Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

OBECNÍ ÚŘAD VO 9, s. 9 n..

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "OBECNÍ ÚŘAD VO 9, s. 9 n.."— Transkript prezentace:

1 OBECNÍ ÚŘAD VO 9, s. 9 n.

2 POVINNOSTI OÚ Obecní úřad je orgán obce (městský úřad, magistrát ve statutárním městě) vykonává úkoly samostatné působnosti obce, které mu uloží OZ nebo OR, a pomáhá výborům a komisím v jejich činnosti. dále vykonává přenesenou působnost obce.

3 POVINNOSTI OÚ: podávat informace žadatelům
plnit úkoly uložené radou nebo zastupitelstvem obce pomáhat výborům a komisím v jejich činnosti vykonávat státní správu s výjimkou výkonu těch věcí, které zasahují do pravomoci rady obce, zastupitelstva obce nebo obecních komisí zřídit na veřejně dostupném místě úřední desku Obecní úřad také spravuje obec.

4 OBECNÍ ÚŘAD TVOŘÍ:  starosta, místostarostové, tajemník obecního úřadu a zaměstnanci (ÚŘEDNÍCI) OR může zřídit odbory a oddělení pro jednotlivé druhy činnosti, které vedou ÚŘEDNÍCI

5 MAGISTRÁT MĚSTA PŘEROVA
DÚ: zjisti, kde všude sídlí jednotlivé odbory Podle s. 9 v učebnici zjisti, kam se máš obrátit v uvedených případech (vyber si minimálně 3 příklady)

6 ODBORY OÚ MAGISTRÁT MĚSTA PŘEROVA
Je členěn na 10 odborů a 32 oddělení a úseků Např. odbor ekonomiky, vnitřní správy, koncepce a strategického rozvoje, správy majetku a komunálních služeb, sociálních věcí a školství, stavebního úřadu a životního prostředí, evidenčních správních služeb a obecního živnostenského úřadu aj.

7


Stáhnout ppt "OBECNÍ ÚŘAD VO 9, s. 9 n.."

Podobné prezentace


Reklamy Google