Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka"— Transkript prezentace:

1 Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Ing. Martin Vacek Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka 1. Maso, masné výrobky Vepřové maso Využití v kuchyni Zdroj:

2 Obsah Využití jednotlivých částí vepřového masa k přípravě pokrmů

3 Vepřové maso I. třída

4 Vepřové maso I. třída Vhodné ke všem tepelným úpravám
Vhodné pro přípravu pokrmů na objednávku

5 Vepřové mas II. třída

6 Vepřové maso II. třída Vhodné především k pečení, dušení, mletí
Krkovice vhodná i k přípravě pokrmů na objednávku Plec a bok vhodné k mletí

7 Vepřové maso III. třída Hlava, lalok, nožičky, koleno
Vhodné pro vaření, pečení

8 Otázky K jaké kuchyňské úpravě jsou vhodné části vepřového masa I. třídy? K jaké kuchyňské úpravě jsou vhodné části vepřového masa II. třídy? K jaké kuchyňské úpravě jsou vhodné části vepřového masa III. třídy?


Stáhnout ppt "Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka"

Podobné prezentace


Reklamy Google