Sekce státní služby tisková konference 23. 4. 2015 RNDr. Josef Postránecký náměstek MV pro státní službu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koncepce organizace posudkové služby JUDr. Jiří Veselý, Ph.D. ředitel odboru výkonu posudkové služby MPSV.
Advertisements

Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 1 Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra Informace o metodické činnosti odboru.
Přechod na nový systém akreditací JIŘÍ SMRČKA TAJEMNÍK AKREDITAČNÍ KOMISE.
Zásady vztahů orgánů Jihomoravského kraje k řízení neškolských příspěvkových organizací Pracovně právní oblast, oblast odměňování, organizační záležitosti.
1 Uznávání zahraničního vysokoškolského vzdělání a kvalifikace podle novely zákona o vysokých školách č. 137/2016 Sb. (květen 2016) Ministerstvo školství,
Zákon o sociálním podnikání Průběžné informace o připravovaném předpisu.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Pravomoci orgánů obcí dle zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů.
Odměňování pracovníků Minimální mzda. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Právní postavení českého lékaře z pohledu Výboru pro zdravotnictví PSP ČR R. Vyzula
1 Novela zákona o vysokých školách Zákon č. 137/2016 S., kterým se mění zákon č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a některé další zákony Ministerstvo školství,
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Přijímací řízení pro školní rok 2010/2011 Přijímací řízení pro školní rok 2010/2011 Seminář výchovných poradců základních a středních škol okresu Semily.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.02 Ročník2. ročník.
1 Mgr. Ing. Bc. Radek Neděla. Zákoník práce 1. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ 2. PRACOVNÍ POMĚR 3. DOHODY O PRACÍCH KONANÝCH MIMO PRACOVNÍ POMĚR 4. PRACOVNÍ DOBA.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
43. schůze VSP PS PČR Aktuální stav připravované změny v oblasti Lékařské posudkové služby – aktualizace podkladu z 37. schůze 23. června 2016 JUDr. Jiří.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského leadershipu Registrační.
Vnitřní předpisy účetní jednotky Porada odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ing. Tomáš Sluka Ministerstvo financí odbor Regulace a metodika účetnictví.
ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ 2016/2017 část I. - Přihláška na SŠ
2. Systém výchovy a vzdělávání
K problematice schvalování drážních vozidel
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Přijímací řízení 2016/17.
Důležité informace pro rodiče vycházejících žáků
Úřad práce České republiky
NOVINKY Z ODBORU ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Porada ředitelů organizací z oblasti školství Otrokovice
OBECNÍ ÚŘAD VO 9, s. 9 n..
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012
Zákon o sociálním podnikání
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky Změny právních předpisů
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky 2013
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 12. prosince 2013 Liberec.
Jan Maršák Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra - ředitelka sekce
Gymnasium Jižní Město Praha
Správa sociálního zabezpečení
ODMĚŇOVÁNÍ - MZDA. ODMĚŇOVÁNÍ - MZDA MZDA JE ODMĚNOU ZA VYKONANOU PRÁCI JE SMLUVNÍ MUSÍ RESPEKTOVAT ZÁKONÍK PRÁCE A ZÁKON O MINIMÁLNÍ MZDĚ, MZDOVÉ.
Základy pracovního práva a sociálního zabezpečení v ES
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
ÚPDI - Úřad pro přístup k dopraní infrastruktuře
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) III. část
Zvláštní odborná způsobilost
Přijímací řízení na střední školy 2016/2017
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/19
TŘÍDNÍ SCHŮZKY přihlášky na SŠ leden 2016
PORADA MANAGEMENTU NELÉKAŘSKÝCH ZDRAVOTNICKÝCH POVOLÁNÍ (Porada hlavních sester) MZ ČR Praha.
Obsah veřejných rozpočtů III
DOBROVOLNÉ SVAZKY OBCÍ
Platy a mzdy v sociálních službách Bc. Dagmar Žitníková, OSZSP ČR
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020
Akademický senát fakulty
SPRÁVNÍ ODBOR MĚSTSKÉHO ÚŘADU NOVÝ BOR
Přijímací řízení pro školní rok 2018/2019.
AktuálnĚ z odpadů a oběhového hospodářství z pohledu MŽP
RIA a důvodová zpráva 31. října 2018 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Zákon o sociálním podniku Mgr. Martina Štěpánková, MPA Úřad vlády ČR
Přijímací řízení pro školní rok 2019/2020.
Přijímací řízení v roce uchazeč může pro 1
škol a školských zařízení zřizovaných
ROZPOČET PŘÍMÝCH NEINVESTIČNÍCH VÝDAJŮ NA ROK 2019
SPRÁVNÍ PRÁVO.
Přijímací řízení, odvolací řízení
Transkript prezentace:

Sekce státní služby tisková konference RNDr. Josef Postránecký náměstek MV pro státní službu

Zákon o státní službě č. 234/2014 Sb. plná účinnost 1. ledna 2015 cíle –zefektivnění a modernizace státní správy –úprava hodnocení státních zaměstnanců a stanovení jasných pravidel pro jejich odměňování –zavedení pravidel pro vzdělávání státních zaměstnanců změnový zákon –č. 250/2014 Sb., o změně zákonů souvisejících s přijetím zákona –změna více než 60 zákonů

Dosavadní postupy implementace překlopení vedoucích služebních úřadů pod zákon o státní službě a složení slibů výběrová řízení a jmenování náměstka pro státní službu a personální ředitelky vybudování sekce státní služby výběrová řízení na státní tajemníky příprava systemizace příprava provozu Informačního systému o státní službě

Etapy implementace zákona – 1. část do –příprava systemizace a organizace služebních úřadů –příprava a vydání služebních předpisů –příprava výběrových řízení na představené i „řadové“ státní zaměstnance k –vznik služebních míst – podle 1. systemizace –vedoucí zaměstnanci se stanou představenými do –složení slibu představených –stávající zaměstnanci splňující podmínky podají žádost o přijetí do služebního poměru

Etapy implementace zákona – 2. část do –vydání rozhodnutí o přijetí do služebního poměru dosavadních zaměstnanců, kteří o přijetí do služebního poměru požádali –vyhlášení VŘ na služební místa náměstků pro řízení sekce a ředitelů sekce do –vyhlášení VŘ na služební místa ředitelů odborů a vedoucích oddělení

Prováděcí právní předpisy Nařízení vlády stanovující pravidla organizace služebních úřadů Nařízení vlády stanovující obory služby Nařízení vlády o systému služebního hodnocení státních zaměstnanců a vazbě výsledku služebního hodnocení na osobní příplatek státního zaměstnance Nařízení vlády o rovnocennosti některých zkoušek se zvláštní částí úřednické zkoušky Nařízení vlády, kterým se stanoví další překážky ve službě, za které přísluší státnímu zaměstnanci plat

Jednání s Evropskou komisí již tři jednání (leden, únor, duben 2015) výměna dopisů předsedy vlády a předsedy EK jednání se zástupci EK 16. dubna projednána implementace zákona o státní službě především v oblastech: –hodnocení zaměstnanců ve služebním poměru –úřednické zkoušky –postavení agentury CzechInvest ve vztahu k služebnímu zákonu –rozsah působnosti zákona o státní službě příští jednání s EK: červen 2015