Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

IES – jak na to *** Základní ovládání U stránek s nadpisy různé úrovně se automaticky vytváří obsah Toto je klíčové tlačítko. Klepněte a můžete ihned.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "IES – jak na to *** Základní ovládání U stránek s nadpisy různé úrovně se automaticky vytváří obsah Toto je klíčové tlačítko. Klepněte a můžete ihned."— Transkript prezentace:

1

2 IES – jak na to *** Základní ovládání U stránek s nadpisy různé úrovně se automaticky vytváří obsah Toto je klíčové tlačítko. Klepněte a můžete ihned upravit/doplnit obsah stránky (podrobně viz dále). Lze editovat i jednotlivé sekce (odkaz vždy vedle nadpisu).

3 Navigace – co už je tam za články? Z úvodní stránky se dostanete (sekce Obsah) na seznam článků, rubrik, nejnovějších článků, posledních změn atd. Používejte také hledání.

4 Principy psaní 1 Založíte stránku ( = článek; viz dále); vložíte tam informaci, že článek patří do určité kategorie; kategorie ( = rubrika) se automaticky vytvoří. Odkaz na článek se sám vloží na příslušné stránky (poslední změny, rubrika, nejnovější články atd.).

5 Principy psaní 2 Stránku lze založit i tím, že na ni odkážete; odkaz má pak jinou barvu; po klepnutí se ukáže nabídka na založení stránky. Prakticky: Píšete o ČHD a zmíníte tam pedagova – Karla Půlpána. Ten by měl mít také svou stránku, ne? Tak ze jména Karel Půlpán uděláte odkaz. A někdy na to někdo klepne a třeba tam něco napíše.

6 Psaní prakticky – kategorie Je vhodné využít existující kategorie. V případě nutnosti lze založit novou, což se udělá tak, že ji tam prostě napíšete (viz dále) a ona se sama založí. Klepnout na Uložit změny Jak vidíte, zakomponoval jsem tam i odkaz na ještě neexistující stránku, ukázal se v červené barvě. Udělal jsem to takto: Třetí tlačítko zleva.

7 Psaní prakticky – určení kategorie Enter Založit Klepněte na B

8 Psaní prakticky – návod pro odvážné Jak je asi vidno, text se formátuje značkami. Ty lze aplikovat tlačítky nebo ručně, což je někdy rychlejší. A někdy nutné, např. pro seznamy s odrážkami na liště tlačítka nejsou. Nápověda

9 Ultimate Help http://en.wikipedia.org/wiki/Help:Editing Podívejte na “zdrojový kód“ stránky, která má to, co chcete udělat a obšlehněte to.

10 Poslední slide A to je zatím všechno-o.


Stáhnout ppt "IES – jak na to *** Základní ovládání U stránek s nadpisy různé úrovně se automaticky vytváří obsah Toto je klíčové tlačítko. Klepněte a můžete ihned."

Podobné prezentace


Reklamy Google