Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

SKOPOVÉ MASO Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: skopové, maso, jakostní, třídy, dělení Autor:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "SKOPOVÉ MASO Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: skopové, maso, jakostní, třídy, dělení Autor:"— Transkript prezentace:

1 SKOPOVÉ MASO Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: skopové, maso, jakostní, třídy, dělení Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola hotelnictví, gastronomie a služeb, Dlouhá 6, Litoměřice

2 CHARAKTERISTIKA SKOPOVÉHO MASA
získáváme ze skopců, beranů, ovcí, koz, jehňat barva maso cihlově červené až tmavočervené nejlepší je maso z jednoročních a dvouročních kusů je jemně vláknité nevýhodou skopového masa je osobitý pach a rychlé tuhnutí skopového loje. 1.

3 CHARAKTERISTIKA pokrmy ze skopového masa podávat na nahřátém inventáři
pach loje lze potlačit vhodnou před technologickou úpravou a tepelnou úpravou pro větší podíl šlach a blan potřebuje delší dobu zrát. skopové maso obsahuje větší podíl draslíku, sodíku a železa. Proto se doporučuje chudokrevným pacientům vynikající chuť má skopové maso v zimních měsících bourá se na půlky, malé kusy i v celku

4 JAKOSTNÍ CHARAKTERISTIKY

5 I.Jakostní třída Skopová kýta Skopový hřbet
2. cepty.mraveniste.cz/detail.php?detailrecept=197 3.

6 II. Jakostní třída Skopová plec Skopový krk
4. 5.

7 III. Jakostní třída Skopové hrudí Skopový pupek
6. 7.

8 III. Jakostní třída Skopová kolínka
8.

9 Dělení skopového masa Kýta s kostí Hřbet – cemr Plec Zákrčí – šrůtka
Pupek Hrudí Krk Kolínka 9.

10 Zdroj: Hrabě, J. a kolektiv, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně 2011, ISBN:


Stáhnout ppt "SKOPOVÉ MASO Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: skopové, maso, jakostní, třídy, dělení Autor:"

Podobné prezentace


Reklamy Google