Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Důležité informace pro rodiče vycházejících žáků

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Důležité informace pro rodiče vycházejících žáků"— Transkript prezentace:

1 Důležité informace pro rodiče vycházejících žáků
Příjímací řízení v roce 2017 Kam na střední školu? Důležité informace pro rodiče vycházejících žáků

2 Co bych měl (-a) vědět? Jaké obory škola vyučuje
Jaký je výstup pro daný obor Jak dlouho trvá studium (souvisí s předchozím) Jaké je materiální vybavení a zázemí školy (učebny, pomůcky, ubytování, možnosti pro trávení volného času) Jaké jsou podmínky pro přijetí na školu (přijímací řízení, přihlášky ke studiu, termíny!)

3 Podle čeho se rozhoduji?
Předpoklady, schopnosti Zájem, morálně-volní vlastnosti Prospěch na ZŠ Zdravotní stav Dostupnost školy Ostatní: např. finanční možnosti rodičů…

4 Obory škol

5 Kde tyto informace zjistím?
Při návštěvě školy (dny otevřených dveří) Výstavy středních škol Atlasy škol, katalogy Propagační materiály (letáky) Webové stránky dané školy Od studentů dané školy nebo absolventů dané školy Samozřejmě i od vých. poradkyně naší ZŠ

6 Tip na další zdroj informací:

7 Pojďme s ním pracovat… Nejvíce nás zajímá odkaz KAM NA ŠKOLU (červené pole) Vybíráme dle: oboru školy povolání videa a obrázků

8 Výběr podle školy: užívej filtry

9 Základní informace o škole:

10 Základní informace o oboru:

11 Lyceum:

12 Informace o učebním plánu daného vzdělávacího oboru (ekon. lyceum):

13 Přihlášky ke studiu Termín odeslání do 1. 3. 2017!!!
Posílá je zákonný zástupce žáka (doporučeně) Jedná se o nové formuláře! Zapisujeme až dvě vybrané školy, udáváme prioritu školy!

14 Příjímací řízení – jednotná zkouška
Termíny jednotné přijímací zkoušky Pro jednotnou zkoušku jsou centrálně stanoveny dva termíny. Pakliže se uchazeč v řádném termínu ke zkoušce nebude moci dostavit, omluví se do 3 dnů řediteli školy, na které měl zkoušku konat , a dostaví se ke konání zkoušek v náhradním termínu (11. května a 12. května 2017) Řádné termíny konání jednotných přijímacích zkoušek  12. dubna 2017 – pro čtyřleté obory vzdělání  19. dubna 2017 – pro čtyřleté obory vzdělání Školní přijímací zkoušky: V rámci přijímacího řízení může ředitel školy stanovit také konání školní přijímací zkoušky, přičemž stanoví pro první kolo přijímacího řízení dva termíny pro její konání. Školní přijímací zkoušky v prvním kole přijímacího řízení se pro obory vzdělání s maturitní zkouškou konají v pracovních dnech v období od 12. dubna do 28. dubna 2017,  pro ostatní obory vzdělání se konají v pracovních dnech v období od 22. dubna do 30. dubna 2017.

15 Výsledky přijímacího řízení:
Přijímací řízení na SŠ 2017 Výsledky přijímacího řízení: Pokud se nekoná jednotná ani školní přijímací zkouška: Výsledky přijímacího řízení ke střednímu vzdělávání u přijatých uchazečů se vyhlašují formou vydání seznamu přijatých uchazečů v 1. kole, a to od do , v dalších kolech bez zbytečného odkladu (sledujte webové stránky střední školy) Rozhodnutí o přijetí se přijatým uchazečům nevydává. Nepřijatým uchazečům se jako dosud oznamuje výsledek přijímacího řízení zasláním rozhodnutí písemně. Odvolání se podává řediteli příslušné SŠ do 3 pracovních dnů od doručení rozhodnutí. Na základě žádosti lze uchazeči vydat potvrzení o přijetí.

16 Výsledky přijímacího řízení:
Přijímací řízení na SŠ 2017 Výsledky přijímacího řízení: Pokud se koná přijímací zkouška: Ředitel školy v případě oborů vzdělání s maturitní zkouškou ukončí hodnocení do 2 pracovních dnů po zpřístupnění hodnocení uchazeče Centrem a zveřejní seznam přijatých uchazečů. V případě ostatních oborů vzdělání ukončí ředitel školy hodnocení do 2 pracovních dnů po dni konání školní přijímací zkoušky a zveřejní seznam přijatých uchazečů. Zákonným zástupcům nepřijatých nezletilých uchazečů ředitel doručí rozhodnutí o nepřijetí.  Odvolání se podává řediteli příslušné SŠ do 3 pracovních dnů od doručení rozhodnutí.

17 Přijímací řízení na SŠ 2017 Zápisový lístek:
Zápisovým lístkem potvrzuje uchazeč úmysl vzdělávat se v dané střední škole Zápisový lístek vydává ředitel základní školy zákonným zástupcům žáků v pondělí dne prostřednictvím výchovné poradkyně školy. ZL je možné vydat i v jiném termínu. Zápisový lístek se vydává pouze jeden a je nutné jej odevzdat na střední školu do 10 pracovních dnů ode dne rozhodnutí o přijetí na zvolenou střední školu Zápisový lístek není možno vzít  zpět !!! Výjimka: pokud se uchazeč dostane na jinou školu na základě odvolání V případě ztráty nebo zničení zápisového lístku se vydá „Náhradní" zápisový lístek (vydává Základní škola)

18 Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání (CERMAT)
Příjímací řízení 2017 Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání (CERMAT)

19 Zaujal Vás tento materiál?
Pokud ano, rádi Vám jej poskytneme! Najdete jej na odkaz Nástěnka Přejeme správný výběr střední školy!!!


Stáhnout ppt "Důležité informace pro rodiče vycházejících žáků"

Podobné prezentace


Reklamy Google