Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5"— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno: Ročník (obor): KČ 3. 65-51-H/01 Kuchař - číšník Tematická oblast: Příprava minutkových pokrmů z hovězího masa Předmět: Technologie Anotace: Výukový materiál slouží k upevnění učiva minutkových pokrmů z hovězího masa Šablona číslo materiálu: III/

2 Příprava minutkových pokrmů z hovězího masa
wikipedia. org

3 Předběžná příprava upravujeme masa dobře odleželá:
pravá svíčková, nízký roštěnec maso odblaňujeme, krájíme na jednotlivé porce přes vlákna, naklepáváme, sekáváme okrajové blány formujeme, obalujeme do anglické slaniny nakládáme do oleje, solíme, kořeníme upravujeme anglickým způsobem, na pánvi, roštu, rožni správně upravená minutka má být na povrchu opečená, uvnitř křehká, šťavnatá,růžově zabarvená

4 Vhodné masa Nízký roštěnec Pravá svíčková www.commons wikipedia. org
wikipedia. Rg Pravá svíčková wikipedia. org

5 Formování, nakládání wikipedia. org

6 Propečenost masa álé anglaise(ala alangléz: po anglicku
englisch (engliš):uvnitř růžový rére (rér):krátce propečený krvavý – 2min. medium: uprostřed růžový 4 – 5 min well done(wel dan):dobře propečené maso wikipedia. org

7 Dělení pravé svíčkové Pravá svíčková: dělení:
palec: minutkové guláše: maso na nudličky střed: bifteky, svíčkové řezy: 2 plátky špička: medailonky – 3plátky, 150g.anglická úprava svíčkovou neklepeme paličkou !   wikipedia. org

8 Nízký roštěnec používáme nízký roštěnec - kvalitnější
v předběžné přípravě krájíme o váha 150g plátek silný 1-1,5 cm ukrojený přes vlákna, naklepávat, naseknout okrajové blány, kořenit a nakládat připravujeme anglickým způsobem na pánvi: dnes spíše kontaktní grily, roštěnou můžeme krátce podusit v lahůdkovém másle (pak tedy poněkud zkrátíme opékání),jiná chuť; kombinovat můžeme s různými teplými a studenými omáčkami wikipedia. org

9 Použité zdroje www. commons wikimedia.org.
Technologie příprava pokrmů II. Nakladatelství Merkur, 1984,1994 ISBN Technologie příprava pokrmů 2. Nakladatelství Fortuna, 1999,2006 ISBN Receptury teplých pokrmů Nakladatelství Merkur, 1991,1705 ISBN


Stáhnout ppt "Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5"

Podobné prezentace


Reklamy Google