Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Školení IS Rozpisy studentů, závěrečné práce. Rozpisy Studium → Přehled balíků s tématy/variantami Balíky : byly vytvořeny - s názvem katedry, zvlášť.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Školení IS Rozpisy studentů, závěrečné práce. Rozpisy Studium → Přehled balíků s tématy/variantami Balíky : byly vytvořeny - s názvem katedry, zvlášť."— Transkript prezentace:

1 Školení IS Rozpisy studentů, závěrečné práce

2 Rozpisy Studium → Přehled balíků s tématy/variantami Balíky : byly vytvořeny - s názvem katedry, zvlášť pro bakalářské a pro magisterské práce vkládají se do nich témata ZP Téma navrhuje vyučující nebo student Témata se mohou vypisovat kdykoliv. V praxi je třeba, aby vyučující vždy na začátku semestru zkontrolovali, zda mají vypsáno dostatečné množství témat. A stará, již použitá témata zneaktuálnili (odkliknutím příznaku o zveřejnění) Pokud navrhuje téma student musí tak učinit v období nejpozději na počátku semestu, který předchází dvěma posledním semestrům příslušného studia(viz Pokyn děkana PdF č.3/2007,bod 3).

3 Rozpisy – vytváření témat vyučujícími Pokud zadává téma vyučující, zadá je nejprve jako nezveřejněná a teprve po odsouhlasení vedoucím katedry se témata zveřejní (viz Pokyn děkana PdF č.3/2007,bod 2). Návod: Studium → Přehled balíků s tématy/variantami → vyberete balík s názvem vaší katedry → Vytvoření nového tématu/varianty

4 Rozpisy – vytváření témat studenty Pokud zadává téma ZP student, navrhne téma a vedoucího a přihlásí se k němu Vyučující, kterého student navrhl jako vedoucího ZP, je o tomto informován automatickým mailem Podívá se na navržené téma a pomocí zaškrtávátek buď téma potvrdí, nebo zamítne, studentovi o tomto přijde automatický mail. Návod: Rozpisy → Přehled balíků s tématy/variantami → vyberete balík s názvem vaší katedry → Manipulace se seznamem přihlášených studentů (vč. ukončení tématu) u tématu/varianty → zaškrtnout u tématu a Vybrat téma → použijete zaškrtávátka - dle potřeby schválíte nebo zamítnete témata a Uložit

5 Rozpisy – vytváření témat studenty Význam zatržítek pod jménem studenta: Prihlasit / odhlasit studenta k / od tematu Odškrtnutím můžete studenta odhlásit, přijde mu o tom e-mail. Umožnit / neumožnit studentovi doplnit či změnit název, zadání, literaturu Zaškrtnutím umožníte studentovi, aby editoval údaje tématu - domluvte se s ním, aby doplnil např. anglický název nebo položky literatury dle vašeho pokynu. Potvrdit přihlášení či změnu provedenou studentem Má-li téma nastaveno 'Přihlášku musí potvrdit vedoucí' může se k němu přihlásit více studentů a zde lze potvrdit, čí přihláška k tématu platí. Pokud téma založil sám student, musí zde jeho přihlášku vedoucí potvrdit každopádně. Změní-li student sám údaje (viz volba výše), u tématu se nastaví příznak 'žádá o potvrzení' - taktéž potvrďte zde.

6 Povolit změny v zadání Využívá se jak ke změně názvu, tak k uložení „Projektu“ do Isu. Návod: Jak umožnit studentovi doplnit či změnit název, zadání, literaturu… Rozpisy → Přehled balíků s tématy/variantami → vyberete balík s názvem vaší katedry → Manipulace se seznamem přihlášených studentů (vč. ukončení tématu) u tématu/varianty → zaškrtnout u tématu a Vybrat téma → zaškrtnout u Umožnit / neumožnit studentovi doplnit či změnit název, zadání, literaturu a Uložit Jak potvrdit změny: Rozpisy → Přehled balíků s tématy/variantami → vyberete balík s názvem vaší katedry → Manipulace se seznamem přihlášených studentů (vč. ukončení tématu) u tématu/varianty → zaškrtnout u tématu a Vybrat téma → zaškrtnout u Potvrdit přihlášení či změnu v údajích provedenou studentem a Uložit

7 Zavedení oponenta Oponenta zavádí vedoucí katedry (viz Pokyn děkana PdF č.3/2007,bod 7), nebo vedoucí ZP – stejně musí povolit studentovi manipulaci kůli přesnému názvu a anglickému názvu. Návod: Studium → Přehled balíků s tématy/variantami → vybrat balík katedry → Vytváření a úprava témat/variant → zaškrtnout a Vybrat téma → do políčka Vedoucí, oponent, konzultant zadat UČO a Vyhledat osoby → v menítku vybrat oponent a Uložit.

8 Kontrola plagiátů Návod: Správce → změňte agendu na Všechny závěrečné práce → vložit UČO studenta jehož práci chcete zkontrolovat a Použít Zaklikněte políčko u ZP a klikněte na ikonku dvou vajíček Objeví se Soubory, které mají zkoumaný soubor mezi podobnými → kliknutím na Podobnosti zjistíte shodné části textu (je třeba brát v potaz čerpání ze stejné literatury, citace ZP jiného studenta apod.)

9 Vložení posudků do ISu: Návod: Správce → změňte agendu na Všechny závěrečné práce → vložit UČO studenta kterému budete vkládat posudek a Použít Objevil se archiv práce příslušného studenta Další postup je stejný jako nahrávání souboru kdekoliv jinde v ISu: klikněte na odkaz "Operace" v levém rohu a rozbalte si tak nabídku příkazů → Nahrát soubor → Procházet a vyhledejte soubor ve svém počítači Zadejte název souboru ('posudek_vedouci' nebo 'posudek_oponent') a klikněte na "Zavést"


Stáhnout ppt "Školení IS Rozpisy studentů, závěrečné práce. Rozpisy Studium → Přehled balíků s tématy/variantami Balíky : byly vytvořeny - s názvem katedry, zvlášť."

Podobné prezentace


Reklamy Google