Postup registrace ekologicky hospodařícího zemědělce

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EKOLOGICKÉ ZEMĚDĚLSTVÍ
Advertisements

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Zemědělství – 1. část.
Chmelařský kongres Praha 2008
Založení družstva © Mgr. Iva Jermanová, advokátka.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
1 Zpracování dat o odpadech za rok 2011 Seminář pro ohlašovatele.
Pilsen Steel s.r.o. Procesní přistup, PQM -vyhodnocení
Ekologické zemědělství
Aktivity v zájmu zvyšování bezpečnosti půdy Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský Hroznová 2, Brno Veronika Večeřová www.ukzuz.cz.
1 Daň z nemovitostí a místní poplatky jako finanční zdroj obcí a měst Alena Holmes Zdeňka Jirásková Odbor – Majetkové daně, daň silniční, poplatky a oceňování.
Oddělení metodiky OP Rybářství (SZIF) ŘO OP Rybářství (MZe)
Povodně 2010 Realizace převodu státních pozemků ze správy PF ČR do vlastnictví obcí nebo fyzických osob postižených povodněmi roku 2010, za účelem výstavby.
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Hlášení změn v rámci projektů PRV Eva Šípová, MAS Labské skály – březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Ing. Jaroslav Holý Služba sledování změn.
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Verze Modul OCENĚNÍ DaMaSk
Zásady správné zemědělské praxe
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Předčasné ukončení zemědělské činnosti
Předčasné ukončení zemědělské činnosti Nařízení vlády 69/2005
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Zákon č. 334/1992 Sb. o ochraně zemědělského půdního fondu
Pozemky Skalský Dvůr Aplikace v agendě Pozemky Evidence pozemků –evidence parcel, listů vlastnictví a oprávněných subjektů –nájmy, DzN.
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
OP Rybářství 2007 – 2013 Novinky v administraci Žádostí o dotaci OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka.
Jak předcházet neshodám na ekofarmách Obecná pravidla produkce Zákaz používání GMO - Zákaz používání GMO - zákaz se týká potravin, krmiv, činidel,
Martin Sloup Jiří Kučera Natalia Rubinova Jindřich Štefan.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
1. Průkaz energetické náročnosti budov Praha 15. ledna 2009.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
Systém kontrolní činnosti SEI
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Název prezentace Nařízení vlády ze dne o stanovení závazných pravidel poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích a na vybrané myslivecké.
Kontrola a certifikace v ekologickém zemědělství
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
Ekologické zemědělství Pavlína Šrámková. Ekologické zemědělství Nařízení Rady (ES) 834/2007 – od nahrazuje Nařízení Rady 2092/1991 Zákon č.
Smluvní vztahy a registrace- držitelé licence na distribuci Jaroslav Žákovčík Praha
KATASTR NEMOVITOSTÍ. Je soubor údajů o nemovitostech v ČR, který zahrnuje jejich soupis a popis a jejich polohové a geometrické určení. Tvoří ucelený,
Elektronická příprava deklarace a podání JŽ. Připravený zemědělec Chci si podat elektronickou žádost o dotaci - ANO 1) Vyřešené zakázané činnosti, případně.
Státní zemědělský intervenční fond. PGRLF 2016 Pokyny pro poskytování podpory a formulář žádosti o podporu – na internetový stránkách v.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský Odborná způsobilost pro nakládání s přípravky na ochranu rostlin 2015 Statistika, novinky, spolupráce Ing.
Příspěvek na hospodaření v rámci AGROENVIRONMENTÁLNÍCH OPATŘENÍ ČESKÉ REPUBLIKY LUŽE Listopad 2008 Jan Simek DAPHNE ČR - Institut aplikované ekologie.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Informace k novému SW, práce s elektronickou žádostí Michaela Hofštetrová Knotková.
Schválením žádosti projekt nekončí
Výpočet náhrad za újmy omezením lesního hospodaření pomocí SW SKOL
Zelená nafta Seminář k novele zákona o spotřebních daních
Veřejnoprávní smlouvy
Jak získat peníze na zahájení podnikání na venkově ?
Dotační program Podpora včelařství 2016 Krok za krokem
Povolení kácení dřevin rostoucích mimo les
Dotační program Podpora včelařství 2015 Krok za krokem
Pozemkové úpravy v okrese Opava role SPÚ
Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny
1 Název školy Číslo projektu Název materiálu Autor Tematická oblast
Ekologické zemědělství
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Katastr nemovitostí přednáška 6 - 3
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část
Výrobny a mikrozdroje Ing. Martin Kříž
Pěstování RRD na zemědělské půdě
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Postup registrace ekologicky hospodařícího zemědělce Zadání cvičného projektu

Postup registrace Každý nový zájemce, který hodlá podnikat v ekologickém zemědělství, (ekologický zemědělec, výrobce biopotravin, obchodník s biopotravinami, výrobce biokrmiv, dodavatel bioosiv a biosadby a ekologický včelař) musí podat žádost o registraci na MZe. Vzor žádosti o registraci je uveden v příloze 1 prováděcí vyhlášky č. 16/2006 Sb., která nabyla účinnosti dnem 1.2.2006. Rozsah žádosti je jedna strana, žádost je možné si vyžádat na MZe (tel. 221 812 025, e-mail: iva.sipkova@mze.cz)nebo u kontrolních organizací. Žádost si lze také přímo vytisknout z elektronické verze předpisu.

Postup registrace Žádost se podává na adresu: Ministerstvo zemědělství ČR, odbor ekologického zemědělství a obnovitelných zdrojů energie, Těšnov 17, 117 05 Praha 1. Kontaktní místo pro ekologické zemědělství na MZe je také odbor ekologického zemědělství a obnovitelných zdrojů energie, tel. 221 812 056 nebo 221 812 419, e-mail: martin.leibl@mze.cz, jiri.jungr@mze.cz

Postup registrace Přílohou žádosti o registraci musí být vyjádření kontrolní organizace, že žadatel prošel vstupní kontrolou a plní podmínky zákona i nařízení. V praxi je proto nezbytné postupovat tak, že žadatel nejdříve zkontaktuje příslušnou kontrolní organizaci, přihlásí se u ní ke kontrole a certifikaci, uzavře s ní smlouvu o kontrole, kontrolní organizace provede vstupní kontrolu a poté vystaví příslušné potvrzení (§ 6 odst. 5), které tvoří přílohu žádosti o registraci.

Postup registrace Každá osoba podnikající v ekologickém zemědělství musí mít uzavřenou platnou smlouvu s některou kontrolní organizací, která je pověřena MZe výkonem kontroly a certifikace v ekologickém zemědělství. K 1.1.2009 byly MZe pověřeny výkonem kontroly a certifikace následující kontrolní organizace:

Kontrolní organizace KEZ o.p.s. Poděbradova 909 537 01 Chrudim Tel.: 469 622 249, fax: 469 625 027 e-mail: kez@kez.cz www.kez.cz ABCERT AG Lidická 40 602 00 Brno Tel.: 545 215 899, fax: 545 217 876 e-mail: info@abcert.cz www.abcert.cz BIOKONT CZ, s.r.o. Měříčkova 34 621 00 Brno Tel.: 545 225 565, fax: 547 225 565 e-mail: slavik@biokont.cz www.biokont.cz

Postup registrace Evidence zemědělské půdy v ekologickém zemědělství a přechodném období probíhá v rámci systému LPIS.

Postup registrace V případě ekologických zemědělců vystaví MZe po podání žádosti o registraci informaci o zahájení přechodného období, případně rozhodnutí o registraci pro ekologické zemědělství (po uplynutí doby přechodného období). U ostatních osob podnikajících v ekologickém zemědělství vystaví MZe po podání žádosti rozhodnutí o registraci pro ekologické zemědělství. Na žádost o registraci pro ekologické zemědělství se vylepuje kolek 1000,- Kč.

Další přílohy, které EZ farmář vyplňuje: Přílohy, které je nutné vyplnit určuje to, zda se registrujete k podnikání pouze v rostlinné výrobě /přílohy P1-P11/ P1 Platný doklad opravňující žadatele k podnikání v úředně ověřené kopii. P2 Mapa s přehledně vyznačenými pozemky na kterých bude žadatel ekologicky hospodařit. P3 Doklad o vlastnictví pozemků či jiném právním důvodu k zemědělskému hospodaření. P4 Soupis pozemků na kterých bude žadatel ekologicky hospodařit podle údajů v katastru nemovitostí. Zde si žadatel musí vytvořit vlastní tabulku, která by měla obsahovat soupis parcel řazených podle honů, název a číslo honů, katastrální čísla parcel, výměry jednotlivých parcel, řezení do půdních bloků, katastrální území, kultury, celkové součty výměr za jednotlivé hony a půdní bloky. P5. Přehled pozemků zařazovaných do přechodného období podle hospodářského využití + Sumář osevních ploch zařazovaných do přechodného období k ekologickému zemědělství P5.1 Přehled pozemků zařazených v ekologickém zemědělství a v přechodném období podle hospodářského využití P6. Soupis pozemků obhospodařovaných jinou zemědělskou výrobou podle hospodářského využití v roce …. P7 Soupis hospodářských budov a provozních zařízení které bude žadatel používat k ekologickému hospodaření, podle údajů katastru nemovitostí. P8 Osevní postup v ekologickém zemědělství, druhy plodin, zelené hnojení na dobu 3 let. P9 Druhy a roční dávky všech hnojiv, statkových hnojiv, pomocných půdních látek na dobu 3 let. P10 Způsob a uplatňované metody ochrany rostlin a použití přípravků podle povinné evidence na dobu 3 let. P11 Popis způsobu zajištění ochrany ekologického zemědělství před negativními vlivy zemědělské činnosti ( podle § 10 zákona).

Zadání cvičného projektu Praktické zpracování cvičného projektu

Zadání cvičného projektu Tříčlenné skupiny studentů Průběžná příprava dle zadání Dle harmonogramu (na konci semestru) příprava prezentace a obhájení projektu Všechny vyplňované dokumenty stačí elektronicky.

Zadání cvičného projektu Vyplnění žádosti o vstupní kontrolu (formulář příslušné kontrolní organizace – dle vlastního výběru – zdroj web KEZ, ABcert, Biokont CZ) Vyplnění žádosti o registraci (MZe) Satelitní mapa pozemků se zákresem (např. www.seznam.cz nebo www.googlemaps.com) Zpracování zadávacího listu:

Zadání cvičného projektu 1. Zadávací list cvičného projektu ekofarmy: charakteristika půdně-klimatických podmínek okres: nadmořská výška: průměrné roční srážky: průměrná roční teplota: půdní typ a druh: výrobní zaměření farmy hlavní plodiny (min. 4-5): volba jedné „modelové“ plodiny: hospodářská zvířata na farmě: Popis ekofarmy – cca 10-20 řádků (viz příklad)