Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor: Mgr. Yvetta Kałužová

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor: Mgr. Yvetta Kałužová"— Transkript prezentace:

1 Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_ Týmový systém řízení Autor: Mgr. Yvetta Kałužová . Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5CZ.1.07/1.5.00/ – Individualizace a inovace výuky

2 Anotace výuková prezentace – podpora vyučujícího
určeno pro nástavbové studium obor Společné stravování

3 Týmový – kooperační systém
Hotelový provoz Týmový – kooperační systém

4

5 Týmový – kooperační systém
pracovní skupinu tvoří zaměstnanci s rozdílnými znalostmi a z různých oddělení jednoho podniku s pracovníky štábních útvarů pracovní skupina má za úkol dosáhnout stanoveného cíle spolupracují v týmu členové týmu jsou povinni splnit cíl ve stanoveném termínu

6 Týmový – kooperační systém
v týmu – pracovní skupině jsou všichni zaměstnanci na stejné pozici, nikdo není nadřízený vedení týmu není vázáno na jednu osobu, je podmíněno situací a je svěřeno tomu, kdo přijde s lepším nápadem na řešení problému = situační řízení dílčí úkoly jsou převzaty vždy tím zaměstnancem, který je pro jejich plnění nejvhodnější

7 Týmový – kooperační systém
Tým je rozpuštěn: při splnění zakázky při dosažení dohodnutého termínu při zrušení zakázky

8 Výhody optimální řešení využitím specialistů v týmu
lehčí realizace návazných prací, protože přizvaní členové týmu z příslušných oborů dovedou předcházet potížím týmovou prací je podpořena lepší soudržnost velká motivace všech členů týmů

9 Nevýhody týmová práce na aktuálním úkolu může způsobit na stabilním pracovišti pracovníka a je spojena s potřebou na stabilní pracoviště docházet členové týmu musí být zastupitelní členové týmu jsou velmi vytíženi může dojít k zanedbání stabilní činnosti kontrola výkonů je těžší

10 Použité zdroje SMETANA, František; KRÁTKÁ, Eva. Podnikání v hotelnictví a gastronomii -- Pro střední a vyšší hotelové školy. Praha: Fortuna, 2009, ISBN METZ, Reinhold. Restaurace a host. Praha: Europa Sobotáles, 2008, ISBN


Stáhnout ppt "Autor: Mgr. Yvetta Kałužová"

Podobné prezentace


Reklamy Google