Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

1. Jak si rychle a jednoduše upravit vzor

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "1. Jak si rychle a jednoduše upravit vzor"— Transkript prezentace:

1 1. Jak si rychle a jednoduše upravit vzor
Návod na tvorbu vzoru 1. Jak si rychle a jednoduše upravit vzor

2 Návod na tvorbu vzoru Nejjednodušší úprava vzoru je taková, že si vezmete již vytvořený systémový vzor, který se Vám v podstatě docela líbí, jenom Vám v něm chybí nějaký text, např. slovo nebo odstavec, případně chcete pouze nějakou část textu změnit. Začněte tím, že kliknete na ikonu Apstr4, kterou máte umístěnou na ploše po prvním spuštění Apstru prostřednictvím ISAS. Apstr4

3 Jak si rychle a jednoduše upravit vzor
Vzhledem k tomu, že chcete upravit již exitující vzor, v Hlavním menu zvolte možnost Upravit vzory. Seznam vzorů, který se otevře, je velmi podobný seznamu vzorů, se kterým pracujete při sestavování dokumentů. Vyhledejte vzor, který chcete upravit, označte jej a klikněte na tlačítko Upravit.

4 Jak si rychle a jednoduše upravit vzor
Tento formulář je editor vzorů. Jeho prostřednictvím je možné dělat veškeré úpravy vzorů v Apstru, vkládat kódy, vytvářet dotazy, funkce apod. Pro jednoduchou úpravu textu však není potřeba, proto jej zmenšete tlačítkem Minimalizovat, abyste se mohli podívat na samotný vzor.

5 Jak si rychle a jednoduše upravit vzor
Každý vzor sestává z prostého textu a většinou i z různých kódů, které jsou nahrazovány údaji z databáze nebo od uživatele. Proveďte ve vzoru úpravy prostého textu. Můžete např. přidat nějaký text, nebo jej změnit, či upravit formátování.

6 Jak si rychle a jednoduše upravit vzor
Po provedení požadovaných změn maximalizujte formulář.

7 Jak si rychle a jednoduše upravit vzor
Můžete ponechat název vzoru, nebo jej přejmenovat. Vzor uložíte kliknutím na tlačítko „Uložit jako“. Vzor můžete uložit jako soukromý nebo veřejný.

8 Jak si rychle a jednoduše upravit vzor
Hotovo. Právě jste si jednoduše upravili svůj první vzor. Následovat bude návod, jak si rychle a snadno vytvořit svůj vlastní vzor. Děkujeme za pozornost. Váš ApstrTým


Stáhnout ppt "1. Jak si rychle a jednoduše upravit vzor"

Podobné prezentace


Reklamy Google