Dotační program ŠKOLICÍ STŘEDISKA

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Současný systém podpory
V ZDĚLÁVÁNÍM K VYŠŠÍ ADAPTABILITĚ ZAMĚSTNANCŮ SPOLEČNOSTI O.K. T EXTIL, S. R. O. CZ.1.04/1.1.02/
Programy na podporu zaměstnanosti podporované strukturálními fondy EU.
Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
Podpora sociálního podnikání ze strukturálních fondů EU investiční podpora Výzva č. 8 Integrovaného operačního programu (IOP): investiční podpora neinvestiční.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Ministerstvo průmyslu a obchodu
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Granty pro IT a jak jimi podpořit prodej Robert Šedivec.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Možnosti podpory investičních záměrů v oblasti vzdělávání Liberec – KÚ Libereckého kraje.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
„Dotační možnosti z OPPI“ 1. Operační program Podnikání a Inovace 2007 – 2013 aktuální výzvy – Školicí střediska, Marketing 2.
Projekty „Školení je šance“ a „Vzdělávejte se!“ Petr Nečas místopředseda vlády ministr práce a sociálních věcí
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Jsem malý podnikatel a dolehla na mě krize.. Seminář v Evropském domě Operační program Podnikání a inovace Blanka Miksová CzechInvest, Regionální.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
Projekt „Vzdělávejte se!“
Dotace Robert Šedivec. obsah Co vám nabízíme = EUGA Aktuální příležitosti Konkrétní příklady.
VÝHLED NA ROK 2009 Prioritní osa 1 – Počáteční vzdělávání Prioritní osa 3 – Oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání Pavlína Mikešová
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
„Školení je šance“ Seminář pro zaměstnavatele 30. června 2009.
Vzdělávejte se pro růst v Karlovarském kraji II seminář pro zaměstnavatele Karlovy Vary
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
Dotační tituly pro IT/ICT sektor. Dotační tituly pro IT/ICT sektor O eNovation Vznik v první polovině roku 2007 Poradenská činnost v oblasti eGovernmentu.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Seminář pro žadatele OP LZZ Výzva pro předkládání GP 1.1 – Adaptabilita zaměstnanců sdružení.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST Ing. Lucie Veselá.
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V OP ZAMĚSTNANOST Mgr. Svatava Škantová vedoucí oddělení projektů sociálního podnikání 18. srpna 2015, Olomouc.
Seminář pro žadatele OP LZZ – Zvýšení adaptability zaměstnanců podniků v profesních oborových a odvětvových sdruženích 6.února 2009 Praha.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Programový rámec: Operační program Zaměstnanost
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Výzva k předkládání žádostí
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
Aktuální dotační příležitosti IROP
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Dotační program ŠKOLICÍ STŘEDISKA OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Dotační program ŠKOLICÍ STŘEDISKA

Cíl programu -- Zajistit kvalitní zázemí pro vzdělávání -- Zvýšit konkurenceschopnost podniků i zaměstnatelnost jednotlivců -- Zvyšovat odborné znalosti zaměstnanců a prohlubovat jejich další dovednosti: -- manažerské -- technické -- jazykové

školicích center nebo školicích místností Podporované aktivity -- výstavba -- pořízení -- rekonstrukce -- modernizace -- vybavení a zařízení školicích center nebo školicích místností

Podmínky projektu -- Ve školicím středisku musí být více než z poloviny (min 51% proškolených) vzděláváni zaměstnanci podnikatelských subjektů podnikajících ve vybraných sektorech (zejména zpracovatelský průmysl, VaV, stavebnictví, IT) -- Ve zbytku lze školicí středisko využívat např. pro studenty -- Příjemce dotace je povinen zabezpečit zachování projektu po dobu nejméně 5 let (u MSP 3 roky) -- Využití školicího střediska musí činit ode dne ukončení realizace projektu alespoň 30 % -- Projekt musí být realizován v ČR mimo hl.m. Prahu

Způsobilé výdaje -- Dlouhodobý hmotný a nehmotný majetek nebo drobný hmotný a nehmotný majetek -- Nákup či úprava pozemků a nemovitostí -- Nákup, rekonstrukce, modernizace, úpravy, výstavba či odstranění stavby -- Inženýrské sítě, inženýrské činnosti a komunikace ke stavbám (pozor, stavební náklady a náklady související se stavebními pracemi jsou uznatelné pouze v rozsahu pro školicí středisko)

Způsobilé výdaje -- Technická zařízení a zařizovací předměty staveb -- Hardware a sítě -- Technická zařízení a zařizovací předměty staveb -- Projektová dokumentace -- Školicí pomůcky -- Školicí programy, software a data -- Veškeré vybavení a zařízení školicího střediska

Příjemci podpory -- Podnikatelské subjekty - bez rozdílu velikosti působící ve vymezených CZ-NACE (dříve OKEČ) -- Sdružení právnických osob, podnikatelská seskupení vzniklá na základě Obchodního zákoníku nebo jiného právního předpisu -- Nestátní neziskové organizace (o.p.s., obč. sdružení) -- Fyzické osoby podnikající na základě živnostenského oprávnění ve vymezených CZ-NACE /OKEČ/

Forma a výše podpory Forma podpory Dotace Výše podpory (na 1 projekt) 200 tis. – 100 mil. Kč Míra podpory = 36 až 60 % z celkových způsobilých výdajů v závislosti na místě realizace a velikosti příjemce

Realizované projekty -- Výzva I.: příjem žádostí 3.3.2008 – 30.9.2009 -- přijato 386 žádostí, 192 podepsaných Rozhodnutí, 15 již ukončených projektů -- Výzva II.: příjem žádostí 1.11.2009 – 30.6.2010 -- zatím přijato 128 žádostí

OPERAČNÍ PROGRAM LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST Globální grant EDUCA

Cíl programu Zvýšení kvalifikační úrovně, profesních dovedností a znalostí zaměstnanců a zaměstnavatelů a přispět tak ke zvýšení konkurenceschopnosti podnikatelských subjektů ve vybraných CZ - NACE. Další profesní vzdělávání zaměstnanců Tvorba podnikových vzdělávacích programů Příprava podnikových lektorů

Zaměření programu Specifické vzdělávání – definováno jako vzdělávání zaměstnance na jehož základě je zaměstnanec uplatnitelný na současné nebo budoucí pozici u podnikatelského subjektu, který je příjemcem podpory. Poskytuje kvalifikace, které jsou nepřenositelné do dalších podniků a pracovních oborů. Vzdělávání obecné – je definováno jako vzdělávání, které se nevztahuje jen k současné nebo budoucí pozici zaměstnance podnikatelského subjektu, který je příjemcem podpory. podíl obecného vzdělávání v rámci předloženého projektu nesmí přesáhnout 20% rozpočtu projektu

Podporované aktivity – minimálně 80% profesní vzdělávání zaměstnanců podporované zaměstnavateli odborné vzdělávání zaměstnanců a zaměstnavatelů zaměřené na prohloubení, rozšíření, zvýšení, obnovení nebo udržení kvalifikace získávání klíčových dovedností zvyšujících udržitelnost zaměstnání v podniku žadatele aplikování všech forem vzdělávání zaměstnanců dle specifických potřeb zaměstnavatelů s důrazem na přípravu na konkrétní práci/pracovní pozici tvorba podnikových vzdělávacích programů pro zaměstnance příprava podnikových lektorů

Podporované aktivity – maximálně 20% jazykové vzdělávání Školení základních počítačových dovedností a vzdělávání v oblasti SW které je přenositelné školení v oblasti tzv. měkkých dovedností, tzn. prezentační dovednosti, komunikační dovednosti, techniky vyjednávání, projektový management apod. NEPODPOROVATELNÉ: dlouhodobé vzdělávací kurzy – MBA, vysokoškolské vzdělávání školení povinná ze zákona (vyhlášky, BOZP, apod.) zavádění systému řízení jakosti dle norem ISO, EMAS apod.

Přijatelnost žadatele Podniky vymezené zákonem č. 513/92 Sb., §2, odst. 2, písm. a), b), c), ve znění pozdějších předpisů (mimo sdružení, klastry, asociace, apod.) Sídlo v celé ČR (cílová skupina musí být mimo hl. m. Praha)

Cílové skupiny Cílové skupiny podporované: Zaměstnavatelé Zaměstnanci podniků Podnikající fyzické osoby OSVČ Cílové skupiny nepodporované: školy instituce poskytující specializační vzdělávání a jejich pracovníci veřejná správa a místní samospráva a její zaměstnanci zadavatelé, poskytovatelé a další subjekty působící v oblasti sociálního začleňování/sociálních služeb instituce služeb zaměstnanosti, spolupracující organizace a jejich pracovníci

Způsobilé výdaje Výdaje na školení Náhrada mezd zaměstnanců i zaměstnavatelů v průběhu školení Zařízení a vybavení pro školení v hodnotě do 20 % rozpočtu Cestovní náhrady, … Výše výdajů na nákup služeb nesmí přesáhnout 70 % přímých způsobilých výdajů

Forma a výše podpory bloková výjimka: 25 – 45 % z celkových uznatelných nákladů v závislosti na velikosti žadatele, intenzita veřejné podpory může být navýšena o 10% pokud bude vzdělávání poskytováno zdravotně postiženým nebo znevýhodněným pracovníkům Podpora „de minimis“ (100 % z CUN) Maximální souhrnná výše 200 000 EUR za 3 roky Dočasný rámec (100 % z CUN) max 500 000 EUR jednomu subjektu od 1.1.08 do 31.12.2010 Výše podpory na projekt Minimální 500.000,- Kč Maximální 8.000.000,- Kč

Děkuji za pozornost Ing. Klára Zubová Klara.zubova@czechinvest.org © Copyright, CzechInvest 2008. Všechna práva vyhrazena.