Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

platnost a účinnost celního kodexu unie a souvisejících předpisů

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "platnost a účinnost celního kodexu unie a souvisejících předpisů"— Transkript prezentace:

1 platnost a účinnost celního kodexu unie a souvisejících předpisů

2 Platnost a účinnost Modernizovaného celního kodexu (MCC) nařízení EP a Rady č. 450/2008
Dnem (dvacátým dnem po vyhlášení – čl. 187) vstup v platnost nabytí částečné účinnosti (tj. v rozsahu ustanovení dle čl. 188 odst. 1, upravujících zmocnění k vydání prováděcích předpisů) Dnem účinnosti prováděcích předpisů, nejpozději však dnem , mělo nastat nabytí úplné účinnosti zrušení celního kodexu Společenství (nařízení Rady č. 2913/92)

3 Platnost a účinnost Modernizovaného celního kodexu (MCC) nařízení EP a Rady č. 450/2008
MCC byl přepracován do podoby návrhu nového celního kodexu Unie, kterým měl být MCC nahrazen před nejzazším datem jeho úplné účinnosti ( ) Z důvodu zdržení legislativního procesu bylo datum jeho úplné účinnosti odloženo na (novela - nařízení EP a Rady č. 528/2013) Bez tohoto opatření by se stal MCC plně účinným a celní kodex Společenství (nařízení Rady č. 2913/92) by byl zrušen Tím by nastala nejistota ohledně skutečně použitelných celních předpisů a vznikla by překážka pro udržení komplexního a soudržného rámce celních předpisů Unie

4 Platnost a účinnost celního kodexu Unie (UCC) nařízení EP a Rady č
Dnem (dvacátým dnem po vyhlášení – čl. 287) vstup v platnost nabytí částečné účinnosti (tj. v rozsahu ustanovení dle čl. 288 odst. 1, upravujících zmocnění k vydání delegovaných a prováděcích aktů a zrušení a změny dosavadních předpisů) zrušení MCC (čl. 286 odst. 1), tedy před nabytím jeho úplné účinnosti ( ) Dnem nabytí úplné účinnosti (čl. 288 odst. 2) zrušení celního kodexu Společenství (nařízení č. 2913/92), (čl. 286 odst. 2)

5 Platnost a účinnost celního kodexu Společenství nařízení Rady č
Zrušením MCC dnem nenastalo nabytí jeho úplné účinnosti k odloženému datu nabytí účinností zrušovacího ustanovení vůči celnímu kodexu Společenství (nařízení Rady č. 2913/92) Závěr: Celní kodex Společenství (nařízení Rady č. 2913/92) zůstává v platnosti a účinnosti do dne úplné účinnosti UCC ( )

6 Generální ředitelství cel
Děkuji za pozornost Mgr. Marek Šilhart Generální ředitelství cel právní odbor


Stáhnout ppt "platnost a účinnost celního kodexu unie a souvisejících předpisů"

Podobné prezentace


Reklamy Google