Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL"— Transkript prezentace:

1 DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_PV 7 Název školy: Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, p. o. Předmět: Potraviny a výživa Tematický okruh: Zásady správné výživy a způsoby stravování Téma: Směry ve výživě Ročník: 3. Jméno autora: Ing. Marcela Königová Datum tvorby: Anotace: Prezentace seznamuje žáky s určitými směry ve výživě. . Materiál je určen pro žáky 3. ročníku obor kuchař, číšník do předmětu „Potraviny a výživa“. Slouží k procvičení učiva na interaktivní tabuli.

2 Směry ve výživě

3 OBSAH Smíšená strava Vegetariánská strava Makrobiotická strava

4 SMÍŠENÁ STRAVA Je přirozená pro člověka
Odpovídá fyziologickým potřebám Musí obsahovat - základní živiny vitamíny minerální látky vodu soli vlákninu

5 VEGETARIÁNSKÁ STRAVA Rozdělení:
Konzumace potravin rostlinného původu Rozdělení: Přísné vegetariánství – pouze rostlinná strava Volné vegetariánství – rostlinná strava + mléko, mléčné výrobky, vejce

6 MAKROBIOTIKA - STRAVA Klade důraz na konzumaci – Celozrnné stravy
Čerstvé zeleniny Luštěnin Obilovin Maso a živočišné bílkoviny zcela neodmítá

7 ZDROJE Šebelová, Marie. Potraviny a výživa. Praha: nakladatelství Parta, ISBN Obrázky: Galerie Office,


Stáhnout ppt "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL"

Podobné prezentace


Reklamy Google