Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

www.klickevzdelani.cz časté dotazy uživatelů Editor článků Vložení formátovaného textu do článku z dříve připraveného dokumentu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "www.klickevzdelani.cz časté dotazy uživatelů Editor článků Vložení formátovaného textu do článku z dříve připraveného dokumentu."— Transkript prezentace:

1

2 www.klickevzdelani.cz časté dotazy uživatelů

3 Editor článků Vložení formátovaného textu do článku z dříve připraveného dokumentu.

4 Pokud chcete vložit formátovaný text z již připraveného dokumentu, např. z Wordu, webu školy, PDF apod., klikněte na ikonu Vložit z Wordu. Pokud použijete obyčejné Vložit nebo Ctrl+V, vloží se text bez formátování ( bez fontů, odřádkování, odstavců atd.).

5 Editor článků Použití dříve uloženého loga nebo obrázku v článku.

6 Pokud chcete v článku použít obrázek nebo logo, které již bylo dříve někým uloženo na školský portál, použijte volbu „Vybrat existující obrázky“ a změňte adresář umístění souboru na „Obrazky“. Změna adresáře se projeví za cca 15 s (prohledává databázi tisíce obrázků). V adresáři „Obrazky“ jsou uložena některá loga škol a dalších institucí. Jejich název začíná většinou slovem “logo_“. Poté můžete vybrat „Název souboru“ a následně „Připojit stávající obrázek“ k článku. Vyberte adresář Obrazky

7 Obrázek můžete přejmenovat kliknutím na ikonu tužky pod obrázkem a upravit tak zobrazovaný popis obrázku. Obrázek je také možno smazat pomocí červeného křížku pod obrázkem.

8 Evidence škol a školských zařízení NOVINKY Nové typy vyhledávání Nové typy vyhledávání Mapy škol a ŠZ Mapy škol a ŠZ Přímé adresy Přímé adresy www.klickevzdelani.cz/skoly

9 Nově je v Evidenci škol a ŠZ možno vyhledávat také podle toho, či je škola samostatná, nebo spojená s jiným druhem školy. Dále je možno k již vyhledaným školám dovyhledat další školy s jinými kritérii vyhledávání. K tomuto se používá tlačítko „Dohledat k vybraným“.

10

11 Zobrazí se mapa všech škol a školských zařízení v Pardubickém kraji. Ředitelství škol nebo školských zařízení jsou označeny červenou ikonou. Součásti škol nebo školských zařízení, které na uvedené adrese nemají zároveň své ředitelství, jsou označeny zelenou ikonou. Pokud je na stejné adrese ředitelství školy a zároveň součást jiné školy nebo ŠZ, které na uvedené adrese nemá své ředitelství, je označeno červeno- zelenou ikonou.

12 Zobrazí se mapa všech škol a školských zařízení v Pardubickém kraji. Kliknutím na ikonu se zobrazí název školy nebo školského zařízení a výčet typů součástí, které škola má. Pokud jsou některé součásti školy umístěny ještě na jiné adrese, zobrazí se tato informace s výčtem typů těchto součástí. Pokud jsou na této adrese ještě součásti jiné školy nebo zařízení, ale jejich ředitelství se nachází na odlišné adrese, zobrazí se tato informace.

13 Zobrazí se mapa všech škol a školských zařízení v Pardubickém kraji. Zobrazit detail informací o škole nebo školském zařízení. Zobrazí se aktuální údaje o ředitelství školy včetně údajů o všech součástech školy v evidenci škol a ŠZ, kontakty na vybrané osoby školy, logo a foto školy, popis školy, kroužky a volnočasové aktivity a další údaje.

14

15 Můžeme vyhledat školy nebo školská zařízení podle různých filtrů: Vyhledat všechny mateřské školy, jejichž ředitelství školy, nebo některá z jejich součástí školy se nachází v okrese Ústí nad Orlicí.

16 Detail školy nebo Zobrazí mapu vyhledaných škol

17 Mateřské školy – okres Ústí n/O Evidence škol a šk. zařízení v Pardubickém kraji Školský portál Pk - www.klickevzdelani.cz/skoly Mateřské školy – okres Ústí n/O Evidence škol a šk. zařízení v Pardubickém kraji Školský portál Pk - www.klickevzdelani.cz/skoly

18 Mateřské školy – okres Ústí n/O Evidence škol a šk. zařízení v Pardubickém kraji Školský portál Pk - www.klickevzdelani.cz/skoly Mateřské školy – okres Ústí n/O Evidence škol a šk. zařízení v Pardubickém kraji Školský portál Pk - www.klickevzdelani.cz/skoly

19 Mateřské školy – Ústí n/O Evidence škol a šk. zařízení v Pardubickém kraji Školský portál Pk - www.klickevzdelani.cz/skoly Mateřské školy – Ústí n/O Evidence škol a šk. zařízení v Pardubickém kraji Školský portál Pk - www.klickevzdelani.cz/skoly

20 Můžeme vyhledat školy nebo školská zařízení podle různých filtrů: Vyhledat všechny Š/ŠZ, jejichž zřizovatelem je PARDUBICKÝ KRAJ.

21 Detail školy nebo Zobrazí mapu vyhledaných škol

22 Školy a ŠZ – zřizovatel KRAJ Evidence škol a šk. zařízení v Pardubickém kraji Školský portál Pk - www.klickevzdelani.cz/skoly Školy a ŠZ – zřizovatel KRAJ Evidence škol a šk. zařízení v Pardubickém kraji Školský portál Pk - www.klickevzdelani.cz/skoly

23 Školy a ŠZ zřizovatel: KRAJ obec: Pardubice Školy a ŠZ zřizovatel: KRAJ obec: Pardubice

24 Přímé URL adresy Implementovali jsme mechanismus, který umožňuje volat seznam škol s přednastavenými vyhledávacími kritérii. V současné době jsou implementovány vyhledávání dle obce, ORP, okresu a zřizovatele: www.klickevzdelani.cz/skoly/obec/albrechtice – Zobrazí seznam škol v obci Albrechtice. www.klickevzdelani.cz/skoly/orp/chrudim – Zobrazí seznam škol v ORP Chrudim. www.klickevzdelani.cz/skoly/okres/svitavy – Zobrazí všechny školy v okrese Svitavy. www.klickevzdelani.cz/skoly/zrizovatel/kraj – Zobrazí školy, kde je zřizovatelem kraj.

25 Přímé URL adresy Volání lze i kombinovat: www.klickevzdelani.cz/skoly/okres/pardubice/zrizovatel/obec Zobrazí seznam škol v okrese Pardubice, kde je zřizovatelem obec. Zobrazí seznam škol v okrese Pardubice, kde je zřizovatelem obec. Odkazy na údaje o školách v Evidenci škol lze psát také takto: Základní škola Lanškroun, Dobrovského 630, okr. Ústí nad Orlicí www.klickevzdelani.cz/skola?redizo=600104168 www.klickevzdelani.cz/skola?redizo=600104168 Takto jednoduše se lze odkazovat na záznamy o libovolné škole nebo školském zařízení v Pardubickém kraji. Stačí doplnit REDIZO školy za adresu www.klickevzdelani.cz/skola?redizo=

26 Přijímací řízení na střední školy Přehled o počtu volných míst - II. a další kola www.klickevzdelani.cz/prijimacky

27 Přijímací řízení na střední školy Přehled o počtu volných míst - II. a další kola Tento on-line přehled je aktualizován vždy, jakmile ředitel střední školy zadá na školském portálu nové údaje.

28

29 Přehled o počtu volných míst - II. a další kola Přijímací řízení na střední školy Řazení např. podle KÓDU OBORU

30

31 Nové výukové materiály Střední školy zapojené do EU projektu Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Pardubickém kraji postupně vkládají do e-learningu OLAT na školském portálu výukové materiály vytvořené v rámci tohoto projektu. Některé z těchto výukových materiálů jsou určeny také základním školám.

32 Výukové materiály OLAT Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Pardubickém kraji www.klickevzdelani.cz/ppptv-olat

33 www.klickevzdelani.cz/ppptv-olat

34

35

36

37

38 Děkuji za pozornost Richard Tichý administrátor školského portálu www.klickevzdelani.cz/kontakty


Stáhnout ppt "www.klickevzdelani.cz časté dotazy uživatelů Editor článků Vložení formátovaného textu do článku z dříve připraveného dokumentu."

Podobné prezentace


Reklamy Google