Informativní schůzka k programu 1M Praha 1. 12. 2004.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní program udržitelnosti I
Advertisements

Uzavírání veřejnoprávních smluv
Podnikání Podnikáním se rozumí soustavná činnost prováděná samostatně podnikatelem vlastním jménem a na vlastní odpovědnost za účelem dosažení zisku. Podnikatelem.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Zákon o veřejných zakázkách: problémové okruhy
Informativní schůzka k NPV II Program • Seznámení s průběhem soutěže • Dotační pravidla • Příklad výpočtu dotace • Obsah smlouvy na řešení projektu.
1 Informativní schůzka k předkládání návrhů výzkumných záměrů s termínem zahájení od 1. ledna 2007 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Praha,
1 Informativní schůzka k předkládání návrhů výzkumných záměrů s termínem zahájení od 1. ledna 2005 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Praha,
1 I. informativní schůzka k předkládání návrhů projektů do programu Výzkumná centra Praha, 1. března 2004.
1 Informativní schůzka k předkládání návrhů projektů do programu Centra základního výzkumu - LS Praha, 15. září 2004.
Odstraňování staveb, terénních úprav a zařízení
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Plzeň České Budějovice.
RVŠ Výsledky připomínkového řízení - zákon č. 130/2002 Sb. Zpracovala : B. Tremlová.
Vykonavatelé majetkových práv obcí a krajů
Příprava novely Sněm Rady vysokých škol.
1 II. informativní schůzka k předkládání návrhů projektů do programu Výzkumná centra Praha, 2. dubna 2004.
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_ŽIVNOSTENSKÉ.
Mgr. Ing. Drago Sukalovský, starosta města Kuřimi
1 NOVÝ ZÁKON O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH 40/2004 Sb., o veřejných zakázkách účinnost: prováděcí vyhlášky: 239/2004 Sb. - zadávací dok. stavby 240/2004.
Evidence obyvatel.
Podnikání VY_32_INOVACE_ Podnikání - je založeno na podnikatelském záměru s cílem dosažení maximálního zisku - podnikatelský záměr = nápad.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví MHMP.
12. února 2009, ČVUT Pravidla dofinancování projektů ze zdrojů MŠMT Kateřina Slavíková Technologické centrum AV ČR
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Jednotný programový dokument pro Cíl 2 regionu soudržnosti Praha na období 2004 – 2006 Povinné přílohy žádosti Ing. Kateřina Vágnerová Magistrát hl. m.
Právo na informace Tereza Danielisová,
Uzavírání veřejnoprávních smluv (zákon č. 500/2004 Sb., správní řád)
OBLAST VYDÁVÁNÍ POVOLENÍ. Povolování obchodu s vojenským materiálem upravuje § 6 až 13 zákona č. 38/1994 Sb. § 6 - vydává se právnické osobě se sídlem.
OBCHODNÍ REJSTŘÍK. Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKO_1162Ročník:1. Vzdělávací obor: Ekonomika podniku Tematický okruh: Právní formy podnikání Téma:
STÁTNÍ PODNIK.
NAUKA O PODNIKU I Sanace a zánik podniku.
Obchodní rejstřík je veřejný seznam, do něhož se zapisují zákonem stanovené údaje o podnikatelích.
Obchodní rejstřík je veřejný seznam, do něhož se zapisují
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Začínáme podnikat aneb podnikatelský plán v praxi Lucie Vaigertová Střední škola KNIH, o.p.s.
Obchodní společnosti.  Obecně  právnická osoba, kterou tvoří společenství osob  (společníci),v níž je provozována podnikatelská  činnost na společné.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
Proces konstituování korporace Příprava zřizovacích procesů Založení korporace Splnění vkladové povinnosti Získání podnikatelského oprávnění Návrh na zápis.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
SETKÁNÍ ZÁSTUPCŮ STATUTÁRNÍHO MĚSTA PŘEROVA SE ZÁSTUPCI PODNIKATELSKÉ VEŘEJNOSTI „NOVELA ZÁKONA č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách “ Odbor: Vnitřní.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Obchodní rejstřík. Firemní právo Mgr. Monika Tichá Základy obchodního práva.
§ 180i Doklad o cestovním zdravotním pojištění při pobytu do 90 dnů (1) Požadavky na cestovní zdravotní pojištění stanoví přímo použitelný právní předpis.
Nadace, nadační fond Definice Zřízení – písemnou smlouvou, zakládací listinou Vznik – dnem zápisu do nadačního rejstříku Zakládací dokument – nadační listina,
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Veřejnoprávní smlouvy
SH ČMS účetní závěrka 2016 Metodický pokyn č. 4/2016.
Novela zákona o obcích.
Zákon 417/2009 Sb. Mgr. Pavel Herman.
Ekonomika provozu a podnikání Ekonomika podnikání
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
NÁVRAT Informativní seminář 7. října
Novelizace Zákon č. 417/2009 Sb. a č. 179/2010 Sb. a další novelizace
Charakteristika veřejné obchodní společnosti
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Obchodní rejstřík je veřejný seznam, do něhož se zapisují
Další vnitrostátní předpisy
Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Štiřín
Postup při zřizování obchodní společnosti
ROČNÍ SEMINÁŘ PRO VODOPRÁVNÍ ÚŘADY SKALSKÝ DVŮR
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Informativní schůzka k programu 1M Praha

Program  stav veřejné soutěže programu Výzkumná centra – 1M  souběh tematických oblastí projektů a výzkumných záměrů  souběh pracovních kapacit účastníků projektů  náležitosti podmiňující možnost uzavřít smlouvu na řešení projektu  obsah smlouvy na řešení projektu

stav veřejné soutěže  ministerstvo potvrdí výsledky veřejné soutěže po zveřejnění výsledků hodnocení výzkumných záměrů a vyloučení duplicit tematických a personálních

souběh tematický  souběh cílů řešení výzkumných záměrů a cílů programu Výzkumná centra se nepodařilo prokázat

souběh pracovních kapacit  mnoho návrhů projektů obsahuje v soupisech osoby, které se svou pracovní kapacitou na řešení projektu a výzkumných záměrů dostávají nad zákonem povolenou mez  překročení pracovní kapacity nelze akceptovat  z 18 tis. pracovníků 1 tis. překračuje pracovní kapacitu na řešení výzkumu a vývoje.

souběh pracovních kapacit  v návrzích projektů a výzkumných záměrů lze překročení akceptovat, ale nelze je dotovat z jedněch prostředků na výzkum a vývoj  ……….

náležitosti k uzavření smlouvy §18 zák.130/2002 SB. odst.(5) : Uchazeč, se kterým má být o poskytnutí účelové podpory uzavřena smlouva o poskytnutí podpory, prokáže před uzavřením smlouvy svoji způsobilost takto: a)způsobilost podle odstavce 2 písm. b) uchazeč, který není zřízen zvláštním právním předpisem ověřenou kopií ne starší než 90 kalendářních dnů oprávnění k činnosti, zřizovací listiny, zakládací listiny nebo jiného dokladu o zřízení nebo založení, anebo výpisem ne starším než 90 kalendářních dnů z obchodního rejstříku nebo jiné zákonem stanovené evidence,

náležitosti k uzavření smlouvy b)způsobilost podle odstavce 2 písm. e) výpisem z evidence Rejstříku trestů podle zvláštního právního předpisu u osob, které vykonávají funkci statutárního orgánu uchazeče nebo jeho člena, ne starším než 180 kalendářních dnů. Nesplnění povinnosti prokázat svoji způsobilost je důvodem k vyloučení návrhu projektu z veřejné soutěže ve výzkumu a vývoji, za které odpovídá poskytovatel (10).

obsah smlouvy na řešení projektu  viz smlouva a přílohy  Příloha č. 1Cíle projektu, předpokládané výsledky a způsob ověření jejich dosažení  Příloha č. 2 Návrh projektu – textová část (část A, B, C, D)  Příloha č. 3Rozdělení podpory mezi příjemce a spolupříjemce  Příloha č. 4Smlouva o založení výzkumného centra

Smlouva o založení výzkumného centra  Přílohou smlouvy na řešení je smlouva, které upraví vztahy mezi subjekty centra, která vymezuje majetkoprávní vztahy, financování centra, vztah příjemce se spolupříjemci (kdy a kolik), rozhodovací a řídící pravomoci. Součástí smlouvy je i úprava vlastnických práv k výsledkům projektu a práv na jejich využití. Podepsána musí být všemi subjekty podílejícími se na činnosti centra.

Úkoly předložit  náležitosti k uzavření smlouvy  smlouvu o založení centra  cíle projektu, předpokládané výsledky a způsob ověření jejich dosažení  rozdělení podpory mezi příjemce a spolupříjemce (po zásazích provedených při hodnocení návrhu atd.)

?