Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/"— Transkript prezentace:

1 Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/34.0963
Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu VY_32_INOVACE_OdP_S2_01 Popis výukového materiálu Název: OBLASTI OBCHODNÍ POLITIKY - Autor: Bc. Pavel Lang Datum: Obor: a) L/01 Gastronomie (nástavbové studium) b) L/01 Gastronomie Ročník: a) - 1. ročník a b) - 4. ročník Předmět: Cestovní ruch, Hotelový provoz Anotace výukového materiálu 1. Materiál je určen pro výuku předmětu Cestovní ruch a Hotelový provoz a je v souladu s ŠVP 2. Materiál je prezentován žákům prostřednictvím ICT s výkladem a doplněním při současném použití učebnice Cestovní ruch pro střední školy a pro veřejnost – D. Drobná a E. Morávková, nakl. Fortuna Praha 2004 Součástí materiálu je krátký test s označením odpovědí. Další formou zpětné vazby je test jako souhrn několika realizovaných materiálů. Pro výuku je použit - PC s dataprojektorem - interaktivní tabule - interaktivní dataprojektor

2 PROBLÉMY, SE KTERÝMI SE POTÝKAJÍ MANAŽEŘI PODNIKŮ
Skupina Problémová oblast Sebeuspokojení zejména u vyšších manažerů Nízká iniciativa pracovníků Vysoká fluktuace ve srovnání s průměrem Pracovníci a sociální klima Nedostatek podnětů ke zvyšování kvalifikace Vysoký podíl přesčasové práce Nekázeň, nedbalost a lajdáctví Neznalost perspektiv jednotlivce v podniku

3 PROBLÉMY, SE KTERÝMI SE POTÝKAJÍ MANAŽEŘI PODNIKŮ
Skupina Problémová oblast Nedostatečná údržba, nesystematické opravy Zastaralé zařízení Složitá manipulace s materiálem, zbožím a potravinami Pracovní prostředí Vysoká spotřeba surovin, materiálu, paliv, energie Výpadky, poruchy, havárie, storna Hlučnost, prašnost, osvětlení, barevná úprava, větrání, vlhkost, teplota, zakouřené prostředí

4 PROBLÉMY, SE KTERÝMI SE POTÝKAJÍ MANAŽEŘI PODNIKŮ
Skupina Problémová oblast Nesoulad výrobního programu a výrobního profilu Koncepční nevyjasněnosti výrobního programu Nízká jakost a technická úroveň výrobků, nízká úroveň kvality poskytovaných služeb Výrobní program Dlouhé inovační cykly Nevyhovující inventář pro poskytování služeb Nedostatečný servis, jeho kapacita a kvalita Ztráty při skladování, expedici a dopravě

5 PROBLÉMY, SE KTERÝMI SE POTÝKAJÍ MANAŽEŘI PODNIKŮ
Skupina Problémová oblast Nepřesné plány, strategie, marketing, koordinace Pozdní technická příprava výroby Zastaralá technologie, nepřesné normy a pracovní manuály Pracovní proces Málo účinné operativní řízení, nepružnost Nízká produktivita v pomocných činnostech Nedostatečná informovanost zaměstnanců

6 PROBLÉMY, SE KTERÝMI SE POTÝKAJÍ MANAŽEŘI PODNIKŮ
Skupina Problémová oblast Chyby v jednání s lidmi Neefektivní přístup ke kritice a sebekritice Nekoncepčnost, opožděné řešení problémů Top management Nízká náročnost Nedůslednost Neúčinný styl práce Nevýrazný osobní příklad

7 Výstupy -TEST Popište problémové oblasti v rámci
výrobního programu hotelu 2. Popište problémové oblasti pracovního procesu Popište negativa činnosti top managementu


Stáhnout ppt "Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/"

Podobné prezentace


Reklamy Google