Návod na tvorbu vzoru 1. Jak si upravit blok..

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Čísla stran v Microsoft Office Word
Advertisements

Olomouc, únor 2012.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.3 (Data vložená z MS Excel)
Rychlejší ovládání počítače
Návod ke správě týmu pro novou verzi webu
Na panelu zpráv klikněte na Povolit úpravy,
Postup pro vkládání obrázků a výplní do pozice. Účelem vkládání Je zpřesnění a zvýraznění prvků a tvarů v nabídce či smlouvěJe zpřesnění a zvýraznění.
1. krok Vyplňte přihlašovací údaje. Formulář vyplňujte nejlépe v prohlížeci Google Chrom.
IES – jak na to *** Základní ovládání U stránek s nadpisy různé úrovně se automaticky vytváří obsah Toto je klíčové tlačítko. Klepněte a můžete ihned.
Dajbych Václav Pole Další stránku vyvoláte levým kliknutím na Vaší myš, nebo popřípadě rolovacím kolečkem.
MP- LEKCE 2 – STYLY V MS WORD. Styly a důvody použití stylu Nadefinujeme si „šablonu“ pro určitý typ písma, kterou budeme chtít používat i v další části.
Tutoriál EBSCOhost - Historie vyhledávání
Grafická úprava seminární práce
Editace vzorů aplikace APSTR
Tvorba tiskové sestavy ve WinBase602 Přehled agentů pro PX50 (Veronika Krůtilová)
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
ZONER CALLISTO Pracovní postup tvorby obrázku
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.12 Téma: Zkratky pro Windows.
Hromadná korespondence
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.7 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Databáze - sestava Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 4.0 (Text)
MS OFFICE - WORD TITULNÍ STRANA A OBSAH Ing. Petr Hanáček
Úvod do obsahů j pak stisknutím F5 nebo kliknutím na Prezentace > Od začátku spusťte kurz. Na panelu zpráv klikněte na Povolit úpravy, Pokud se videa kurzu.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Přehled pro vytvoření formuláře
Hromadná korespondence, makro
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
MS Word Snímek č. 2 MS Word Revize dokumentu a komentáře  Pokud zapnete funkci Sledování změn, aplikace Word vloží značky tam, kde provedete.
Co je to Elektronická pošta, zkráceně je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické systémy. K širokému rozšíření u.
Školení IS Rozpisy studentů, závěrečné práce. Rozpisy Studium → Přehled balíků s tématy/variantami Balíky : byly vytvořeny - s názvem katedry, zvlášť.
Práce se šablonami v MS Word 2007
Zápatí a záhlaví, okraje stránky, číslování stránek
Budu vás provázet jak vytvořit zástupce na ploše a ve složce. Doufám že vás tento program bude bavit. NÁVOD.
Pro vytvoření textového pole je k dispozici speciální nástroj, který najdeme na kartě Vložit - Textové pole. Je to tlačítko Textové pole : když je stiskneme,
Vytvoření hypertextového odkazu
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Bloky – tvorba a vkládání ProgeCAD. Opakování Př. Nakreslete součást dle zadání (využijte hladin – obrys, osa, kóty): 1. Okótujte součást lineární kótou,
Mgr. Karel FischerZáhlaví a zápatí1 Dokument ve Wordu si můžeme zobrazit ve dvou základních zobrazeních : a) Zobrazení NORMÁLNĚ b) Zobrazení ROZVRŽENÍ.
HYPERTEXTOVÉ ODKAZY V PowerPointu 2010.
TISKOVÉ SESTAVY Michaela Žítková, 4. Y. Úkol: Vytvoření seznamu studentů pro hromadný výlet Úvod Program WinBase Postup při vytváření Závěr.
Zadání samostatné práce SP3 Historie počítačů. CÍL a Úkol Vyhledat informace na internetu Téma je Historie počítačů Napište referát na minimálně 1stranu.
POHLEDY n Vaše nejčastější činnost. Práce s pohledy nNávrhář pohledů nObsluha návrháře pohledů nVýběr návrhu pohledu nPřednastavené pohledy nGrafická.
Úpravy dat v tabulce WinBase Upravování a přidávání dat do tabulky.
časté dotazy uživatelů Editor článků Vložení formátovaného textu do článku z dříve připraveného dokumentu.
© 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Přidání kontaktu Seznam kontaktů vám zjednodušuje komunikaci a umožňuje zjistit stav a kontaktní.
Tutoriál Holdings Management Poznámky – Vytváření, editace a propojování se zdroji support.ebsco.com.
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
Téma: Využití ICT pro psaní novinových článků Vypracovala: Jana Wasserbauerová.
Aplikace Přijímačky školní rok 2014/2015
Manuál pro editaci webu PCP
Jak sestavit dokument v Apstr 4
Přehled pro vytvoření formuláře
Přejmenování, mazání, kopírovaní, přesun, vysypání koše
Návod na tvorbu vzoru 1. Základní údaje..
2. Jak si snadno vytvořit nový vzor pomocí bloků.
1. Jak si rychle a jednoduše upravit vzor
Bloky – tvorba a vkládání
Název události Úvodní informace k události Podnadpis události Datum
Datové referáty Apstr4.
Přečtěte si o tom vše Příspěvky Microsoft SharePointu
Jak vytvořit výstupní bezpečnostní předpis k řízení rizik
Přizpůsobení webu Microsoft SharePointu Online
Editace vzorů aplikace APSTR
Tvorba webových stránek na google – Sites (4.)
Návod na tvorbu vzoru 1. Gramatika..
NORTHWIND TRADERS Kdo jsme [Podtitulek brožury nebo motto společnosti]
Rozložení nadpisu Podnadpis.
Práce s powerpoint. Lekce 1 - více výukových souborů najdete zde: emagister.eu
Transkript prezentace:

Návod na tvorbu vzoru 1. Jak si upravit blok.

Jak si upravit blok. Blok je samostatný dokument, jehož obsahem bývá text často se vyskytující v určitých typech dokumentů, který se ale samostatně nikdy nesestavuje a je vždy součástí jiného vzoru, který na něj odkazuje. Stejně jako vzory, i bloky mají tři úrovně – systémovou, veřejnou a soukromou. Při sestavování se Apstr podívá nejprve do soukromé složky uživatele, zda tam nalezne blok, na který odkazuje vzor, pokud jej nenajde, projde veřejnou složku a až v případě, že je v těchto dvou složkách neúspěšný, vloží do dokumentu systémový blok.

Jak si upravit blok. To znamená, že je možné vytvořit si soukromé či veřejné bloky a dál používat systémové vzory. Další výhodou je, že není třeba upravovat každý vzor zvlášť, stačí upravit jeden blok a změna se projeví ve všech vzorech (systémových, veřejných, soukromých, ale i civilních, opatrovnických, exekučních, případně i trestních a dalších), do kterých je blok vložen.

Jak si upravit blok. …nebo tak, že v seznamu vzorů zobrazíte náhled vzoru. Nejprve je nutné zjistit název bloku, který chcete upravovat. To lze tak, že se podíváte do vzoru,…

Jak si upravit blok. S blokem dále můžete zacházet jako s každým jiným vzorem. Proveďte požadované úpravy. Poté v seznamu vzorů vyberte blok se shodným názvem a klikněte na tlačítko Upravit.

Při sestavování se již dokument sestaví s Vaším soukromým blokem. Jak si upravit blok. Úprava se projeví i ve všech ostatních vzorech, ve kterých je blok vložen. Blok uložte jako soukromý nebo veřejný. Je nutné ponechat bloku stejný název! Při sestavování se již dokument sestaví s Vaším soukromým blokem.

Jak si upravit blok. Stejným způsobem si můžete upravit i referát, ale o tom blíže v nějaké další kapitole. Příště si napíšeme něco o Základních údajích. Děkujeme za pozornost Váš ApstrTým