Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DĚLENÍ HOVĚZÍHO MASA A JAKOSTNÍ TŘÍDY

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DĚLENÍ HOVĚZÍHO MASA A JAKOSTNÍ TŘÍDY"— Transkript prezentace:

1 DĚLENÍ HOVĚZÍHO MASA A JAKOSTNÍ TŘÍDY
Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: dělení, hovězí, maso, jakost, třídy Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola hotelnictví, gastronomie a služeb, Dlouhá 6, Litoměřice

2 JAKOSTNÍ TŘÍDY Hovězí maso dělíme do čtyř jakostních tříd

3 I. Jakostní třída svíčková, kýta, nízký roštěnec II. Jakostní třída plec, podplečí, vysoký roštěnec III. Jakostní třídy žebra, pupek, hrudí, oháňka, veverka IV. Jakostní třída hlava, kližka, zákrčí 1.

4 DĚLENÍ HOVĚZÍ KÝTY 1. Kližka 2. Ořech 3. Vrchní šál 4. Spodní šál
5. Květová špička

5 DĚLENÍ HOVĚZÍ PLECE 1. Kližka 2. Husička 3. Kulatá plec 4. Velká plec
5 – Loupaná plec

6 DĚLENÍ HOVĚZÍHO MASA

7 http://www. dlabanecbrno. cz/serendipity/index. php

8 ZDROJ: Hrabě, J. a kolektiv, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně 2011, ISBN:


Stáhnout ppt "DĚLENÍ HOVĚZÍHO MASA A JAKOSTNÍ TŘÍDY"

Podobné prezentace


Reklamy Google