Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koncepce organizace posudkové služby JUDr. Jiří Veselý, Ph.D. ředitel odboru výkonu posudkové služby MPSV.
Advertisements

Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
PODNIKÁNÍ VY_32_INOVACE_POD_20. Obsah Základní pojmy Právní úprava Podnikání podle živnostenského zákona Obchodní společnosti Družstva Státní podnik Neziskové.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Pojem a význam práva Souhrn norem, stanovených uznaných státem k dosažení určitých společenských účelů, jejichž zachování je vynucováno státní mocí Objektivní.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému správy státu Jeho význam, fungování a systém kontrol.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
 2006  Ministerstvo průmyslu a obchodu Příprava aplikace zákona č. 179/2006 sb. o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání do působnosti Ministerstva.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
POVODEŇ Povodeň je přechodné výrazné zvýšení hladiny vodních toků nebo jiných povrchových vod, při kterém voda zaplavuje území mimo koryto vodního toku.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_07.
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Jsou venkovské školy horší než městské?
Klasifikační aspekty rizik
Návrh logistického zabezpečení evakuace správních budov NP Šumava
Ekonomika obrany a bezpečnosti
Bezpečnostní systém ČR
Brno, Příslušnost vodoprávních úřadů
Závěrečný účet kapitoly 335 Ministerstvo zdravotnictví ČR za rok 2016
Stávající systém kontroly při těžbě dřeva
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Úřad práce České republiky
Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky
Státní organizace.
Integrace VISION a VIS Mail do NS-VIS – VIS Mail fáze II projekt spolufinancovaný z ročního programu Fond pro vnější hranice (FVH)
Výrobní faktory v organizaci
Název opory – Právní předpisy – požární ochrana
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Účetnictví – význam informací
Organizační zabezpečení práva životního prostředí
Bojový řád jednotek požární ochrany Činnost hasičů na místě zásahu
P2 MARKETINGOVÉ PROSTŘEDÍ
Další perspektiva prohloubení česko-polské přeshraniční spolupráce z pohledu regionů Výroční konference v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce.
Právo životního prostředí pojem, vývoj, prameny, postavení v systému práva, principy Ivana Průchová.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Název projektu: Moderní škola
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
RIZIKO.
Management Přednáška 7, 8: Plánování.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
SOUSTAVA CHRÁNĚNÝCH ÚZEMÍ EVROPSKÉHO VÝZNAMU
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) III. část
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Podnik VY_32_INOVACE_40_811 Projekt.
RIZIKO.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výchova k občanství Státní správa a samospráva
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol výkonu přenesené a samostatné působnosti svěřené orgánům obcí, krajů a hlavního města Prahy za léta 2014–2016.
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Transkript prezentace:

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační číslo projektu: CZ.1.07/2.2.00/ Řízení rizik Význam a místo řízení rizik v procesu bezpečnostního a krizového řízení Zpracoval: prof. Ing. František BOŽEK, CSc. Univerzita obrany v Brně Kontakt: tel.: ,

Úvod Management a příčiny vzniku tohoto oboru -narůstající komplexnost a zvyšující se tempo života společnosti; -snaha o permanentní zvyšování životní úrovně; - sílící konkurenční a mocenský zápas; -nesnáze při uskutečňování stále ambicióznějších organizačních záměrů

Management Představuje filosofii, teorii a technologii úspěšného plnění takových hospodářsky, společensky a politicky významných a náročných organizačních úkolů typu: -industriální a agrární výroba, těžba nerostných surovin; -energetika, transport, budování velkých děl; -správa korporací, řízení institucí veřejného sektoru; -realizace složitých projektů; -uskutečňování rozsáhlých vojenských operací apod.

Řízení a management -řízení je často užívaný ekvivalent anglosaskému termínu management v české terminologii; -management má širší významové rozpětí než řízení; -užití vyplývá z historie a je dosud v oblasti krizí a rizik součástí české legislativy; -zákon č. 118/2011 Sb., o krizovém řízení a o změně některých zákonů (krizový zákon); -zákon č. 239/2000 Sb., o integrovaném záchranném systému.

Základní funkce managementu plánování specifikuje cíle a prostředky dosažení cílů; organizování zahrnuje tvorbu jednotek, potřebných k realizaci a prosazení plánu; řízení podněcuje organizaci (jednotku) k činnostem, jejichž uskutečnění je vymezeno plánem; kontrola spočívá v usměrňování činností předchozích fází managementu skrz zpětné vazby; personalistika zahrnuje lidi, kteří zmíněné funkce vykonávají.

Krizový management a management rizika -management rizika je součástí krizového managementu, -krizový management je submnožinou obecného managementu; -management rizik nedílná součást systematického managementu podniku, resp. organizace veřejné správy.

Definice krizového managementu zákon č 118/2011 Sb., o krizovém řízení Krizové řízení je souhrn řídících činností orgánů krizového řízení zaměřených na analýzu a vyhodnocení bezpečnostních rizik a plánování, organizování, realizaci a kontrolu činností prováděných v souvislosti s cílem: -přípravy na krizové situace a jejich řešení; -ochrany kritické infrastruktury.

Definice krizového managementu ekonomická teorie Krizový management je zvláštní forma managementu, která má nejvyšší priority a jejímž úkolem je buď zamezit vzniku krize anebo zvládnout takové procesy v podnikání, které by jinak byly schopné toto podnikání v jeho samotné podstatě ohrožovat nebo je úplně znemožnit.

Krizový management je komplex opatření a úkolů, které plní veřejná správa spolu s dalšími organizacemi při náhlých situacích ohrožení pro zajištění ochrany a bezpečnosti obyvatelstva s cílem je zajistit: -funkčnosti veřejné správy; -udržitelnost fyzického a duševního zdraví obyvatelstva; -dostupnost životně důležitého sortimentu zboží a služeb; -uchování veřejného a soukromého majetku; -podporu záchranným, bezpečnostním a vojenským složkám; -humanitární pomoc včetně mezinárodní. Definice krizového managementu

Krizový management je hierarchizovaný a funkčně propojený systém věcně příslušných orgánů, jejich kompetencí, vztahů, vazeb a jimi realizovaný soubor přístupů, názorů, zkušeností, doporučení, metod a opatření, jež se užívají ke zvládání specifických aktivit: -korekce;- prevence; -kontrakce;- redukce; -rekonstrukce a obnovy. Definice krizového managementu

Propojení rizika se vznikem nežádoucí události Zdroj: Božek, F., Urban, R. Management rizika - Obecná část. 1. vyd. Brno: Univerzita obrany, 2008, s. 40. ISBN

Součásti krizového managementu -management rizika; -krizové (civilní nouzové) plánování; -organizace; -management zásahu; -kontrolní činnost Jednotlivé složky se vzájemně prolínají a doplňují. Časová priorita management rizik, kontrolní činnost.

Krizový management a management rizika Krizový management zahrnuje management rizika (z časového aspektu první fáze) s následujícími kroky: -analýza a posouzení rizika -stanovení kritických rizik (priority); -návrh, výběr a implementace opatření k minimalizaci kritických rizik, -monitoring rizika (operativní management)

Vztahy v oblasti managementu rizika mechanismus -nebezpečí (hrozba) využije zranitelnost (slabiny, vady) aktiva, překoná protiopatření a svým účinkem způsobí škodu; -V případě antropogenního zdroje nebezpečí (hrozby) aktivum svou hodnotou motivuje útočníka k iniciaci zdroje nebezpečí (hrozby); -Aktivum se vyznačuje zranitelností vůči působení hrozby. Implementací vhodných protiopatření lze zranitelnost redukovat.

-protiopatření chrání aktiva, detekují nebezpečí (hrozby), zmírňují dopad nebezpečí a napomáhají obnovení činnosti aktiva. -v případě antropogenního zdroje nebezpečí (hrozby) protiopatření odrazují útočníka od aktivace; -Nebezpečí (hrozba) působí na aktivum nebo na protiopatření s cílem získat přístup k aktivu. Pro svou aktivaci potřebuje nebezpečí (hrozba) zdroje. Vztahy v oblasti managementu rizika mechanismus

Vztahy ve sféře managementu rizika Zdroj: Smejkal, V., Rais, K. Řízení rizik. 1. vyd. Praha: Grada Publishing a.s., 2003, s. 74. ISBN 80 ‑ 247 ‑

Vztahy ve sféře managementu rizika Zdroj: Smejkal, V., Rais, K. Řízení rizik. 1. vyd. Praha: Grada Publishing a.s., 2003, s. 75. ISBN 80 ‑ 247 ‑

Plánování - závažné riziko -Krizové, typové a havarijní (vnitřní vnější) plány; -plán preventivních opatření; -plány zásahových zdrojů a prostředků; -plány hmotných rezerv a prostředků; -plány materiálových, finančních a personálních zdrojů; -plány metod zásahu; -plán rekonstrukce (obnovy) poškozených aktiv.

Organizace -řídící orgány;- výkonné orgány -ostatní orgány. Vláda ČR, ministerstva a ostatní správní úřady, Česká národní banka, orgány krajů, obcí a určené orgány s územní působností; Zabezpečují zřizovateli analýzu a vyhodnocení možných ohrožení jeho bezpečnosti, plánování, organizování, realizaci a kontrolu činností prováděných v souvislosti s přípravnými opatřeními a řešením krizových situací.

Zásahový management -informace o vzniku nežádoucí (mimořádné) události; -monitoring a vyhodnocení situace; -návrh, a výběr postupu řešení události; -realizace zásahu; -stanovení rozsahu a úrovně poškození aktiv; -rekonstrukce (obnova či substituce) poškozených nebo zničených aktiv.

Zdroj: Božek, F., Urban, R. Management rizika - Obecná část. 1. vyd. Brno: Univerzita obrany, 2008, s. 41. ISBN Místo managementu rizika v systému krizového managementu

Závěr Krizový management je v současnosti významnou součástí managementu každého ekonomického subjektu a organizace veřejné správy. Jeho správná implementace dovoluje firmám zvyšovat profit a stejně jako orgánům veřejné správy napomáhá zvyšovat bezpečnost ve všech sférách realizovaných aktivit, a tím i jejich image a goodwill v očích obchodních, resp. spolupracujících partnerů, odborné i laické veřejnosti.

Závěr Nedílnou součástí krizového managementu je management rizik, jehož realizace je v relaci k časové posloupnosti na prvním místě. Umožňuje identifikovat existující aktuální rizika, vyhodnotit jejich závažnost, stanovit priority zavádění protiopatření k minimalizaci kritických rizik. Aplikace managementu rizik tak umožňuje efektivně využívat finanční, materiálové i personální zdroje vyčleněné na posilování bezpečnosti výrobního prostředí, resp. prostředí orgánů veřejné správy, a tím i regionů.

Studenti nastudují a seznámí s místem a rolí managementu rizik a s odlišnostmi obsahu termínů krizové řízení a řízení rizik versus krizový management a management rizik. Součástí cvičení bude diskuze o významu výše zmíněný pojmů a místu a úloze jednotlivých složek managementu rizika v procesu krizového managementu. Požadavky pro cvičení