Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Přijímací řízení 2016/17.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Přijímací řízení 2016/17."— Transkript prezentace:

1 Přijímací řízení 2016/17

2 Přihlášky se odevzdávají do 1.3. 2017
ZMĚNA TERMÍNU Přihlášky se odevzdávají do

3 Počet přihlášek Lze podat dvě přihlášky – dvě školy nebo dva studijní obory na téže škole (buď na každou školu 1 přihláška nebo na jednu školu 2 přihlášky). Na obou přihláškách musí být stejné pořadí škol. Pořadí, ve kterém uchazeč uvede zvolené střední školy, určuje, ve které škole bude konat jednotné zkoušky v 1. a ve 2. termínu V případě podání přihlášky na školu s talentovými zkouškami (umělecké a sportovní) si lze podat ještě dvě na školu bez talentových zkoušek

4 PŘIHLÁŠKY Přihlášky je nutno vyplnit pečlivě a čitelně. Budou vyhodnocovány souhrnně Cermatem a např. chyba v pořadí škol může vyvolat potíže v pozvání k testům. Bude vydán nový formulář, staré jsou neplatné. Nové formuláře objedná škola a každý žák dva dostane. Vyplnění přihlášky si žáci vyzkouší ve škole v praktických činnostech.

5 PŘIHLÁŠKY Správně vyplněnou přihlášku včetně zadní strany (známky a průměry) žák odevzdá do 15. února Ing. Janě Apltauerové. Průměry doplnit jen obyčejnou tužkou. Správnost údajů o známkách potvrdí škola. Pokud střední škola požaduje lékařské potvrzení, doporučujeme až po razítku školy.

6 Přijímací zkoušky Přijímací zkoušky se konají jen do maturitních oborů. Uchazeč obdrží písemnou pozvánku. Do učebních oborů se jednotné zkoušky nekonají. Mohou se konat školní přijímací zkoušky. A nemusí. Všechny školy ale mohou vydat rozhodnutí o přijetí až po 22. dubnu 2017.

7 Přijímací zkoušky - testy
Testy pro první kolo přijímacích zkoušek všech škol jsou stejné. Přípravu, zadání a distribuci, zpracování a hodnocení výsledků testů zajišťuje Cermat. Písemná zkouška se koná z Matematiky a Českého jazyka. Zkušební předmět Časový limit Maximální počet bodů Český jazyk a literatura minut Matematika minut 50

8 Přijímací zkoušky - termíny
v termínu od do probíhají jednotné přijímací zkoušky a to ve dvou termínech 12. dubna řádný termín pro čtyřleté obory - termín pro školu na 1.místě přihlášky 18. dubna řádný termín pro šestiletá a osmiletá gymnázia 19. dubna řádný termín pro čtyřleté obory - termín pro školu na 2. místě přihlášky 20. dubna řádný termín pro šestiletá a osmiletá gymnázia

9 Přijímací zkoušky – náhradní termíny
Závažné důvody k neúčasti - do tří dnů se omluvit a využít příslušný náhradní termín 11. května náhradní termín jednotné zkoušky pro všechny obory (pro ty uchazeče, kteří se nemohli zúčastnit 12.dubna) 12. května náhradní termín jednotné zkoušky pro všechny obory (pro ty uchazeče, kteří se nemohli zúčastnit 19.dubna) DODRŽET PŘÍSLUŠNÝ TERMÍN

10 Přijímací zkoušky - hodnocení
Výsledek jednotné zkouška musí tvořit minimálně 60% hodnocení uchazeče. Škola si může stanovit pro 40% vlastní kritéria.

11 Přijímací zkoušky - hodnocení
Celkový bodový zisk z obou předmětů je 100 bodů (50 M a 50 Čj). Minimum pro 1.kolo pro přijetí do maturitního oboru je 20 bodů ze 100 možných, pro gymnázia 35 bodů. Uchazeč může konat zkoušku dvakrát – do hodnocení se započte lepší výsledek z každého testu.

12 Přijímací zkoušky - rozhodnutí
Přijetí – zveřejnění v seznamu přijatých uchazečů v době od 22. dubna do 30.dubna, obvykle na webových stránkách školy. Nepřijetí – vždy písemné rozhodnutí v době od 22.dubna do 30.dubna. Nepřijetí – do 3 pracovních dnů ode dne doručeníse lze odvolat. Nepřijetí – zjistit možnost přijetí na uvolněná místa po uchazečích, kteří zvolí druhou školu. Nepřijetí – zúčastnit se 2.kola přijímacího řízení.

13 Druhé a další kolo přijímacího řízení
Probíhá jen na těch školách, které ho vyhlásí. Nekonají se žádné jednotné zkoušky, každá škola má svá vlastní kritéria. Způsob hodnocení uchazečů v dalších kolech přijímacího řízení stanoví ředitel střední školy Počet přihlášek v dalších kolech přijímacího řízení do oborů vzdělání s talentovou zkouškou i bez talentové zkoušky není omezen . Na přihlášku uchazeč vyplňuje pouze jednu zvolenou střední školu.

14 Přijetí a zápisový lístek
Do 10 pracovních dnů ode dne zveřejnění seznamu přijatých potvrdit svůj zájem o školu odevzdáním zápisového lístku. Zápisový lístek si v březnu vyzvedne osobně zákonný zástupce žáka ve škole (s číslem OP). Zápisový lístek může uchazeč uplatnit jen jednou – dobře se rozhodnout!!

15 Zápisový lístek - výjimka
Uchazeč jej může vzít zpět a předat ve škole, kde byl přijat na odvolání, Uchazeč, který po uplatnění zápisového lístku do oboru s talentovou zkouškou byl následně přijat do oboru vzdělání bez talentové zkoušky.

16 Obory s talentovými zkouškami
Do 30. listopadu předat přihlášky na obory s talentovou zkouškou Termíny talentových zkoušek: - 2. ledna -15. ledna 2017 pro obory vzdělávání s talentovou zkouškou - 2. ledna -15. února 2017 pro sportovní gymnázia od 15. ledna do 31. ledna 2017 talentové zkoušky na konzervatoř Do 20. února 2017 sdělení výsledků talentové zkoušky pro sportovní gymnázia

17 Užitečné odkazy www.atlasskolstvi.cz
- informace o volných místech na školách po 1.kole přijímacího řízení informace k přijímacímu řízení: na stránkách Pardubického kraje, MŠMT ( a Cermatu (


Stáhnout ppt "Přijímací řízení 2016/17."

Podobné prezentace


Reklamy Google