Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
STŘEDN Í ODBORN Á Š KOLA A STŘEDN Í ODBORN É UČILI Š TĚ MĚSTEC KR Á LOV É T.G. MASARYKA 4 Sada číslo 13.
Advertisements

S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Předmět:Suroviny Ročník: 1. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Dana Kopecká Anotace: Formou prezentace se žáci seznámí s cukry, vznikem cukrů a rozdělení.
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Pomůcky k ošetření břitvy
DROBNÉ BOBULOVITÉ A DUŽNATÉ OVOCE
Chemické vlastnosti vlasu III.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
JÁDROVINY A OLEJNATÁ SEMENA
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Suchary, strouhanka, macesy
Výroba listového těsta
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Geometrická posloupnost - součet
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Ošetření pleti po holení
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ZELENINA S VLASTNOSTMI OVOCE
Smažené výrobky Předmět: Technologie Pekař
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Sada číslo 13 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Diagnóza vlasu - metody
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Mytí, smáčivost, emulgace I.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
VY_32_INOVACE_ Lehké šlehané hmoty - charakteristika
Poškození vlasového stonku
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Hodnocení jakosti mouky:
Kvadratické rovnice - kořeny rovnic
Kvadratické rovnice - procvičování
Mytí, smáčivost, emulgace II.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Neúplné kvadratické rovnice
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vzdálenost bodu od přímky. Vzdálenost rovnoběžek.
Perníky - výrobky Předmět: Technologie Pekař
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Aritmetická posloupnost - součet
Perníky Předmět: Technologie Pekař Ročník: 2. ročník učebních oborů
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Chemické vlastnosti vlasu II.
Goniometrické funkce v pravoúhlém trojúhelníku
Vzdálenost bodu od přímky
Vlastnosti škrobového sirupu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Opakování na písemnou práci z lineárních nerovnic
Transkript prezentace:

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Předmět: Suroviny Ročník: 1. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Dana Kopecká Druhy mouky Anotace: Formou prezentace se žáci seznámí s jednotlivými druhy mouky a instantní moukou. Prezentace je určena přímo pro výuku a opakování. Je využitelná v odborném předmětu suroviny v oboru cukrář. Klíčová slova: Světlá mouka, tmavá mouka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dana Kopecká Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Sada: 7 Číslo materiálu: VY_52_INOVACE_C1SU_18

Druhy mouky

Pšeničná mouka: hrubá polohrubá těstárenská polohrubá konzumní výběrová polohrubá hladká konzumní chlebová pšeničná hladká mouka – CH - bílá chlebová - silná pečivárenská celozrnná mouka pšeničná hladká mouka Speciál PS – pekařská Speciál 00 – extra Speciál P - pečivárenská pšeničná šrotová mouka   Obr.1

Žitná mouka: výražková mouka chlebová mouka tmavá mouka C – celozrnná hrubá D – jemná E – celozrnná jemná   Nové druhy podle zvláštních požadavků odběratele

Světlá mouka – semílá se pouze moučné jádro, mouka je lépe stravitelná, neobsahuje však téměř žádné vitamíny, min. látky a vlákninu, tzv. mouka nízko vymletá Tmavá mouka – semílá se moučné jádro a část obalové vrstvy, mouka je sice hůře stravitelná, ale bohatá na vitamíny, min. látky a vlákninu, tzv. mouka vysoko vymletá  

Instantní mouka Je opracovaná pšeničná mouka Ve styku s vodou mazovatí Je vyrobena tak, že z mouky a vody se připraví suspenze, která se nanáší v tenkých vrstvách na vyhřívané válce, kde se suší Používá se do směsí k výrobě pálené hmoty, na ovocné knedlíky, kde odpadá restování

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje Bláha, L., Šrek, F. Suroviny pro učební obor Cukrář, Cukrářka. 2. vydání. Informatorium, 1996. 216 s. ISBN 80-85427-86-9 Obr. 1: [online].[ cit 2013-2-23]. Dostupné z www: http:http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Uskladn%C4%9Bn%C3%A1_mouka.JPG Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dana Kopecká Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.