Školení obcí Olomouckého kraje

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hospodaření nepodnikatelských organizací 1 Daně, dotace.
Advertisements

Rejstřík škol a školských zařízení Seminář pro ředitele škol zřizovaných LK.
Nový zákon o nemocenském pojištění. Vývoj průměrného procenta pracovní neschopnosti.
Ekonomická, finanční, právní a insolvenční andragogika určená lektorům, poradcům a dalším účastníkům vzdělávání - cz.1.07/3.2.11/ Vzdělávací program:
Ing. Milan Balcer oddělení obnovitelných zdrojů energie Energetická legislativa Novela vyhlášky č. 194/2007 Sb.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
Daň z příjmu FO řešení příkladu Řešitelky:Jana Bilíková Lucie Procházková Narcisa Vitnerová.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
XXI. valné shromáždění a jarní celostátní seminář STMOÚ ČR, Ostrava, Úprava místních poplatků v OZV po přijetí daňového řádu a souvisejících.
Založení firmy postup. Postup založení firmy 1) Výběr oboru podnikání a vymezení předmětu živnosti 2) Volba právní formy podnikání 3) Určení názvu a umístění.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
1 Umísťování symbolů a jiných uvítacích zařízení územní samosprávy při pozemních komunikacích Porada Ministerstva vnitra Praha.
Změny s účinností od /2009 Sb.. Přehled novelizujících zákonů  zákon č. 267/2014 Sb., kterým se mění zákon č. 586/1992 Sb., o daních z.
Mgr. Karel Šimek Registrační řízení 2. Obecně k nalézacímu řízení 3. Tvrzení daně 4. Stanovení daně 5. Lhůta pro stanovení daně Registrace.
Pravomoci orgánů obcí dle zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů.
Zadávání veřejných služeb v přepravě cestujících Ondřej Michalčík, František Vichta Ministerstvo dopravy Kroměříž, 29. září 2015.
Zpřístupňování a zveřejňování osobních údajů ze zasedání orgánů obce a orgánů kraje Igor Němec Předseda Úřad pro ochranu osobních údajů.
Subjekty správy daní Petr Mrkývka. Subjekty správy daní  Správa daní je účelový správní proces (postup) k zjištění a stanovení daní a zabezpečení jejich.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_07.
Sázkové hry dnes a zítra Mgr. Jan Řehola ředitel odboru Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi
Zajištění závazků 1 Hradec Králové Datum CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o. Hradecká 1151, Hradec Králové.
05/10/2010 Mnichovo Hradiště Mgr. Jaroslav Gramel Veřejné zakázky spolufinancované z ROP Střední Čechy Jak předejít chybám?
Novela školského zákona v návaznosti na předškolní vzdělávání a školní stravování Bc. Eva Martinková, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský.
OCHRANA PROTI NESPRÁVNÉMU POSTUPU ZADAVATELE. PRAVOMOCI ÚOHS - § 112 vydává předběžná opatření, vydává předběžná opatření, rozhoduje, zda zadavatel při.
Daň z nabytí nemovitých věcí
Povolovací řízení a ohlášení
Zahájení a průběh správního řízení
VY_62_INOVACE_ , daň z nemovitých věcí - pozemků
Postup při zřizování obchodní společnosti
AKREDITACE K USKUTEČŇOVÁNÍ VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU dle novely zákona č
Majetkové daně Michal Radvan.
Téma 5 Zdanění příjmů ze závislé činnosti
Téma 6: Zdanění příjmů ze závislé činnosti
Daň z příjmů právnických osob Silniční daň veřejnoprávních poplatníků
Roční seminář pro vodoprávní úřady
Právo sociálního zabezpečení
Katedra finančního práva a národního hospodářství
Místní poplatky (kontrolní činnost KÚZK za období )
Správa sociálního zabezpečení
Právo sociálního zabezpečení
Mgr. et Mgr. Michal Tuláček 4. prosince 2017
Místní poplatky Školení obcí Olomouckého kraje listopad 2017 Novela zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích (dále jen „ZMP“) s účinností od 1. 7.
Správa daní AVR Současné daňové předpisy
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD (k datu )
Novela zákona o místních poplatcích účinná od
Seminář SoMoPro III. - Právní část Mgr. Klára Benišová/1258
Závaznost ÚPD pro orgány státní správy lesa
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) III. část
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
PRACOVNÍ SCHŮZKA EKONOMŮ NEŠKOLSKÝCH PŘÍSPĚVKOVÝCH ORGANIZACÍ
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
VYHODNOCENÍ přezkoumání hospodaření obcí a DSO za rok 2017
Místní poplatky Školení obcí Olomouckého kraje říjen 2018 Návrh novely zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích (dále jen „ZMP“) s účinností od 1.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
Novela zákona č. 586/1992 Sb. , o daních z příjmů s účinností od 1. 7
„Vymáhání pohledávek obcí (vč. místních poplatků)“
Právo sociálního zabezpečení
Aktuální změny daňových zákonů
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2018
Přijímací řízení pro školní rok 2018/2019.
Porada KÚPK s ÚÚP a pořizovateli ÚPD
Přijímací řízení pro školní rok 2019/2020.
Daňové přiznání k dani z příjmů fo
Činnosti správce poplatku
Místní poplatek z ubytovací kapacity
Územní plán s prvky regulačního plánu
Daňové přiznání k dani z příjmů PO
Odbor dopravy - Bc. Petr Fehér
Transkript prezentace:

Školení obcí Olomouckého kraje říjen 2018 MÍSTNÍ POPLATKY Novela ZMP č. 170/2017 Změny účinné od 1. 1. 2018

Novela ZMP č. 170/2017 Změny účinné od 1. 1. 2018 § 10b odst. 3 ZMP Omezení osvobození u poplatku za KO novela 266/2015 (od 1. 1. 2016) – účel: osvobození osob umístěných v zařízeních dle § 10b odst. 3 písm. a) až d), tj. které byly poplatníky z titulu TP, přestože prokazatelně v daném místě neprodukují odpad = dopad i na poplatníky z titulu vlastnictví stavby určené k individuální rekreaci, bytu nebo rod. domu zakládalo neodůvodněnou nerovnost mezi poplatníky, proto nově osvobození jen k odst. 1 písm. a) ZMP novela č. 170/2017 (od 1. 1. 2018) osvobozeni jen poplatníci z titulu TP

Novela ZMP č. 170/2017 Změny účinné od 1. 1. 2018 § 11 odst. 4 ZMP Pokuta za nesplnění povinnosti nepeněžité povahy „Penále, úroky a pokuty, upravené daňovým řádem, s výjimkou pořádkových pokut a pokut za nesplnění povinnosti nepeněžité povahy, se neuplatňují.“ Správce daně může uložit: a) nesplnění registrační, ohlašovací nebo jiné oznamovací povinnosti stanovené daňovým zákonem nebo správcem daně b) nesplnění záznamní nebo jiné evidenční povinnosti stanovené daňovým zákonem nebo správcem daně pokutu lze uložit - do výše 500 000,- Kč - do 3 let ode dne, ve kterém došlo k porušení povinnosti § 247a DŘ – institut zaveden s účinností od 1. 1. 2015

Novela ZMP č. 170/2017 Změny účinné od 1. 1. 2018 § 14 odst. 2 ZMP Možnost jiného způsobu placení a jiný den platby obec se nemusí omezovat na výčet v § 163 odst. 3 DŘ (bezhotovostním převodem, v hotovosti, přeplatkem na jiné dani) způsob placení lze rozšířit v OZV např. placení pomocí technického zařízení, SMS, … volba způsobu je na poplatníkovi

Novela ZMP č. 170/2017 Změny účinné od 1. 1. 2018 § 14a odst. 4 ZMP Povinnost ohlásit údaj rozhodný pro osvobození nebo úlevu osvobození (úleva) od poplatku je stanoveno v ZMP a OZV poplatník povinen nárok na osvobození (úlevu) uplatnit u SD ve lhůtách stanovených OZV nebo ZMP obce oprávněny v OZV stanovit lhůty pro splnění povinnosti ohlásit údaj rozhodný pro osvobození (úlevu) - uplatnění nároku na osvobození (úlevu) – jinak ze zákona lhůta 15 dnů nárok na osvobození (úlevu) zaniká v případě, že poplatník neohlásí údaj rozhodný pro osvobození (úlevu) v přísl. lhůtách vztahuje se na osvobození (úlevu) stanovené v ZMP i OZV nelze uložit pokutu za nesplnění povinnosti nepeněžité povahy

Místní poplatky DĚKUJI ZA POZORNOST KONTAKT: Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor kontroly Oddělení kontroly příspěvkových organizací a daňového řízení Jeremenkova 40a 779 11 Olomouc www.kr-olomoucky.cz DĚKUJI ZA POZORNOST