Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Přihlášky Přihlášky podává zákonný zástupce nezletilého uchazeče řediteli (na podatelnu) střední školy (SŠ) nebo zasílá doporučeně. Pro 1. kolo přijímacího.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Přihlášky Přihlášky podává zákonný zástupce nezletilého uchazeče řediteli (na podatelnu) střední školy (SŠ) nebo zasílá doporučeně. Pro 1. kolo přijímacího."— Transkript prezentace:

1 Přihlášky Přihlášky podává zákonný zástupce nezletilého uchazeče řediteli (na podatelnu) střední školy (SŠ) nebo zasílá doporučeně. Pro 1. kolo přijímacího řízení se uchazeč hlásí na maximálně dvě SŠ. To se týká i uchazečů o přijetí do prvního ročníku nižšího stupně šestiletého a osmiletého gymnázia. Ve 2. kole je povolen neomezený počet přihlášek.

2 Co musí obsahovat přihláška
Lékařský posudek v případě, že jej škola vyžaduje. Výpis klasifikace z 8. a 9. ročníku.

3 Nepovinné součásti přihlášky
Posudek školského poradenského zařízení (např. PPP) o zdravotním postižení nebo zdravotním znevýhodnění uchazeče, který je zdravotně znevýhodněn, obsahující vyjádření o doporučení vhodného postupu při konání přijímací nebo talentové zkoušky.

4 Nepovinné součásti přihlášky
Součástí přihlášky jsou dále doklady související s kritérii přijímacího řízení stanovenými ředitelem střední školy: doklady o výsledcích v odborných soutěžích, o publikační činnosti, o získaných dílčích kvalifikacích. K přihlášce přikládejte kopie těchto dokumentů.

5 Zveřejnění informací a vyhlášení prvního kola přijímacího řízení
Ředitel střední školy vyhlásí první kolo přijímacího řízení do oborů s talentovou zkouškou nejpozději do 31. října, do ostatních oborů vzdělání bude vyhlášeno přijímací řízení a jeho podmínky do 31. ledna.

6 Termíny podání přihlášek
Přihlášky do oborů s talentovou zkouškou je nutné předat na SŠ do 30. listopadu. Přihlášky do ostatních středních škol je nutné předat na SŠ do 1. března.

7 Termíny talentových zkoušek
Talentová zkouška do oboru vzdělání s talentovou zkouškou v prvním kole přijímacího řízení se koná v pracovních dnech v termínech od 2. do 15. ledna. Talentová zkouška na konzervatoři v prvním kole přijímacího řízení se koná v pracovních dnech v termínech od 15. do 31. ledna.

8 Jednotné přijímací zkoušky
Ministerstvo školství zavádí jednotné přijímací zkoušky – centrálně zadávané jednotné testy z matematiky a českého jazyka. Zkoušky se uskuteční na všech maturitních oborech SŠ Konkrétně se budou jednotné testy u maturitních oborů konat ve dnech: 1. řádný termín (náhr. term ) 2. řádný termín (náhr. term )

9 Ilustrační testy Ilustrační testy z českého jazyka a matematiky najdete na stránkách: ctyrleteobory-vzdelavani html

10 Výsledky přijímacího řízení - PŘIJAT
SŠ nezasílají rozhodnutí o přijetí dopisem. Přijatý uchazeč tedy nebude muset čekat, až dostane písemné rozhodnutí o výsledku přijímacího řízení. Seznam přijatých uchazečů se pod přiděleným registračním číslem zveřejňuje na veřejně přístupném místě ve škole a na internetových stránkách dané školy, a to v trvání minimálně 15 dnů.

11 Zápisový lístek: Přijatý uchazeč potvrdí svůj zájem o školu podáním zápisového lístku (po vyhlášení výsledků). Zápisový lístek může uchazeč uplatnit ve lhůtě 10 pracovních dnů od vyhlášení výsledků přijímacího řízení ředitelem školy bez rozdílu, zda se škola přihlásila nebo nepřihlásila do pilotního ověřování jednotných přijímacích zkoušek.

12 Zápisový lístek: Uchazeč získá zápisový lístek na základní škole, kam dochází. Zápisový lístek lze uplatnit jen jednou!

13 Zápisový lístek: Zápisový lístek je nutné na SŠ doručit v případě přijetí do studia do 10 dnů ode dne vyhlášení výsledků přijímacího řízení. Nebude-li zápisový lísek v této lhůtě škole doručen, je možné místo obsadit jiným uchazečem. Výjimka z uplatnění zápisového lístku jen jednou ve dvou případech, kdy jej uchazeč může vzít zpátky pro uplatnění na druhé škole - když jeho bylo odvolání úspěšné, a v případě uchazeče, který po uplatnění zápisového lístku do oboru s talentovou zkouškou byl následně přijat do oboru vzdělání bez talentové zkoušky.

14 Výsledky přijímacího řízení - NEPŘIJAT
Nepřijatým uchazečům se oznamuje výsledek přijímacího řízení písemně. Oznámení se ukládá na poště pouze 5 dnů - pak je považováno za doručené.

15 Co dělat v případě nepřijetí?
Do 3 pracovních dnů od doručení rozhodnutí je možné podat řediteli SŠ odvolání. Je možné, zeptat se ředitele SŠ na možnost přijetí na uvolněná místa po uchazečích, kteří byli přijati, ale rozhodli se pro jinou SŠ, příp. kteří nedoručili zápisový lístek. Pokud se odvolání nezdaří, nebo jej žák nepodal, je nutné podívat se na další možnosti ve 2. kole na stránkách krajského úřadu, nebo zvolené další školy.

16 Co by mělo obsahovat odvolání?
Komu je odvolání zasíláno; jméno a příjmení uchazeče, datum a místo narození; název školy, kód a název oboru, formu vzdělávání; důvod nepřijetí uvedený ředitelem SŠ; důvody odvolání; jméno a adresu trvalého bydliště zákonného zástupce, popř. jinou adresu pro doručování; datum a podpis zákonného zástupce.

17 Odvolání - vzor Název střední školy a její adresa (odvolání se zasílá řediteli školy, který rozhodnutí o nepřijetí vydal) V Choceradech dne… Odvolání proti nepřijetí ke studiu Odvolávám se proti rozhodnutí o nepřijetí (číslo jednací) mého syna /dcery (jméno a příjmení), narozeného…, bytem…, ke studiu na (název oboru vzdělání a případně kód oboru). (Takto formulované odvolání je zcela postačující. Můžete však uvést i důvody, pro které je odvolání podáváno, např.: Můj syn/dcera má o studium na … opravdový zájem… apod.) podpis zákonného zástupce jméno zákonného zástupce Adresa, na kterou má být rozhodnutí o odvolání zasláno Pozn.: Za nezletilého uchazeče podává odvolání zákonný zástupce, zletilý uchazeč podává a podepisuje odvolání sám.

18 Další kola přijímacího řízení
Ředitel školy může po ukončení prvního kola přijímacího řízení vyhlásit další kola přijímacího řízení k naplnění předpokládaného stavu žáků. Při vyhlášení dalších kol přijímacího řízení se vyhlašuje i termín, do kdy je nejpozději možné podávat přihlášky ke vzdělávání.

19 Zdroje: vzdelavani/prijimani-na-stredni-skoly-a- konzervatore vzdelavani/k-novemu-zpusobu-prijimaciho-rizeni


Stáhnout ppt "Přihlášky Přihlášky podává zákonný zástupce nezletilého uchazeče řediteli (na podatelnu) střední školy (SŠ) nebo zasílá doporučeně. Pro 1. kolo přijímacího."

Podobné prezentace


Reklamy Google