Kontrola podle čl. 16 Kontrolor podle čl. 16 Oddělení kontroly dotací.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Advertisements

Projekt CzechEkoSystem (Ekosystém pro rizikový kapitál)
Sächsische Aufbaubank -Förderbank- Infrastruktura a rozvoj měst Postup proplácení.
Dobrý den Ing. Kateřina Nousková
Sächsisches Staatsministerium der Finanzen Referat 17 – Kontrolle EU-Fonds Kontrola operací v rámci finanční kontroly EU Informační akce pro projektové.
Rozhodnutí o poskytnutí dotace
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Výzkumné projekty MPO řešené v r na ZČU náležitosti účetních dokladů na ZČU u projektů se samostatným bankovním účtem.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
Realizace projektu Společný technický sekretariát.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část
Hlášení změn v rámci projektů PRV Eva Šípová, MAS Labské skály – březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
Specifické podmínky závěrečných Výzev 12. června 2014.
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Specifika závěrečných výzev a projektů v nejisté části alokace Červenec 2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
OP Rybářství 2007 – 2013 Novinky v administraci Žádostí o dotaci OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka.
PŘÍLOHY MONITOTROVACÍ ZPRÁVY Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
„ Finanční zprávou pro Akci 3 krok za krokem “. Základní finanční pravidla programu  Pravidla dána Příručkou pro Akci 3 a Rozhodnutím o poskytnutí dotace.
Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.
Monitorovací zpráva a finanční prostředky Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“ Projekt je spolufinancován z prostředků z.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Seminář pro příjemce Ing. Jana Šůchová NVF. Phare 2003 RLZ Zprávy projektu: -Měsíční přehledy aktivit -Čtvrtletní technická zpráva -Čtvrtletní finanční.
SROP Vyplňování formuláře ISPROFIN Liberec, Helena Kubíčková Sekretariát Regionální rady NUTS II Severovýchod.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecné informace k finanční části seminář pro žadatele – 3. výzva
Jana Böhmová Monitorovací zpráva v aplikaci Benefit7 ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
1 Program na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko v rámci Cíle „Evropská územní spolupráce“
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Postup pro aktualizaci sítě sociálních služeb v Olomouckém kraji Pracovní setkání Olomouc
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 3/ Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
PŘÍLOHY MONITOROVACÍ ZPRÁVY 6. října OBSAH  Jednotlivé přílohy monitorovací zprávy  Elektronická žádost o platbu.
Program na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko v rámci Cíle „Evropská územní spolupráce“
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Operační program přeshraniční spolupráce Slovenská republika – Česká republika Centrum pro regionální rozvoj Infobod Zlín.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Závěrečná zpráva o realizaci IPRM PRAHA.
Příprava žádosti Společný technický sekretariát Drážďany.
Centrum pro regionální rozvoj ČR Vinohradská 46, Praha 2 | tel.: | fax: | | Příprava.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Schválením žádosti projekt nekončí
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Postup při podání žádosti o poskytnutí peněžních prostředků z rozpočtu SMO „Program na podporu vzdělávání a talentmanagementu v oblasti technických.
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Sál zastupitelstva Královéhradeckého kraje, 23
Schválením žádosti projekt nekončí
Setkání regionálních výrobců
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Program rozvoje venkova
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Ověření a udržitelnost malého projektu
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

Kontrola podle čl. 16 Kontrolor podle čl. 16 Oddělení kontroly dotací

Kontrola podle čl. 16 Obsah 1.Postup kontroly účetních dokladů 2.Soupiska výdajů pro německé kooperační partnery 3.Zpráva o průběhu projektu

Kontrola podle čl Postup kontroly účetních dokladů

Kooperační partner předloží kontrolorům podle článku 16 následující podklady (Download pro stále aktualizované verze dokumentů + Soupiska výdajů v tiskopise s aktuálním datumem, razítkem a právoplatným podpisem + Soupiska výdajů v elektronické podobě (Excel) s aktuálním datumem + Zpráva o průběhu projektu v tiskopise s aktuálním datumem, razítkem a právoplatným podpisem + popř. doložení propagačních opatření uvedených v bodě 5.1 Zprávy o průběhu projektu + pokud se podílí i instituce jako OFD (Vrchní finanční ředitelství) / SIB – předložení stavebního odborného stanoviska k příslušným výdajům Kooperační partner D Kontrolor podle čl. 16 D Podklady v tiskopise: Sächsische Aufbaubank – Förderbank Bestandsverwaltung EFRE/ELER Artikel-16-Prüfung Pirnaische Straße Dresden elektronická forma Soupisky výdajů: 1. Krok

Kontrola podle čl Postup kontroly účetních dokladů Kontrolor podle čl. 16 D Kooperační partner dodá vyžádané podklady k namátkové kontrole během stanovené lhůty. Kooperační partner D Kontrolor podle čl. 16 D Na základě dodaných podkladů probíhá kontrola podle článku 16 následovně: - formální kontrola Soupisky výdajů - formální kontrola Zprávy o průběhu projektu - písemné sdělení kooperačnímu partnerovi s požadavkem předložení podkladů k namátkové kontrole 2. Krok 3. Krok

Kontrola podle čl Postup kontroly účetních dokladů Kontrolor podle čl. 16 D Kooperační partner D Kontrola podle článku 16 proběhne ve lhůtě 3 měsíců po dodání všech vyžádaných podkladů k namátkové kontrole. Po ukončení kontroly obdrží kooperační partner následující podklady: - odkontrolovaná, kumulovaná soupiska výdajů v elektronické podobě - odkontrolovaná, kumulovaná soupiska výdajů v tiskopise - Osvědčení o kontrole podle článku 16 v tiskopise - originální podklady předložené v rámci namátkové kontroly

Kontrola podle čl Soupiska výdajů pro německé kooperační partnery

Kontrola podle čl Soupiska pro německé kooperační partnery

+ aktuální verze Soupisky výdajů: + pokyny k vyplnění Soupisky výdajů viz „Pokyny k vyplnění soupisky“, aktuální verze: pokyny k vyplnění Soupisky výdajů viz Soupiska výdajů v tiskopise s uvedením příkladů + pro všechny pracovníky, kteří se jen částečně podílí na projektu, je nutno vést evidenci odpracovaných hodin (Timesheets) a dodat vyplněnou tabulku „Výpočet mzdových nákladů připadajících na projekt v rámci kontroly podle článku 16“ + není možno účtovat paušály + je možno účtovat jen takové výdaje, které jsou dle projektové žádosti plánovány popř. dle Smlouvy o poskytnutí dotace schváleny + zásadně platí: neúplně či chybně vyplněná Soupiska výdajů musí být kooperačním partnerem přepracována

Kontrola podle čl Zpráva o průběhu projektu

Zpráva o průběhu projektu podle vzorového formuláře SAB download:  Nutno vyplnit: bod 1 - Údaje o projektu bod 2 - Údaje o žadateli bod 3 - Označení druhu zprávy bod 4 - Dosažené kvantitativní výsledky * bod 5 - Propagační opatření bod 6 - Zpráva o realizovaných opatřeních bod 7 - Údaje o průběhu projektu přeshraničního charakteru bod 8 - Zadávání zakázek třetím subjektům bod 9 - Financování * bod 10 - Prohlášení žadatele bod 11 - Podpis * vyplňuje pouze Lead partner, pokud se jedná o zprávu k žádosti o platbu Kontrola podle čl Zpráva o průběhu projektu

Údaje o projektu a žadateli Kontrola podle čl Zpráva o průběhu projektu - Období, za které se zpráva podává musí být kooperačními partnery odsouhlaseno a musí být totožné. - Období, za které se zpráva podává musí odpovídat výdajům uvedených v Soupisce výdajů, přičemž rozhodující je datum úhrady.

Označení druhu zprávy Kontrola podle čl Zpráva o průběhu projektu

Propagační opatření Prosím přiložte kopii nebo jiným způsobem doložte (viz poznámka pod čarou č.7). Tabulku je možno doplnit o další řádky, umístěním kurzoru v posledním řádku a sloupci české verze a kliknutím na tabelátor.

Vyplňte prosím jen tehdy, pokud jsou současně splněny následují podmínky: a) celková výše dotace na projekt překročila ,00 EUR b) projekt se vztahuje na financování infrastruktury nebo stavebních prací (viz poznámka pod čarou č.8) Kontrola podle čl Zpráva o průběhu projektu Propagační opatření

Kontrola podle čl Zpráva o průběhu projektu – Dílčí zpráva Zpráva o realizovaných opatřeních zařazení realizovaných opatření do příslušných pracovních celků dle projektové žádosti

Kontrola podle čl Zpráva o průběhu projektu Údaje o průběhu projektu přeshraničního charakteru Vyplňuje kooperační partner v rámci kontroly podle článku 16 a zároveň vyplňuje Lead partner při podání žádosti o platbu Vyplňuje Lead partner při podání žádosti o platbu Vyplňuje kooperační partner v rámci kontroly podle článku 16

Kontrola podle čl Zpráva o průběhu projektu Zadávání zakázek třetím subjektům (německými kooperačními partnery) Opatření 3 srovnatelných nabídek, výběr nejhospodárnější nabídky Upozornění na uvedené předpisy

Kontrola podle čl. 16 Další důležité informace k předkládaným podkladům, jejich přípravě a obsahu naleznete v Příručce, která je k dispozici na webových stránkách Programu: V případě, že dodané podklady nebudou úplné, příslušné výdaje nebudou uznány.

Děkuji za pozornost!