Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kvadratické rovnice - procvičování

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kvadratické rovnice - procvičování"— Transkript prezentace:

1 Kvadratické rovnice - procvičování
Předmět: MATEMATIKA Ročník: 2. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Dagmar Válková Kvadratické rovnice - procvičování Anotace: Prezentace obsahuje řešené příklady k probranému učivu kvadratické rovnice. Je určena k procvičení učiva , k upevnění dosažených vědomostí. Může sloužit jak k přímé výuce, tak i k samostudiu. Klíčová slova: Kvadratická rovnice, diskriminant, kořeny kvadratické rovnice. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Válková Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků středních škol Sada: 1 Číslo materiálu: VY_42_INOVACE_MKD2_ 23

3 Kvadratické rovnice Procvičování

4 Řešte dané kvadratické rovnice:

5 b/

6 c/

7 d/

8 Součin dvou přirozených čísel, z nichž je jedno o 2 větší než druhé, je roven 143. Určete tato čísla. 1. číslo……….x 2. číslo…..(x+2) První číslo je 11 a druhé je 13.

9 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje 1. ODVÁRKO,O., ŘEPOVÁ, J., SKŘÍČEK, L. Matematika pro SOŠ a studijní obory SOU. 2. část vydání. Praha: SPN, s. ISBN HUDCOVÁ, M., KUBIČÍKOVÁ, L. Sbírka úloh z matematiky pro dvouleté a tříleté učební obory SOU a SOŠ. 3. vydání. Praha: Prometheus, s. ISBN [online]. [cit ]. Dostupné z: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Válková Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.


Stáhnout ppt "Kvadratické rovnice - procvičování"

Podobné prezentace


Reklamy Google