Propojení systémů ECS a EMCS

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Všeobecný systém preferencí (GSP) od
Advertisements

VYBRANÉ KOMPETENCE CELNÍCH ORGÁNŮ V OBLASTI CHEMICKÝCH LÁTEK A SMĚSÍ
Režimy s hospodářským účinkem
Režimy s hospodářským účinkem v e-dovozu
PŘÍSTUP CHORVATSKA A TURECKA DO SPOLEČNÉHO TRANZITU
KONTROLY ZAMĚSTNÁVÁNÍ CIZINCŮ prováděné orgány Celní správy ČR
Celní správa České republiky
Aktuální informace z oblasti NCTS
Smíšená pracovní skupina pro e-Customs
Spory o doménová jména v ccTLD .cz
Praha Obsah: Zhodnocení nasazení Harmonogram rozvoje AIS Statistika Otázky a odpovědi.
Diskuse - dotazy na Smíšenou skupinu
Havarijní postupy SMSK – HelpDesk ECS HAVARIJNI POSTUP DATA NEJSOU V SYSTÉMU ZAHAJEN DNE __________ ( Datum/hodina NCTS HAVARIJNI POSTUP DATA.
Oznámení uvedení kosmetického prostředku na trh Evropského společenství („notifikace“ kosmetického prostředku) Ing. Miroslav Kapoun
Jíloviště Web Základní informační zdroj: Základní informační zdroj:
Celnictví Celní režimy.
Celní kodex unie SPS,
Aktuální úkoly celní správy v oblasti práva duševního vlastnictví
E-Dovoz obecná část 12. zasedání Trade Contact Group 29. července 2010, Praha 1.
Strana 1/ Smíšená skupina pro e-Customs e-Customs představení projektu Ing. Jaroslav ILLE 2. odbor GŘC Ing. Libor KLapal 6. odbor GŘC.
NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 2042/2003 ze dne 20. listopadu 2003.
Praktické dopady modernizace CS ČR z pohledu držitelů povolení
Používání certifikátů z TARIC CZ
platnost a účinnost celního kodexu unie a souvisejících předpisů
Regionální veřejná podpora Nařízení Komise 1628/2006 ze dne 24. Října další z tzv. blokových výjimek -podle tohoto nařízení lze postupovat od
Celní správa České republiky
Smíšená pracovní skupina Praha,
Provádění vývozních kontrol u zboží dvojího užití kpt. Bc
Zajištění celního dluhu a spotřební daně po modernizaci CS ČR
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Systém Společenství pro boj s nezákonným nehlášeným a neregulovaným rybolovem (rybolov IUU)  Nařízení Rady (ES) č. 1005/2008 (nařízení IUU)  Nařízení.
Kontrola zboží dvojího použití - nové aspekty Ing. Svatopluk Leitgeb 10. listopadu 2009 © 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Ministerstvo dopravy České republiky
POUŽITÍ REŽIMŮ 42 a 63 Celní správa České republiky Ing. Jiří Štrupl
Zahraniční obchod Vývozní operace.
Celní správa České republiky
Celní správa České republiky
ECS/NCTS: PROVOZ 26/11/ CZ Trade Contact Group 26/11/2009 Karel Uhlíř – Hynek Petrovič.
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
DPH v roce 2012 Ing. Olga Hochmannová
Celní řízení při Vývozu potravin
Nařízení č. 1221/2009 EMAS III Revize nařízení č. 761/2001 Pavel Růžička Seminář „Co nového v normách k environmentálnímu managementu? “ MŽP,
Celnictví Celní řízení.
Lenka Jelínková Harantová Odbor 21 G Ř C Fáze 4 NCTS – praktické zkušenosti
Celní správa České republiky
Mgr. Michal ŠAFRA DOHLED NAD OBECNOU BEZPEČNOSTÍ VÝROBKŮ (OBV) V RÁMCI DOVOZU ZE TŘETÍCH ZEMÍ Mgr. Michal ŠAFRA
ECS – aktuální informace z provozu
Licenční správa říjen 2008 KONTROLA EXPORTU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ- SOUČASNÝ VÝVOJ PRÁVNÍ PŘEDPISY ES V OBLASTI KONTROLY VÝVOZU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ A.
Právní normy upravující celnictví
JSD - dovoz Smíšená pracovní skupina Praha,
D AŇ Z PŘIDANÉ HODNOTY Změny od dle právního stavu k Ing. Jan Molín, Ph.D. daňový poradce katedra finančního účetnictví a auditingu.
1 Elektronický podpis v ČR Bezpečnost IS/IT Jaroslav Malý.
EU legislativa v oblasti kontroly vývozu zboží dvojího použití Ing. Zora Ondrejčíková Licenční správa Oddělení mezinárodních kontrolních režimů 10. listopadu.
DPH u vývozu zboží (z pohledu zák. č. 235/2004 Sb
IV. Dovoz zboží © Dashöfer Holding, Ltd. a Verlag Dashöfer, nakladatelství, spol. s r. o.
III. Vývoz zboží © Dashöfer Holding, Ltd. a Verlag Dashöfer, nakladatelství, spol. s r. o.
VÝVOZ A VÝSTUP ZBOŽÍ Z EU Ing. Michal Šedivý, odbor 21
Celní audit. Není právními předpisy EU plně definován Pojem celní audit je použit pouze 2x v prováděcím nařízení k celnímu kodexu, není nijak podrobně.
Celní správa České republiky ZMĚNY V PROVÁDĚCÍCH PŘEDPISECH – CELNÍ HODNOTA (Stručný přehled k IA a DA k UCC)
Zákon č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty Subjekt musí zdanit veškerou svou produkci a odváděnou daň může snížit o daň, kterou zaplatil v cenách.
Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01 NAŘÍZENÍ RADY č. 259/93 (Zákonný rámec) Ton Post / Kees van.
12. přednáška Daně ze spotřeby. Daně ze spotřeby - Osnova 1. Úvod, základní pojmy, výnosy 2. DPH 3. Daně spotřební 4. Harmonizace v EU.
Celní právo.
- ČESKY SEVER Seminář pro žadatele Příjem žádostí v MAS a další administrativní postupy Program rozvoje venkova ČR 2014 – 2020 Výzva č. 1.
Celní správa České republiky
Celní právo a celní správa
Celní správa v ČR.
Spotřební a energetické daně
PředOCEnění.
Transkript prezentace:

Propojení systémů ECS a EMCS Generální ředitelství cel, 16. 3. 2011

Legislativní změny 1. 1. 2011 zrušeno ustanovení článku 793c Prováděcího nařízení k Celnímu kodexu; Režim vývoz nelze ukončit navazující přepravou zboží v režimu podmíněného osvobození od spotřební daně; CÚ vývozu přestává plnit úkoly celního úřadu výstupu pro přepravu zboží na podkladě průvodního dokladu podle nařízení (EHS) č. 2719/92 (AAD).

EMCS Elektronický systém pro přepravu a sledování výrobků podléhajících spotřební dani (Excise Movement and Control System - „EMCS“); Směrnice Rady 2008/118/ES o obecné úpravě spotřebních daní a zrušení směrnice 92/12/EHS  (účinnost od 1.4.2010); Nařízení Komise (ES) č. 684/2009, kterým se provádí směrnice Rady 2008/118/ES (účinnost od 1.4.2010).

Stav EMCS Od 1.1.2011 se EMCS účastní všechny členské státy Společenství, tj. od tohoto data: jsou v EMCS elektronicky zahajovány všechny dopravy vybraných výrobků v režimu podmíněného osvobození od daně; pro komunikaci s EMCS je nutno získat u správce daně parametry komunikace a „povolení“ komunikovat s EMCS;

Stav EMCS administrativní průvodní doklad (AAD) je nahrazen elektronickým správním dokladem (e-AD); při dopravě VV je nutno mít stejnopis e-AD nebo obchodní doklad s uvedením referenčního kódu - ARC (tj. 21-místný alfanumerický kód).

Nedostupnost EMCS Nefunkčnost systému EMCS v zemi odeslání od 1. ledna 2011 Zahájení dopravy VV záložním e-AD Členské země EU s nejčastější nefunkčností: BE, DK, NL, IT

Propojení ECS a EMCS Do 31.12.2010 – režim vývoz u vybraných výrobků byl ukončen potvrzením AAD na CÚ vývozu (čl.793c CCIP). Od 1.1.2011: zahájení přepravy e-AD, zásilku doprovází stejnopis e-AD nebo obchodní dokument s ARC kódem, ve vývozním celním prohlášení se v poli „40“ uvede jako předchozí doklad „AAD“ a uvede se ARC kód příslušného e-AD, na CÚ výstupu se e-AD nepředkládá. Od 1.1.2011 – výstup vybraných výrobků do třetích zemí je potvrzen ukončením vývozu na CÚ výstupu v ECS (EMCS obdrží elektronickou zprávu z ECS).

Helpdesk emcs V pracovní době (pondělí až pátek od 7:00 do 17:00 hod.) na telefonním čísle +420 261 331 996, Mimo pracovní dobu na telefonním čísle +420 602 301 112 nebo +420 724 127 742, nebo vždy na adrese mail spdhelpdesk@cs.mfcr.cz

Děkujeme za pozornost !