Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor: Mgr. Yvetta Kałužová

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor: Mgr. Yvetta Kałužová"— Transkript prezentace:

1 Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_ Liniová organizační struktura Autor: Mgr. Yvetta Kałužová . Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5CZ.1.07/1.5.00/ – Individualizace a inovace výuky

2 Anotace výuková prezentace – podpora vyučujícího
určeno pro nástavbové studium obor Společné stravování

3 Liniová organizační struktura
Hotelový provoz Liniová organizační struktura

4

5 Liniová organizační struktura
při této organizační struktuře má pracovník pouze jednoho přímého nadřízeného všechny informace jsou předávány přímou cestou při nejasnostech se obrací zaměstnanec jen na svého přímého nadřízeného

6 Přednosti jasné uspořádání a jasné přiřazení úkolů
průhlednost kompetencí přehledná forma organizace jednoznačná cesta pokynů, příkazů a informací rychlé prosazení všech rozhodnutí dobré možnosti kontroly

7 Nevýhody nedostatečná motivace zaměstnanců
časově náročné a těžkopádné komunikační cesty systém není flexibilní přetížený vedoucí podniku hromadění problémů systém je narušen při absenci vedoucích sil v obou směrech je možný filtrovaný, nadsazený a právě proto zhoršený informační tok

8 Nevýhody systém klade vysoké nároky na vyšší stupeň odbornosti a na zodpovědnost vedoucích zaměstnanců

9 Použité zdroje SMETANA, František; KRÁTKÁ, Eva. Podnikání v hotelnictví a gastronomii -- Pro střední a vyšší hotelové školy. Praha: Fortuna, 2009, ISBN METZ, Reinhold. Restaurace a host. Praha: Europa Sobotáles, 2008, ISBN


Stáhnout ppt "Autor: Mgr. Yvetta Kałužová"

Podobné prezentace


Reklamy Google