Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

...přijď království Tvé... Ef. 4.22-24.: Odložte dřívější způsob života, staré lidství, které hyne klamnými vášněmi, obnovte se duchovním smýšlením, oblecte.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "...přijď království Tvé... Ef. 4.22-24.: Odložte dřívější způsob života, staré lidství, které hyne klamnými vášněmi, obnovte se duchovním smýšlením, oblecte."— Transkript prezentace:

1 ...přijď království Tvé... Ef. 4.22-24.: Odložte dřívější způsob života, staré lidství, které hyne klamnými vášněmi, obnovte se duchovním smýšlením, oblecte nové lidství, stvořené k Božímu obrazu ve spravedlnosti a svatosti pravdy. Ef. 4.22-24.: Odložte dřívější způsob života, staré lidství, které hyne klamnými vášněmi, obnovte se duchovním smýšlením, oblecte nové lidství, stvořené k Božímu obrazu ve spravedlnosti a svatosti pravdy.

2 ...přijď království Tvé... Luk. 17.21.: Vždyť království Boží je mezi vámi ale také Ef. 4.22.-24., Jak.4.4., I. Petr 2.11, I. Jan 2.15

3 ...přijď království Tvé... Nejde tu o konflikt s okolím, ale: Řím. 12.18.: Je-li možno, pokud to záleží na vás, žijte se všemi v pokoji. I. Petrův 3.16.: … zachovávejte si dobré svědomí, aby ti, kteří hanobí váš dobrý způsob života v Kristu byli zahanbeni.

4 ...přijď království Tvé... Mat. 6.19-20.: Neukládejte si poklady na zemi, kde je ničí mol a rez a kde je zloději vykopávají a kradou. Ukládejte si poklady v nebi, kde je neničí mol ani rez a kde je zloději nevykopávají a nekradou. X Peněz není nikdy dost …

5 ...přijď království Tvé... Naše doba, naše kultura: velké materiální bohatství peněz není nikdy dost – důraz na materiální hodnoty velice málo víry Písmo a materiální bohatství: Například: Př. 10.15 x Př. 11.28

6 ...přijď království Tvé... Jak to tedy je? Mat. 6.24.: Nikdo nemůže sloužit dvěma pánům … nemůžete sloužit Bohu i majetku. Pro Boha není důležitá velikost materiálního bohatství, ale vztah. Rozhodněte se, kde budete střádat svůj poklad!

7 ...přijď království Tvé... Ef. 5.20.: Vždycky za všechno vzdávejte díky Bohu a Otci ve jménu našeho Pána Ježíše Krista. Hledejte příležitosti k vděku. Je krásné Bohu děkovat. Neupínejte se na příležitosti k vděku podle svých představ, děkujte za naplnění Boží vůle.

8 ...přijď království Tvé... Ve světe zpravidla převažují požadavky a nároky nad vděkem. Vyberte si i vy mezi nároky a vděkem. Nárok se ale neslučuje s milostí!

9 ...přijď království Tvé... I. Kor. 1.18-21,25 …zalíbilo se Bohu spasit ty, kteří věří bláznovskou zvěstí… Asi se neschováme před tím, že budeme svými postoji ve světě nápadní. Ale: Př. 29.25.: Kdo se třese před lidmi, ten klade sobě léčku, kdo však doufá v Hospodina, má v něm svůj hrad.

10 ...přijď království Tvé... Luk.18.17.: Amen, amen, pravím vám, kdo nepřijme Boží království jako dítě, jistě do něho nevejde. Chování dětí je někdy velmi inspirativní. Ať v čistotě srdce vždy směřujete tam, kde je Boží sláva a lesk!


Stáhnout ppt "...přijď království Tvé... Ef. 4.22-24.: Odložte dřívější způsob života, staré lidství, které hyne klamnými vášněmi, obnovte se duchovním smýšlením, oblecte."

Podobné prezentace


Reklamy Google