Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ 11-1-14 Společnost s ručením omezeným Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ 11-1-14 Společnost s ručením omezeným Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP."— Transkript prezentace:

1 TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ 11-1-14 Společnost s ručením omezeným Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/34.0195 – Individualizace a inovace výuky Autor: Ing. Bc. Ludmila Badurová

2 ANOTACE Prezentace obsahuje obecná ustanovení obchodní společnosti podle zákona o obchodních korporacích. Prezentace podporuje odborné ekonomické vzdělávání žáků oboru Gastronomie a Kuchař – číšník.

3 Společnost s ručením omezeným Společnost s ručením omezeným je společnost, za jejíž dluhy ručí společníci společně a nerozdílně Firma obsahuje označení "společnost s ručením omezeným", "spol. s r.o." nebo "s.r.o.".

4 Kmenový list Podíl společníka může být představován kmenovým listem Kmenový list  lze vydat pouze k podílu, jehož převoditelnost není omezena nebo podmíněna  je cenný papír na řad  nelze vydat jako zaknihovaný cenný papír  nemůže být veřejně nabízen nebo přijat k obchodování na evropském regulovaném trhu ani na jiném veřejném trhu.

5 Kmenový list obsahuje: označení, že se jedná o kmenový list jednoznačnou identifikaci společnosti výši vkladu připadající na podíl jednoznačnou identifikaci společníka označení podílu, k němuž je kmenový list vydán označení kmenového listu, jeho číslo a podpis jednatele nebo jednatelů Hromadný kmenový list, obsahuje také údaj o tom, kolik kmenových listů nahrazuje, a označení podílů, které nahrazuje.

6 Seznam společníků Společníci se zapisují do seznamu společníků, který vede společnost Do seznamu společníků se zapisuje:  jméno a bydliště nebo sídlo společníka  jeho podíl  označení podílu, jemu odpovídající výše vkladu  počet hlasů náležející k podílu  povinnost přispět na vytvoření vlastního kapitálu peněžitými prostředky nad společníkův vklad  pokud společník vlastní více podílů, uvede se jejich výše a jim odpovídající výše vkladu u každého podílu.

7 Vklad Minimální výše vkladu je 1 Kč, ledaže společenská smlouva určí, že výše vkladu je vyšší.

8 Společenská smlouva Společenská smlouva obsahuje:  firmu společnosti  předmět podnikání nebo činnosti společnosti  určení společníků uvedením jména a bydliště nebo sídla  určení druhů podílů každého společníka, práva a povinností  výši vkladu nebo vkladů připadajících na podíl nebo podíly  výši základního kapitálu  počet jednatelů a způsob jejich jednání za společnost.

9 Orgány společnosti Valná hromada Jednatelé Dozorčí rada

10 POUŽITÁ LITERATURA AUTOR NEUVEDEN. Zákon č. 90/2012 Sb., o obchodních korporacích [online]. [cit. 17.8.2014]. Dostupný na WWW: http://business.center.cz/business/pravo/zakony/obc hodni-korporace/cast1h4.aspx


Stáhnout ppt "TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ 11-1-14 Společnost s ručením omezeným Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP."

Podobné prezentace


Reklamy Google