Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL"— Transkript prezentace:

1 DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_PV 11 Název školy: Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, p. o. Předmět: Potraviny a výživa Tematický okruh: Zásady správné výživy a způsoby stravování Téma: Makrobiotická strava Ročník: 3. Jméno autora: Ing. Marcela Königová Datum tvorby: Anotace: Prezentace seznamuje žáky se zásadami makrobiotické stravy. Materiál je určen pro žáky 3. ročníku obor kuchař, číšník do předmětu „Potraviny a výživa“. Slouží k procvičení učiva na interaktivní tabuli.

2 Makrobiotická strava

3 OBSAH Makrobiotická strava – definice Složení Denní poměr

4 MAKROBIOTICKÁ STRAVA Je zaměřena na konzumaci celozrnných potravin, zeleniny, luštěnin, obilovin Částečně vylučuje živočišné potraviny, ovoce, sladké pokrmy

5 SLOŽENÍ Celá obilná zrna Zelenina Mořské řasy Obiloviny Luštěniny Sója
Doplňky - Mořská sůl Přírodní sladidla Nerafinované oleje

6 DENNÍ POMĚR 50-60% - celozrnných potravin 20-30% - zeleniny
5-10% - luštěnin, obilovin

7 ZDROJE Šebelová, Marie. Potraviny a výživa. Praha: nakladatelství Parta, ISBN Obrázky: Galerie Office,


Stáhnout ppt "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL"

Podobné prezentace


Reklamy Google