Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka Ing. Martin Vacek Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka ÚVOD 15.5.2018
Podklady pro výuku Internet http://vladahadrava.xf.cz/mapa.html http://www.ssss.cz/files/ucebnice_3lete_obory/index.htm Potraviny a výživa Marie Šebelová
Obsah 1. ročník Úvod Racionální výživa Rozdělení poživatin, jakost a nákazy Složení potravin Potraviny rostlinného původu, pochutiny Potraviny živočišného původu
Mezipředmětové vztahy Technologie přípravy pokrmů Zacházení s potravinami a skladování Odborný výcvik Uplatnění v reálném provozu
Hodnocení Aktivita v hodině Práce ve skupině – prezentace Připravenost na hodinu + aktivní zapojení Plnění zadaných úkolů Práce ve skupině – prezentace Prezentace dle zadaného tématu Ústní zkoušení Písemná zkouška Formou testových otázek + psané otázky