních systémů Výdaje v tomto opatření jsou způsobilé ke spolufinancování, jestliže vznikly a byly skutečně uhrazeny nejdříve ke dni vystavení potvrzení o zaregistrování Žádosti o dotaci z PRV. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

16 III.1.3 Podpora cestovního ruchu
Záměry: pěší trasy, vinařské stezky a hippostezky ubytování, sport Opatření je zaměřeno na rozvoj aktivit v rámci venkovského cestovního ruchu, zejména na využití potenciálu zemědělských farem v oblasti agroturistiky. V rámci záměru a) je dotace určena na vybudování pěších a lyžařských tras, vinařských stezek a hippostezek mimo území lesů. V rámci záměru b) bude podporována zejména výstavba malokapacitních ubytovacích a stravovacích zařízení, půjčoven sportovního vybavení a objektů a ploch pro sportovně rekreační vyžití. projekty je možné realizovat v obcích do 2000 obyvatel projekty jsou vybírány na základě preferenčních kritérií Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

17 Příjemci dotace III.1.3 Záměr a) pěší trasy, vinařské stezky a hippostezky: nestátní nezisková organizace zájmové sdružení právnických osob zemědělský podnikatel nezemědělský podnikatelský subjekt, pouze pokud činnost zahajuje, nebo má kratší než dvouletou historii v oblasti podnikání v cestovním ruchu ke dni podání Žádosti o dotaci Záměr b) ubytování, sport: Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

18 Výše dotace Maximální výše dotace:
záměr a) – 90 % způsobilých výdajů, ze kterých je stanovena dotace záměr b): Maximální způsobilé výdaje, ze kterých je stanovena dotace v záměru a) jsou 1 500 000 Kč na projekt v záměru b) jsou Kč na projekt Region Malý podnik Střední podnik Velký podnik Všechny ostatní reg. 60% 50% 40% Region Jihozápad 56% 46% 36% 30% Příklady způsobilých výdajů: Záměr a): tvorba pěších a lyžařských tras (směrové tabule, značky, odpočinková místa podél pěších a lyžařských tras) mimo území lesů tvorba vinařských stezek (směrové tabule, značky, odpočinková místa podél vinařských stezek) mimo území lesů tvorba hippostezek (směrové tabule, značky, odpočinková místa podél hippostezek) mimo území lesů nákup a výsadba doprovodné zeleně související s projektem nákup pozemků v souvislosti s projektem do 10 % ze způsobilých výdajů, ze kterých je stanovena dotace projektová a technická dokumentace Záměr b): rekonstrukce a modernizace, nová výstavba malokapacitního ubytovacího nebo stravovacího zařízení v přímé návaznosti na ubytovací kapacitu (do 60 lůžek) výstavba příjezdové cesty, úpravy povrchů připojení k technické infrastruktuře výstavba požárních nádrží souvisejících s projektem do objemu 10 m3 nákup vybavení pro malokapacitní ubytovací nebo stravovací zařízení rekonstrukce, modernizace, přestavba, případně nová výstavba objektů pro zřízení půjčoven sportovních potřeb (např. půjčovny kol, lodí, lyžařského vybavení) rekonstrukce, modernizace, přestavba, případně nová výstavba ploch a objektů pro sportovní vyžití v areálech jak vnitřních tak venkovních – např. hřiště, koupaliště, jízdárna, atd. (nejedná se o aquaparky a lázně) nákup vybavení a sportovních potřeb pro půjčovny a zařízení pro sportovní vyžití nákup a výsadba doprovodné zeleně v areálu pořízení nezbytné výpočetní techniky v souvislosti s projektem nákup pozemků a staveb, projektová a technická dokumentace Výdaje v tomto záměru jsou způsobilé ke spolufinancování, jestliže vznikly a byly skutečně uhrazeny nejdříve ke dni vystavení potvrzení o zaregistrování Žádosti o dotaci z PRV. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

19 Priorita III.2 Podmínky růstu a kvality života na venkově
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

20 zlepšení dopravní a technické infrastruktury a vzhledu obcí
III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby III Obnova a rozvoj vesnic Záměry: zlepšení dopravní a technické infrastruktury a vzhledu obcí vodovody, kanalizace a ČOV pro veřejnou potřebu územní plán Podopatření je zaměřeno na podporu malých obcí v oblasti základní dopravní a technické infrastruktury včetně vodohospodářské, zajištění územních plánů, zlepšení vzhledu obcí a tím zlepšení životních podmínek a zvýšení atraktivity vesnic pro bydlení, podnikání i relaxaci projekt musí být realizován v obci do 500 obyvatel vodovody v obcích do 2000 obyvatel kanalizace a ČOV pro veřejnou potřebu v obcích do 2000 obyvatel s kapacitou do 2000 E.O. vodovody, kanalizace a ČOV budou podpořeny pouze mimo území vyžadující zvláštní ochranu (NP a CHKO včetně jejich ochranných pásem, lokality soustavy Natura 2000) a mimo povodí vodního díla Nové Mlýny Projekty jsou vybírány na základě preferenčních kritérií Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

21 Příjemci dotace III.2.1.1 Záměr a) :
obce, svazky obcí, nestátní neziskové organizace , zájmová sdružení právnických osob (jsou-li jejich členy obce, svazky obcí), církve a jejich organizace Záměr b): obce, svazky obcí Záměr c): obce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

22 Výše dotace Maximální výše dotace: 90 % způsobilých výdajů, ze kterých je stanovena dotace Maximální způsobilé výdaje, ze kterých je stanovena dotace: v záměru a) jsou Kč na projekt (je-li žadatelem svazek obcí je limit možno násobit počtem obcí, jichž se projekt přímo týká až do max. částky 20 mil. Kč) v záměru b) jsou Kč na projekt (u svazku obcí se limit navyšuje o 10 % s každou následující obcí až do max. výše 60 mil. Kč) v záměru c) jsou mil. Kč na projekt Příklady způsobilých výdajů: Záměr a): budování a obnova místních komunikací III. a IV. třídy,jejich součástí a příslušenství, budování a obnova sítí technické infrastruktury (vyjma infrastruktury řešené záměrem b)) obnova veřejných prostranství obce, nákup techniky pro údržbu zeleně parkové úpravy, nákup a výsadba veřejné zeleně nákup pozemků do 10 % způsobilých výdajů projektu, ze kterých je stanovena dotace projektová a technická dokumentace Záměr b): budování a rekonstrukce vodovodů, kanalizací a ČOV pro veřejnou potřebu nákup strojů, technologie, hardware, software a vybavení souvisejících s projektem doprovodná síť technické infrastruktury nákup pozemků (u projektů ČOV též staveb) do 10 % ze způsobilých výdajů, ze kterých je stanovena dotace Záměr c): zpracování územního plánu projektantem projektová dokumentace, zadání územního plánu Výdaje v tomto podopatření jsou způsobilé od v případě projektové a technické dokumentace a nákupu nemovitostí; ostatní výdaje jsou způsobilé od data zaregistrování Žádosti o dotaci Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

23 a) občanské vybavení a služby
III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby III Občanské vybavení a služby A) Projekty nezakládající veřejnou podporu a) občanské vybavení a služby b) integrovaná informační a školící centra s využitím ICT c) zázemí pro společenské, kulturní, sport., spolkové, environmentální a církevní aktivity B) Projekty zakládající veřejnou podporu d) občanské vybavení a služby e) integrovaná informační a školící centra s využitím ICT Podopatření je zaměřeno: na zajištění občanského vybavení a služeb v oblasti veřejné správy, školství, zdravotnictví, kultury a sociálních služeb, spolkových činností, předškolní a mimoškolní péče o děti, základní obchodní infrastruktury, tělovýchovy a sportu na zřizování integrovaných informačních a školících center s využitím ICT na zajištění zázemí pro aktivity místních společenských, kulturních, zájmových a sportovních organizací a spolků a církví a jejich organizací, které přispívají k zachování tradic a upevňují identitu a mezilidské vztahy projekty je možné realizovat v obcích do 500 obyvatel Projekty jsou vybírány na základě preferenčních kriterií Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

24 Příjemce dotace III.2.1.2 Obce, svazky obcí, nestátní neziskové organizace, zájmová sdružení právnických osob (jsou-li jejich členy obce,svazky obcí), církve a jejich organizace Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

25 Výše dotace A) Projekty nezakládající veřejnou podporu
Maximální výše dotace: 90% způsobilých výdajů, ze kterých je stanovena dotace Maximální způsobilé výdaje, ze kterých je stanovena dotace: v záměru a) jsou Kč (je-li žadatelem svazek obcí, limit je 20 mil. Kč) v záměru b) jsou Kč (je-li žadatelem svazek obcí, limit je 8 mil. Kč) v záměru c) je Kč (je-li žadatelem svazek obcí, limit je 2 mil. Kč) Projekty nezakládají veřejnou podporu dle čl. 87 Smlouvy tehdy, když je projekt realizován ve veřejném zájmu a nepřináší ekonomickou výhodu jeho vlastníku ani jeho provozovateli, nenarušuje soutěž na vnitřním trhu EU zvýhodněním určitých podniků nebo odvětví výroby a nemá dopad na obchod mezi členskými státy EU. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

26 Výše dotace B) Projekty zakládající veřejnou podporu
Maximální výše dotace: Maximální způsobilé výdaje, ze kterých je stanovena dotace: v záměru d) jsou Kč (je-li žadatelem svazek obcí, limit je 20 mil. Kč) v záměru e) jsou Kč (je-li žadatelem svazek obcí, limit je 8 mil. Kč) Region Malý podnik Střední podnik Velký podnik Všechny ostatní reg. 60% 50% 40% Region Jihozápad 56% 46% 36% 30% Záměr a), d): stavební výdaje k zajištění občanského vybavení a služeb v oblasti školství, zdravotnictví, kultury a sociálních služeb, péče o děti, základní obchodní infrastruktury, v oblasti sportovních a volnočasových aktivit a tělovýchovy, veřejné správy a hasičských zbrojnic výstavba sítí technické infrastruktury (včetně bezdrátových technologií) nezbytných pro realizaci projektu nákup technologie, zařízení , vybavení, hardware, software, pozemků, staveb do 10 % způsobilých výdajů, ze kterých je stanovena dotace projektová a technická dokumentace Záměr b), e): stavební výdaje ke zřízení integrovaných informačních a školících center s využitím ICT Záměr c): investice pro pořízení materiálně – technického zázemí a vybavení pro společenské, spolkové, sportovní,kulturní, environmentální a církevní aktivity včetně stavebních výdajů malého rozsahu (stavby do 25 m2) nákup pozemků v souvislosti s projektem do 10 % způsobilých výdajů, ze kterých je stanovena dotace Výdaje projektů zakládajících veřejnou podporu jsou zde způsobilé ke spolufinancování, jestliže vznikly a byly skutečně uhrazeny nejdříve ke dni vystavení potvrzení o zaregistrování Žádosti o dotaci z PRV. Výdaje projektů nezakládajících veřejnou podporu jsou způsobilé od (projektová,technická dokumentace, nákup nemovitostí), ostatní výdaje od zaregistrování Žádosti o dotaci Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

27 III.2.2 Ochrana a rozvoj kulturního dědictví venkova
Záměry: studie a programy obnovy, využití a regenerace kulturního dědictví venkova obnova a zhodnocování kulturního dědictví venkova stálé výstavní expozice a muzea Opatření je zaměřeno na vypracování studií nebo programů a na investice spojené s udržováním, obnovou a zhodnocováním nebo využitím kulturního dědictví venkova, jako například kulturních památek, památkově významných území, kulturních prvků vesnic a venkovské krajiny, včetně historických parků, zahrad a alejí, a dále na budování nových stálých výstavních expozic a muzeí s vazbou na místní historii, zajímavosti, kulturní a umělecké aktivity a tradiční lidovou kulturu projekt lze realizovat v obci do 500 obyvatel Projekty jsou vybírány na základě preferenčních kritérií Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

28 Příjemci dotace III.2.2 Záměr a): obce, svazky obcí Záměr b),c):
obce, svazky obcí, nestátní neziskové organizace, zájmová sdružení právnických osob (jsou-li jejich členy obce, svazky obcí), církve a jejich organizace Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

29 Výše dotace Maximální výše dotace: 90 % způsobilých výdajů, ze kterých je stanovena dotace Podpora je poskytována v režimu de minimis (celková výše podpory de minimis poskytnuté jednomu subjektu nesmí v kterémkoli tříletém období přesáhnout částku EUR). Záměr a): zpracování studií obnovy a využití kulturního dědictví, zpracování programů regenerace památkově chráněných území, plánů péče o krajinné památkové zóny zpracování soupisů a map kulturního dědictví na venkově publikační činnost v přímé vazbě na daný projektový záměr geodetické práce související s projektovým záměrem projektová dokumentace Záměr b): stavební obnova, revitalizace a zhodnocení památkových budov, ploch, kulturních objektů a prvků a s tím souvisejících historických parků, zahrad, alejí, skupin stromů a soliterních dřevin zajištění stavebně-historických průzkumů včetně záchranných archeologických průzkumů) projektová a technická dokumentace Záměr c): investice na realizaci výstavních expozic a muzeí s vazbou na místní historii, kulturní a umělecké aktivity a tradiční lidovou kulturu výdaje na nákup staveb a pozemků do 10 % způsobilých výdajů, ze kterých je stanovena dotace nákup zařízení, vybavení, hardware, software do 10 % způsobilých výdajů, ze kterých je stanovena dotace Výdaje uskutečněné v rámci projektu, jsou v souladu s obecnými podmínkami způsobilé od v případě projektové a technické dokumentace a nákupu nemovitostí; ostatní výdaje jsou způsobilé, jestliže vznikly a byly skutečně uhrazeny nejdříve v den shodný s datem vystavení potvrzení o zaregistrování Žádosti o dotaci z PRV. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

30 Priorita III.3 Vzdělávání
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

31 III.3.1 Vzdělávání a informace
Záměr: vzdělávací projekt Podpora je zaměřena na vzdělávání a informování fyzických a právnických osob, které mají vážný zájem zahájit nebo rozšířit podnikání, případně jiné působení, na venkově v rámci aktivit podporovaných v ose III (tzn. v oblastech diverzifikace činností nezemědělské povahy, zakládání a rozvoje mikropodniků, venkovského cestovního ruchu, obnovy a rozvoje vesnic, občanského vybavení a služeb a ochrany a rozvoje kulturního dědictví venkova). Příjemce dotace zajistí vzdělávání účastníkům prostřednictvím vzdělávacího subjektu. Vzdělávací subjekt a případné další subjekty podílející se na přípravě vzdělávacího projektu budou příjemcem dotace vybíráni prostřednictvím výběrového řízení. Účastníci nehradí žádné poplatky spojené s účastí na vzdělávací akci. projekty jsou vybírány na základě preferenčních kritérií Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

32 Příjemci dotace III.3.1 Definice příjemce dotace:
obce svazek obcí neziskové organizace s právní subjektivitou Žadatelem nemůže být: místní akční skupina vybraná v rámci opatření IV.1.1 Programu rozvoje venkova ČR Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

33 Výše dotace Maximální výše dotace:
Maximální výše dotace činí 100 % způsobilých výdajů, ze kterých je stanovena dotace Podpora je poskytována v režimu de minimis nákup služeb vzdělávacího subjektu: náklady na pronájem sálu, učebny technické zabezpečení výdaje spojené s poskytováním studijních materiálů a materiálů potřebných k praktické výuce nákup kancelářských potřeb ve vztahu k předmětu projektu v nezbytné míře výdaje spojené s vlastní organizací semináře - mzdové náklady na organizátora a administrativní pracovníky, výdaje spojené s poskytnutím propagačních a informačních materiálů výdaje na odbornou činnost lektorů výdaje spojené se zajištěním překladů výdaje spojené se zajištěním tlumočníka výdaje spojené s pořádáním odborné exkurze projektová dokumentace výdaje spojené s vlastní organizací semináře prostřednictvím vlastních zdrojů, tj. vlastních zaměstnanců žadatele výdaje spojené s poskytnutím místnosti (energie, poplatky) ve vlastnictví žadatele - podložené fakturou Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

34 3. kolo příjmu žádostí (26. 2. – 17. 3. 2008)
Aktuality: 3. kolo příjmu žádostí ( – ) III.1.1 Diverzifikace činností nezemědělské povahy III.1.2 Podpora zakládání podniků a jejich rozvoje Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

35 Informace www.mze.cz www.szif.cz
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

36 Děkuji za pozornost. Ing. Michaela Švehlová G-PROJECT, s. r. o. nám
Děkuji za pozornost! Ing. Michaela Švehlová G-PROJECT, s.r.o. nám. Přemysla Otakara II. 117/32, České Budějovice Tel.: Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Program rozvoje venkova 2007 – 2013 – Osa III"

Podobné prezentace


Reklamy Google