ZELENINA S VLASTNOSTMI OVOCE

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Advertisements

Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Předmět:Suroviny Ročník: 1. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Dana Kopecká Anotace: Formou prezentace se žáci seznámí s cukry, vznikem cukrů a rozdělení.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Převody čísel. soustav - opakování
Pomůcky k ošetření břitvy
Výstupní zařízení - plotr
DROBNÉ BOBULOVITÉ A DUŽNATÉ OVOCE
Chemické vlastnosti vlasu III.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
JÁDROVINY A OLEJNATÁ SEMENA
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Geometrická posloupnost - součet
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Ošetření pleti po holení
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Opakování – Výroba kakaové a čokoládové hmoty
Smažené výrobky Předmět: Technologie Pekař
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Diagnóza vlasu - metody
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ZPRACOVÁNÍ TEXTILNÍCH VLÁKEN na přízi
Poškození vlasového stonku
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
PLODOVÁ ZELENINA Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: plodová, zelenina, fazolové lusky, lilek, patizon, tykev,
Úprava výrobků před pečením 2
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Hodnocení jakosti mouky:
Kvadratické rovnice - kořeny rovnic
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Neúplné kvadratické rovnice
Skopové maso - charakteristika
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Číselné soustavy - Opakování
Perníky - výrobky Předmět: Technologie Pekař
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Aritmetická posloupnost - součet
Perníky Předmět: Technologie Pekař Ročník: 2. ročník učebních oborů
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Chemické vlastnosti vlasu II.
Vzdálenost bodu od přímky
Vlastnosti škrobového sirupu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Úpravy algebraických výrazů
Opakování na písemnou práci z lineárních nerovnic
Transkript prezentace:

ZELENINA S VLASTNOSTMI OVOCE Předmět: Suroviny Ročník: 2. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Dana Kopecká ZELENINA S VLASTNOSTMI OVOCE Anotace: Formou prezentace se žáci seznámí s druhy zeleniny s vlastnostmi ovoce a použití. Prezentace je určena přímo pro výuku a opakování. Je využitelná v odborném předmětu suroviny v oboru cukrář. Klíčová slova: Tykev, dýně, rebarbora Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dana Kopecká Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 43 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_C2SU_15

Zelenina s vlastnostmi ovoce Do této skupiny zařazujeme zeleninu, která má podobné vlastnosti, zpracování a používání jako ovoce

1. Tykev Jednoletá rostlina, plazivá nebo popínavá (cuketa, patizon) Žluté květy Plody kulaté, vejčité, protáhlé nebo hruškovité Hmotnost přes 10 kg Dužina bílá, žlutá Trvanlivý plod obr.1

Plody kulovité, vejčité Barva zelená 2. Cukrový meloun - dýně Plody kulovité, vejčité Barva zelená   obr.2 obr.3

Pěstuje se na jednom místě až 10 let Sklízí se listy s řapíky 3. Reveň – rebarbora Pěstuje se na jednom místě až 10 let Sklízí se listy s řapíky Barva červená, zelená Tepelně se upravuje obr.4

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje Bláha, L., Šrek, F. Suroviny pro učební obor Cukrář, Cukrářka. 2. vydání. Informatorium, 1996. 216 s. ISBN 80-85427-86-9 Obr. 1: [online].[ cit 2013-2-18]. Dostupné z www: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Pumpkins.jpg Obr. 2: [online].[ cit 2013-2-18]. Dostupné z www: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Melon_cantaloupe.jpg Obr. 3: [online].[ cit 2013-2-18]. Dostupné z www: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Muskmelon.jpg Obr. 4: [online].[ cit 2013-2-18]. Dostupné z www: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Rheum_rhabarbarum.2006-04-27.uellue.jpg Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dana Kopecká Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.