Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Přijímací řízení pro školní rok 2017/2018

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Přijímací řízení pro školní rok 2017/2018"— Transkript prezentace:

1 Přijímací řízení pro školní rok 2017/2018
Střední škola chovu koní a jezdectví Kladruby nad Labem, Kladruby nad Labem 105, PSČ Přijímací řízení pro školní rok 2017/2018 tel.:  829, FAX: http:

2 Ředitel Střední školy chovu koní a jezdectví Kladruby nad Labem stanoví v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) kritéria pro přijímací řízení do prvního ročníku pro školní rok 2017/2018 pro obor vzdělání poskytující střední vzdělání s výučním listem. Obor vzdělání: H/02 Jezdec a chovatel koní Předpokládaný počet přijímaných uchazečů do prvního ročníku denní formy studia vzdělávání: 48 žáků (dvě třídy) Uchazeči o učební obor jsou přijímáni bez přijímací zkoušky.

3 Podmínky pro přijímací řízení do prvního ročníku pro školní rok 2017/2018
prospěl v předposledním a posledním ročníku základního vzdělávání (ve většině případů se jedná o 8. nebo 9. třídu ZŠ) zdravotní způsobilost pro práci jezdce a chovatele koní

4 Kritéria hodnocení uchazečů v rámci přijímacího řízení
Hodnocení výsledků vzdělávání na základní škole s přihlédnutím k chování a zejména:   k prospěchu z přírodopisu a tělesné výchovy za 1. a 2. pololetí předposledního ročníku (ve většině případů se jedná o 8. třídu ZŠ) prospěchu z přírodopisu a tělesné výchovy za 1. pololetí posledního ročníku, kdy uchazeč ukončí povinnou školní docházku (ve většině případů se jedná o 9. třídu ZŠ) Ø prospěchu v 1. a 2. pololetí předposledního ročníku a v 1. pololetí posledního ročníku, kdy uchazeč ukončí povinnou školní docházku   Hodnocení skutečností prokazující zájem uchazeče o zvolený obor potvrzení o aktivní činnosti v klubech nebo sdruženích s profesním zaměřením na obor (jezdecké oddíly, chovatelské spolky, sdružení …) potvrzení o účasti v přírodovědných soutěžích, doporučení učitelů, vedoucích přírodovědných kroužků ...)

5 Celkové hodnocení uchazečů v rámci přijímacího řízení  Převod kritérií do bodového hodnocení
Hodnocení výsledků vzdělávání na ZŠ Hodnocení skutečností prokazujících zájem uchazeče o zvolený obor Předmět, body Známka z předmětu za 1. pololetí posledního ročníku ZŠ (9. třída) 1 (výborný) 2 (chvalitebný) 3 (dobrý) 4 (dostatečný) 5 (nedostatečný) Chování (body) 5 bodů Přírodopis (body) 9 8 Tělesná výchova (body) Kritéria Počet bodů Členství v jezdeckém klubu… 4 Účast na jezdeckých soutěžích 3 Členství v přírodovědných kroužcích, účast v přírodovědných soutěžích 2 Doporučení učitelů ZŠ, popř. jiná doporučení týkající se zájmu o studovaný obor 1

6 - Jednotlivá kritéria se přepočítávají do bodového hodnocení
- Jednotlivá kritéria se přepočítávají do bodového hodnocení. - Uchazeč může získat maximálně 33 bodů. - Podle celkového počtu dosažených bodů bude sestaveno pořadí uchazečů, kde nejlepšího umístění dosáhne uchazeč s nejvyšším počtem bodů. - Uchazeči budou přijímáni do naplnění stanovené kapacity oboru. - V případě většího počtu uchazečů než je stanovený počet přijímaných do oboru vzdělání rozhoduje o přijetí celkový počet získaných bodů uchazeče. - Při rovnosti celkového součtu bodů postupně rozhoduje: lepší průměr z prvního pololetí posledního ročníku, kdy uchazeč ukončí povinnou školní docházku V případě, že i nyní nastane rovnost průměrů, rozhoduje průměrný prospěch z druhého pololetí předposledního ročníku V dalším případě rovnosti průměrů rozhoduje průměrný prospěch z prvního pololetí předposledního ročníku. - Průměry se zaokrouhlují na dvě desetinná místa.

7 Podávání přihlášky ke studiu
Řádně vyplněnou přihlášku podává zákonný zástupce nezletilého uchazeče nebo zletilý uchazeč. Na přihlášce je nutné vyplnit požadovaný studijní obor, kontaktní údaje uchazeče a zákonného zástupce - adresu, telefon, mailovou adresu. Součástí přihlášky je potvrzení lékaře o zdravotní způsobilosti uchazeče ke studiu. Na přihlášce musí být prospěch uchazeče ověřený ředitelstvím základní školy nebo je nutno přiložit úředně ověřené kopie vysvědčení z předposledního a posledního ročníku základní školy, kde uchazeč plnil povinnou školní docházku. Přihláška může být odevzdána osobně v kanceláři paní Jindřišky Novákové v přízemí budovy školy nebo doporučeným dopisem na adresu školy. Termín podání přihlášek je nejpozději do 1. března 2017.

8 Výsledky přijímacího řízení a doručování rozhodnutí
Zveřejnění výsledků přijímacího řízení Seznam uchazečů pod přiděleným registračním číslem s výsledkem řízení u každého uchazeče bude zveřejněn na veřejně přístupném místě ve škole a na web. stránkách školy nejdříve 22. dubna 2017. Rozhodnutí o přijetí Rozhodnutí o přijetí se oznamuje zveřejněním seznamu uchazečů pod přiděleným registračním číslem s výsledkem řízení u každého uchazeče. Písemné rozhodnutí o přijetí není nutné doručovat. Rozhodnutí o nepřijetí Rozhodnutí o nepřijetí ke vzdělávání se doručuje do vlastních rukou. Odvolání proti rozhodnutí o nepřijetí Odvolání uchazeče proti rozhodnutí ředitele školy o výsledku přijímacího řízení lze podat ve lhůtě 3 pracovních dnů ode dne doručení rozhodnutí o nepřijetí. Odvolání se v případě škol, které zřizuje stát, kraj nebo obec podává prostřednictvím ředitele střední školy k příslušnému krajskému úřadu.

9 Odevzdání zápisového lístku
Dnem následujícím po zveřejnění seznamu začíná běžet lhůta pro odevzdání zápisového lístku. Zletilý uchazeč nebo zákonný zástupce nezletilého uchazeče musí odevzdat zápisový lístek nejpozději do 10 pracovních dnů od oznámení rozhodnutí o přijetí ke studiu (tj. do ). Zápisový lístek se osobně odevzdává v kanceláři paní Jindřišky Novákové v přízemí budovy školy nebo doporučeným dopisem na adresu školy. Zápisový lístek může uchazeč uplatnit jen jednou. Výjimkou je případ, kdy chce uchazeč uplatnit zápisový lístek ve škole, na kterou byl přijat na odvolání. Pokud se uchazeč hlásí ze základní školy, obdrží zápisový lístek na základní škole. Pokud se uchazeč hlásí odjinud, obdrží zápisový lístek na základě písemné žádosti na příslušném krajském úřadě dle trvalého místa. Jestliže škola do uvedené lhůty zápisový lístek neobdrží, uchazeče vyškrtne a nabídne jeho místo v dalším kole přijímacího řízení. Další kola přijímacího řízení budou vyhlašována podle počtu odevzdaných zápisových lístků. Kladruby nad Labem MVDr. František Horák ředitel SŠChKJ Kladruby nad Labem


Stáhnout ppt "Přijímací řízení pro školní rok 2017/2018"

Podobné prezentace


Reklamy Google