Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka"— Transkript prezentace:

1 Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Ing. Martin Vacek Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka 1. Maso, masné výrobky Hovězí maso Využití v kuchyni Zdroj:

2 Obsah Využití jednotlivých částí hovězího masa k přípravě pokrmů

3 Hovězí maso zadní a) velký ořech b) vrchní šál c) kližka s kostí
e) špička d) malý ořech f) váleček     - spodní šál g) spodní šál

4 Hovězí maso zadní Části kýty jsou vhodné na plátky, závitky, rolády, pečeně Kližka je vhodná pro přípravu gulášů Pokrmy Svíčková na smetaně Znojemská hovězí pečeně Zbojnická roláda Španělský ptáček Hovězí plátek na houbách Hovězí guláš

5 Hovězí maso zadní a) v celku b) Bifteky c) dvojitý biftek d) Střed e) palec f) řezy g) filé na guláše h) špička  i) ořez

6 Hovězí maso zadní Maso ze svíčkové je vhodné pro přípravu pokrmů na objednávku Pokrmy Hovězí biftek se šunkou a vejcem Chateaubriand Svíčkové medailonky na žampionech Svíčkové řezy Opera Soljanka ze svíčkové

7 Hovězí maso zadní a) roštěnec s kostí b) nízký roštěnec
c) roštěná d) dvojitá roštěná e) Roštěnec na rostbíf  f) šlachy - ořez

8 Hovězí maso zadní Roštěnec je vhodný pro pečení na anglický způsob, pokrmy na objednávku, ale i dušené pokrmy Pokrmy Rumpsteak Vídeňská roštěná Rostbíf Roštěná na slanině

9 Hovězí maso přední a) plec velká b) plec kulatá c) plec loupaná d) kližka přední

10 Hovězí maso přední Plec patří do II. Jakosti, je vhodná na vaření, dušení, guláše, mleté maso kulatá plec pak na pečeně Pokrmy Hovězí maso v kapustě Maďarský guláš Sekaný hovězí biftek Štěpánská hovězí pečeně

11 Hovězí maso přední Ostatní části hovězího masa hrudí, žebra, oháňka, podkrčí k přípravě mletého masa, gulášů vývaru

12 Otázky K jaké kuchyňské úpravě jsou vhodné části hovězí kýty?
Uveďte příklad pokrmů z hovězí kýty? K jaké kuchyňské úpravě je vhodná svíčková? Uveďte příklady pokrmů ze svíčkové? K jaké kuchyňské úpravě je vhodný roštěnec? Uveďte příklady pokrmů z roštěnce? K jaké kuchyňské úpravě je vhodná hovězí plec? Uveďte příklady pokrmů z hovězí plece?


Stáhnout ppt "Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka"

Podobné prezentace


Reklamy Google