Boží zbroj Od pondělí do čtvrtka na letním kempu 2006

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
čtyři skutečnosti, které vyžadují rozhodnutí
Advertisements

Život v obecenství – Zpověď
ČR pro Ježíše Termíny ŠVM v Malenovicích pro školní rok 2005/06 ŠVM II. AC/ECM - první víkend druhý víkend druhý.
TRHLINA Špatná zpráva s dobrým koncem
Společenství - Co je církev. Církev není budova ani nějaké místo.
ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu
ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu
Boží zbroj Podle Efezským 6,10-17
…rádi bychom viděli Ježíše… (?) Jan 12, Někteří z poutníků, kteří se přišli o svátcích klanět Bohu, byli Řekové. 21 Ti přistoupili k Filipovi,
Žalmy 96:1-7 Zpívejte Hospodinu novou píseň, zpívej Hospodinu, celá zem! Zpívejte Hospodinu, jeho jméno chvalte, jeho spásu zvěstujte den co den. O jeho.
Integrita bezúhonnost
O Ježíši Kristu a Božím království
Jedinečný Ježíš Velikost člověka se dá určit podle toho, co za sebou zanechal a zda přivedl druhé k tomu, aby uvažovali nově, a dal impuls, který ho přetrval...
PŘIPRAVENOST AC Vyškov, Kázání: „Připravenost“ Hesla: BUĎ PŘIPRAVEN! VŽDY PŘIPRAVEN! Připravenost k akci Pohotovost, hlídka - ve zbrani Stav.
Chceš vidět zázraky - vyzývej lidi k proměně života Dobře položená výzva proměňuje život.
Ježíš – jméno, nad každé jméno!
PŘIJĎ KRÁLOVSTVÍ TVÉ CENTRUM PRO KATECHEZI OLOMOUC, 2014.
Já i dům můj budeme sloužit Hospodinu - Jozue 24:15.
24. Josef se dal poznat svým bratrům. Nikdo z vás nezůstane v mém otroctví, jen muž, který pohár ukradl.
Dosáhni cíle!.
1.To jak nakládáme s penězi ovlivňuje náš vztah s Bohem Matouš 25:21 Jeho pán mu řekl: ‚Dobře, otroku dobrý a věrný, byl jsi věrný nad málem, ustanovím.
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
Čím lze charakterizovat Boha – Hospodina?. Láska, pravda, milost, moudrost, … POKOJ… Láska, pravda, milost, moudrost, … POKOJ…
V ODA A JEJÍ ŽEHNÁNÍ Voda má pro život člověka mnoho významů, především umožňuje život a očišťuje.
A ty, Betléme efratský, ačkoli jsi nejmenší mezi judskými rody, z tebe mi vzejde ten, jenž bude vládcem v Izraeli, jehož původ je odpradávna, ode dnů.
Ve společenství s Matkou Boží
Jak zvěstovat evangelium Obrněné Boží vojsko
Ty musíš jít 1. Ty musíš jít tam do údolí, samoten jít, ač nemáš sil. Všemocný vládce nedovolí, aby tě přítel zastoupil. 1. Ty musíš jít tam do údolí,
ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu 1. neděle adventní/část 1.
Každý člověk se někdy v životě ocitne jakoby na pokraji propasti… K vrcholným dovednostem křesťanského života patří porozumění tomu, jak se kříž, na kterém.
COS UDĚLAL TY. Mučen a popliván Já jsem na kříži byl Před svody satana Abych tě ochránil Život mi Otec vzal A co ty mě jsi dal?
Dokážeš si představit, co by se stalo, kdybychom Bibli používali tak,
KDO JE JEŽÍŠ? 1.JEŽÍŠ JE NÁŠ PÁN A VŠECH KRÁLŮ KRÁL, JÁ HO DOBŘE ZNÁM, //:ON MI ŽIVOT DAL://
Obstát na bitevním poli
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci,  Je plné radosti = jásavý chvalozpěv. Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
 Daniel 6:11 Když se Daniel dověděl, že byl podepsán přípis, vešel do svého domu, kde měl v horní pokoji otevřená okna směrem k Jeruzalému. Třikrát za.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Jak se jmenoval první král izraelského lidu? SAUL 2. Kdo určil krále Izraelitům? HOSPODIN, SAMUEL HO PŘEDSTAVIL.
...přijď království Tvé... Ef : Odložte dřívější způsob života, staré lidství, které hyne klamnými vášněmi, obnovte se duchovním smýšlením, oblecte.
Je zajímavé sledovat, jestli to pošleš zpět
Věřím v Boha, Syna.... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal.
Centrum pro katechezi v Olomouci  Jeho modlitba vede k naprostému sebedarování svému Otci.  V něm je modlitba plně zjevena a plně uskutečněna.
Špatné zvyky nás svazují Upevnění návyků.
Zeptej se sám sebe: „Mám utéct?“.
Charakteristika Zachea: 1.hříšník 2.malý 3.bohatý.
Marta a Marie. Příběh o lásce Boha k člověku - Vztah z Boží strany beze zbytku naplněný - Vztah, který se máme snažit naplňovat i z naší strany - Vztah.
Papež František: Modlitba musí být smělá a neodbytná Centrum pro katechezi Olomouc, 2014Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Efezským 2: 1, 2v nichž jste dříve žili podle běhu tohoto světa, poslušni vládce nadzemských mocí, ducha, působícího dosud v těch, kteří vzdorují Bohu.
POSVĚŤ SE JMÉNO TVÉ Centrum pro katechezi Olomouc 2014.
mezi lidmi  1 Také nějaký muž, jménem Ananiáš, a jeho manželka Safira prodali svůj pozemek. 2 Ananiáš si však s vědomím své ženy dal nějaké peníze.
Věřím v Svatých obcování
Ref.: Nám, Pane, dal jsi Slovo své, Ducha svého dej nám též.
1 Korintským 12:1-7 Pokud jde o duchovní dary, bratři, nechci, abyste zůstali v nevědomosti. 2 Víte, že jste ještě jako pohané chodili k němým modlám,
Neviditelná realita – cesta k záchraně Vyškov, Viktor Baláž.
Letnice Jóel 3:1 I stane se potom: Vyleji svého ducha na každé tělo. Vaši synové i vaše dcery budou prorokovat, vaši starci budou mít sny, vaši jinoši.
1. Když Ježíš, můj Pán, mne potěšuje, tu sklání se níž, tak blízko mi je, že okouším jistotu, obnovu sil. On bezpečně vede mne v nebeský cíl!
1. Vzdávám ti, Pane, oběť chval, že, ač ses na mne rozhněval, svůj hněv jsi v lásce odvrátil, vše k dobrému jsi obrátil.
Lukášovo evangelium. Autor a datum vzniku Lukáš - Pavlův spolupracovník - lékař - jeho popis Kristových uzdravení (např. 4:38-40, 5:15-25, 6:17-19, 7:11-15,
Matoušovo evangelium.
Markovo evangelium. Autor a datum vzniku Marek 50. – 60 po. Kr.
1. Svou lásku, pramen vody čisté | Kristus mne právě zjevuje | a jeho odpuštění jisté | teď z kříže ke mně směřuje. | Já na Krista tak pamatuji, | když.
DÁŠA POSPÍŠILOVÁ, SPASENÍ SKRZE SKUTKY??? DÁŠA POSPÍŠILOVÁ, NEJEN VÍRA, ALE I SKUTEK…
Galatským 5:22-23 Ovocem Ducha je však láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, mírnost, sebeovládání.
 Aneb to nejlepší, co nás mohlo potkat….  Na počátku Bůh stvořil nebe a zemi (Gen 1,1)  Bůh stvořil člověka, aby byl jeho obrazem, jako muže a ženu.
Boží intervence ... Bůh na tvé straně
Zázrak komunikace s Bohem
Zamyšlení nad jedním velmi zajímavým pozdravem
Kolikrát? Matouš 18,21-35.
Poznání Boží vůle.
Dokážeš si představit, co by se stalo, kdybychom Bibli používali tak,
Bibličtí objevovatelé (Discovery Bible Study)
Transkript prezentace:

Boží zbroj Od pondělí do čtvrtka na letním kempu 2006 jsme s dětmi během dopoledních vyučování o BOŽÍ ZBROJI samotnou boží zbroj vyráběli. Nebylo to jednoduché a pokaždé naše místnost na konci vypadala jako ateliér velmi uznávaného malíře. Myslím, že všechny děti pracovaly pečlivě a výsledek stál opravdu za to. „Boží armáda“ se neměla za co stydět!

Mladý David pase stádo ovcí svého otce Mladý David pase stádo ovcí svého otce. Dlouhou chvíli si krátí hrou na loutnu a chválou Hospodinu. Jednoho dne zabije obra Golijáše a dostane se do královského paláce, kde nalezne přítele Jonatana. Ten mu pomáhá utéci před hněvem svého otce. David se skrývá v jeskyni ADULAM. (1 Samuelova 22:1,2,21 – 23) David odtud odešel a uchýlil se do jeskyně Adulámu. Když o tom uslyšeli jeho bratři a celý dům jeho otce, sestoupili tam k němu. Také se kolem něho shromáždili všichni utlačovaní, všichni stíhaní věřitelem a všichni, jejichž život byl plný hořkosti. Stal se jejich velitelem. Bylo s ním na čtyři sta mužů. Ebjátar oznámil Davidovi, že Saul Hospodinovy kněze povraždil. David Ebjátarovi řekl: "Věděl jsem onoho dne, že je tam Dóeg Edómský a že to určitě oznámí Saulovi. To jako bych sám napadl všechny příslušníky tvého rodu. Zůstaň se mnou, neboj se. Kdo ukládá o život mně, ukládá o život tobě. U mne jsi pod ochranou.„

BOHATÝŘI – rytíři, vojáci Utlačování - ostatní je využívali, nebyli oblíbeni, neměli kamarády, vyhýbali se jim. Dlužníci - neměli peníze, půjčovali si a nemohli to vrátit Plní hořkosti - byli protivní, každý se jim vyhýbal, protože s nimi nebylo možné vyjít, neposlušní, zlobili, vyrušovali, zajímali se sami o sebe, nic nebylo pro ně dobré. David se stal jejich vůdcem. Dovolili Bohu, aby je změnil. DOVOLÍŠ TO I TY? Bůh ve svém slově říká: Oblečte si celou Boží zbroj, abyste se mohli postavit proti ďáblovým úkladům. (Efezským 6:11 NBK)

PÁS PRAVDY Jan 17:17 Posvěť je pravdou; tvoje slovo je pravda. Jan 14,6 Ježíš mu odpověděl: "Já jsem ta cesta, pravda i život. Nikdo nepřichází k Otci než skrze mne. Bůh ti říká vždycky pravdu. Bůh k nám mluví z Bible = Boží Slovo – tam je pravda. Verše, které se učíme, nás učí znát pravdu, kterou o nás říká Bůh. 2Tim.1:7 Bůh nám nedal ducha strachu, ale moci, lásky a jasné mysli. Ďábel lže!

PANCÍŘ SPRAVEDLNOSTI Genesis 15:6  I uvěřil Hospodinu, a počteno mu to za spravedlnost. Spravedlnost = postavení Ježíš nám pomáhá se správně rozhodnout. Ďábel rychle upozorňuje ostatní na tvé špatné rozhodnutí, slova…. čiň pokání = udržuje tvé srdce čisté

1Jan 1:9 Vyznáváme-li však své hříchy, Bůh je věrný a spravedlivý, aby nám odpustil hříchy a očistil nás od veškeré nepravosti.

Bůh tě vidí jako hodného, poslušného => když provedeš něco špatně, tak je to jako když mrak zakryje sluníčko – Jsi tam, ale nejde tě moc vidět čin pokání – omluv se Bohu i člověku a mrak bude rozehnán.

BOTY EVANGELIA POKOJE Marek 1:15  Pravě: Že se naplnil čas, a přiblížilo se království Boží. Čiňte pokání, a věřte evangelium. Skutky 26:20  A kázal jsem nejprve obyvatelům Damašku a Jeruzaléma a po celé judské zemi, a pak i pohanům, aby se v pokání obrátili k Bohu a podle toho žili. Římanům 1:16  Nestydím se za evangelium: je to moc Boží ke spasení pro každého, kdo věří, předně pro Žida, ale také pro Řeka. EVANGELIUM = dobrá zpráva => přináší pokoj Ježíš zemřel za tvé hříchy. Odpustil ti tvé hříchy. Patříš Bohu – jsi jeho dítě. POKOJ Římanům 10:15  A jak mohou zvěstovat, nejsou-li posláni? Je přece psáno: 'Jak vítaný je příchod těch, kteří zvěstují dobré věci!'

ŠTÍT VÍRY Římanům 10:17  Víra je tedy ze zvěstování a zvěstování z pověření Kristova. ÍRA = důvěra, spolehnutí se na Boží Slovo = BIBLI Věříš Božímu Slovu a jeho zaslíbením? 1Jan 1:9 - Vyznáš-li hřích => Bůh ti ho odpustí Satan chce, abys pochyboval o Božím Slově, ale důvěra, jistota v Boha ho zastavuje.

Spasení = záchrana z hříchu = PATŘÍŠ BOHU PŘÍLBA SPASENÍ Spasení = záchrana z hříchu = PATŘÍŠ BOHU Bůh chce, aby tvé myšlenky byly správné – to nad čím přemýšlíš, co děláš, říkáš.

MEČ Slovo Boží = verše, které se učíme. Ježíš také používal Boží Slovo, když byl pokoušen. Když máš strach – Židům 13:5: Nikdy tě nenechám, ani neopustím. Když tě zradí kamarádi – Lukáš 17:3: … Kdyby však proti tobě zhřešil tvůj bratr, pokárej ho a bude-li toho litovat. Odpusť mu Když jsi nervózní a potřebuješ klid – Filipským 4,6: Netrapte se žádnou starostí, ale v každé modlitbě a prosbě děkujte a předkládejte své žádosti Bohu. Když máš starosti – 2Petr 5:7: Uvrhněte všechnu svou starost na něj, neboť on se stará o vás. Když nechci poslouchat - Koloským 3:20: Děti poslouchejte ve všem své rodiče, neboť to je příjemné Pánu

Efezským 6,11 Oblecte plnou Boží zbroj, abyste mohli odolat ďáblovým svodům. Nevedeme svůj boj proti lidským nepřátelům, ale proti mocnostem, silám a všemu, co ovládá tento věk tmy, proti nadzemským duchům zla. Proto vezměte na sebe plnou Boží zbroj abyste se mohli v den zlý postavit na odpor, všechno překonat a obstát.