Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL"— Transkript prezentace:

1 DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_PV 1 Název školy: Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, p. o. Předmět: Potraviny a výživa Tematický okruh: Zásady správné výživy a způsoby stravování Téma: Zásady správné výživy 1. Ročník: 3. Jméno autora: Ing. Marcela Königová Datum tvorby: Anotace: Prezentace seznamuje žáky se zásadami správné výživy. Materiál je určen pro žáky 3. ročníku obor kuchař, číšník do předmětu „Potraviny a výživa“. Slouží k procvičení učiva na interaktivní tabuli.

2 ZÁSADY SPRÁVNÉ VÝŽIVY 1.

3 OBSAH Výživa Složení stravy Zdroje

4 Výživa je proces uspokojování fyziologických potřeb organizmu přívodem potravy

5 složení stravy Správný poměr - Správná kombinace pokrmů –
základních živin vitamínů minerálních látek Správná kombinace pokrmů – denně musí být zastoupeny všechny základní skupiny potravin

6 Co patří mezi základní živiny a minerální látky?
Zapište do pracovního listu: ZÁKLADNÍ ŽIVINY MINERÁLNÍ LÁTKY draslík železo tuky bílkoviny vápník hořčík jód sacharidy sodík zinek

7 ZÁKLADNÍ ŽIVINY MINERÁLNÍ LÁTKY
Správné řešení ZÁKLADNÍ ŽIVINY MINERÁLNÍ LÁTKY draslík jód bílkoviny železo sodík tuky vápník zinek sacharidy hořčík

8 Zdroje Šebelová, Marie. Potraviny a výživa. Praha: nakladatelství Parta, ISBN Šindelková, Alena. Technologie 1. díl. Praha: nakladatelství Parta, ISBN Obrázky: Galerie Office,


Stáhnout ppt "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL"

Podobné prezentace


Reklamy Google