Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Co je to Elektronická pošta, zkráceně je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické systémy. K širokému rozšíření u.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Co je to Elektronická pošta, zkráceně je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické systémy. K širokému rozšíření u."— Transkript prezentace:

1

2 Co je to Elektronická pošta, zkráceně je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické systémy. K širokému rozšíření u přispěl zejména internet. Internetové ové zprávy se skládají ze dvou hlavních částí: Hlavička – předmět zprávy, odesílatel, příjemce a jiné informace o u Tělo – Samotná zpráva, obyčejně obsahuje na konci blok s podpisem. Tělo u začíná zpravidla pozdravem. K u je možné přikládat jako přílohy i obrázky a jiné soubory. Bez problémů bývá doručování menších souborů typu dokumentu. Pokud však je ke zprávě přiložen velký soubor nebo příliš mnoho souborů nebo soubor typu programu, který by mohl být infikován virem nebo červem, mnohdy taková zpráva neprojde ochrannými filtry na doručovací cestě.

3 E-mailová adresa a schránka
ová adresa je údaj, který v ové zprávě určuje adresáta zprávy (případně adresáta kopie zprávy) a obvykle též údaj o odesílateli zprávy. ová adresa identifikuje elektronickou poštovní schránku uživatele u. ová poštovní schránka je fyzicky umístěna na nějakém internetovém serveru. Populární jsou zejména servery, které nabízejí ovou schránku zdarma a s webovým rozhraním (v českých podmínkách např. Centrum.cz, GMail, Seznam.cz).

4 Jak napíší znak „zavináč“
1/ buď vložím ze specielních symbolů 2/ Použiji klávesové zkratky Pravý ALT + V

5 Přiložení přílohy Při vytváření nové zprávy je samozřejmě možné, kromě samotného textu, připojit ke zprávě i přílohy. Přílohami mohou být různé soubory, jako dokumenty, prezentace, obrázky a fotografie, zvuky a hudba, video, archivy a další. Přiložení obrázku či jiné přílohy proveďte kliknutím na tlačítko "Přiložit soubory" v levém horním rohu pole pro psaní zprávy.

6 Jak odstranit nahranou přílohu
Jakmile budou soubory nahrány, zobrazí se u nich zástupný obrázek, znázorňující formát souboru. U obrázků se zobrazí rovnou jejich malý náhled. Kliknutím na odkaz "Odstranit" dojde ke smazání přiloženého souboru.

7 Úkol : Pošli e-mail na adresu škola@znojman.cz
K u připoj obrázek tvého nejmilejšího zvířádka Zdroj : Wikipedia Google - obrázky


Stáhnout ppt "Co je to Elektronická pošta, zkráceně je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické systémy. K širokému rozšíření u."

Podobné prezentace


Reklamy Google