Autor: Mgr. Yvetta Kałužová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vyskytuje se ve třech rovinách:
Advertisements

Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
Hotelnictví a turismus 3. tisíciletí
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Hledání rovnováhy mezi podnikatelským subjektem a zákazníkem Seminář ČMS Říjen 2012.
Důvody vstupu na zahraniční trhy
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavel Najman. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Systém řízení kvality.
Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_ Organizace hájící zájmy hotelů. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S3_10.
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ Společnost s ručením omezeným Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP.
Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_ Síť podniků stravovacích zařízení. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním.
Vzdělávací oblast: Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Marketingový mix hotelových a restauračních sužeb Název vyučovací oblasti: Package, Programming.
Formy vstupu podniků na mezinárodní trhy Franchising.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S3_08.
STŘEDNÍ ŠKOLA A VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA CESTOVNÍHO RUCHU, SENOVÁŽNÉ NÁMĚSTÍ 12, ČESKÉ BUDĚJOVICE Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Marketingový mix hotelových a restauračních sužeb Název vyučovací oblasti: Public Relations v.
Právní úprava cestovního ruchu v ČR
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Vzdělávací oblast: Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Zakladatelský projekt pilařského a dřevozpracujícího provozu
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Právní úprava cestovního ruchu v ČR
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Rozhodování jako manažerská funkce
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
VY_32_INOVACE_Sikorová_ Inventarizace
Právní úprava cestovného ruchu v ČR
Autor: Ing. Sikorová Renata
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Právní a majetkové uspořádání hotelu
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení
Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
II. – III. r./ Hotelnictví a turismus
Bankovnictví Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Ing. Sikorová Renata
Marketingový mix hotelových a restauračních sužeb
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Transkript prezentace:

Autor: Mgr. Yvetta Kałužová Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_13-1-18 Výhody a nevýhody hotelových řetězců Autor: Mgr. Yvetta Kałužová . Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5CZ.1.07/1.5.00/34.0195 – Individualizace a inovace výuky

Anotace výuková prezentace – podpora vyučujícího určeno pro nástavbové studium obor Společné stravování

Výhody a nevýhody hotelových řetězců Hotelový provoz Výhody a nevýhody hotelových řetězců

Rezervační systém hotely využívají výhod celosvětového rezervačního systému za tuto službu platí roční členský poplatek nemohou využívat žádné obchodní jméno, mohou pouze uvádět své členství v propagačních materiálech např. Top International Hotels, Key System

Výhody hotelových řetězců Výhody pro zákazníka záruka stejné kvality poskytnuté služby v rámci celé společnosti přístup k rezervačnímu systému propojení s rezervačními systémy leteckých společností věrnostní benefity

Výhody podniků zapojených do řetězců Manažerské – jednotlivé podniky hotely, restaurace) jsou řízeny centrálně, podle jednoho modelu Marketingové – jednotná propagace nabízených služeb, větší síla v konkurenčním prostředí

Výhody podniků zapojených do řetězců Finanční – úspora finančních prostředků při sjednávání obchodních smluv (smlouva s dodavateli surovin, inventáře..) Rozložení rizika – vzájemná výpomoc a podpora při mimořádném nezdaru jednoho z podniků

Nevýhody podniků zapojených do řetězců v oblasti komunikace – komunikační šumy v oblasti kontroly – vzdálenost centrálního řízení neodhalí včas určité nedůslednosti potírání národní identity hotelu – potírání a potlačení národních zvyků

Použité zdroje SMETANA, František; KRÁTKÁ, Eva. Podnikání v hotelnictví a gastronomii -- Pro střední a vyšší hotelové školy. Praha: Fortuna, 2009, ISBN 978-80-7373-054-3. METZ, Reinhold. Restaurace a host. Praha: Europa Sobotáles, 2008, ISBN 978-80-86706-18-4. HESKOVÁ, Marie. Cestovní ruch pro vyšší odborné a vysoké školy. Praha: Fortuna, 2010, ISBN 978-80-7373-107-6.