Integrovaný operační program (IOP) Oblast intervence 3.2 Služby v oblasti veřejného zdraví Programové období 2007-2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. B6 – Zvýšení kvality řízení lidských zdrojů a optimalizace.
Advertisements

Zpráva o činnosti Státního úřadu inspekce práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
Rejstřík škol a školských zařízení Seminář pro ředitele škol zřizovaných LK.
Změny v systému financování sociálních služeb od roku 2014 Sociální reforma soc. služby v bodech PhDr. Radek Suda, odbor sociálních služeb a sociálního.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Mgr. Barbora Hošková Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8.listopadu 2006.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/ Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/
Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Plzeň Integrovaný operační program Název materiálu2 Co je to IOP? Tematický operační program financovaný z ERDF pro období 2007-
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
AKTUÁLNÍ VÝVOJ V ROP SČ 15. října 2015 Výroční konference – Senohraby Ing. Václav Chytil.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Mgr. Jan Veselský, specialista pro absorpční kapacitu DSO ORP Příbram.
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému správy státu Jeho význam, fungování a systém kontrol.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
Čerpání prostředků z fondů EU na území Jihočeského kraje Ing. Petr Maroš vedoucí Odboru evropských záležitostí.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Vize propojení zdravotního a sociálního pojištění RNDr. Jiří Schlanger náměstek pro informatiku a mezinárodní věci.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
FINANČNÍ ZABEZPEČENÍ PODMÍNEK PRO ČINNOST ASISTENTŮ PEDAGOGA.
REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Plán činnosti ministerstva zdravotnictví Praha,
Odbor dozoru a kontroly veřejné správy Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol ÚSC (2010 – 2011) Ing. Marie Kostruhová.
Východiska pro administraci ROP Střední Morava Semináře: Olomouc Zlín
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Strategická východiska rozvoje dopravních sítí Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. 1. náměstek - státní tajemník Ministerstvo dopravy ČR.
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
IROP předpokládaná podoba implementace.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Tento Projekt technické pomoci 6.1 Ministerstva zdravotnictví je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Služby v oblasti.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 20. března 2012.
Pojistný trh nabídka a poptávka po pojistných produktech investování prostředků technických rezerv.
ÚSPORY MINISTERSTVA VNITRA, POLICIE ČR A HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČR V ROCE 2011 Ministr vnitra Radek JOHN.
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Kontrolní činnost ve zdravotnictví
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
Mgr. Radek Jiránek ředitel Agentury pro sociální začleňování
Závěrečný účet kapitoly 335 Ministerstvo zdravotnictví ČR za rok 2016
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ 5. dubna 2017 Tato akce je financována.
Národní program podpory cestovního ruchu
Stávající systém kontroly při těžbě dřeva
Úřad práce České republiky
„IOP – šance pro váš rozvoj“
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
DEKRET ROZVOJE A STABILITY ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Dvacet zdravých vět
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Brno, 5. prosince 2011.
Informace o změnách metodiky dotačního řízení Konference primární prevence rizikového chování Praha, Matouš Korbel.
Vzdělávací projekt v prostředí příspěvkové organizace kraje
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
19. zasedání Monitorovacího výboru Operačního programu Doprava
METODICKÁ PODPORA ŘÍZENÍ KVALITY V ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELCÍCH
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 1
Kraj Vysočina, CAF a cesta ke zlatu
Řízení rizik podvodu a korupce při zadávání veřejných zakázek
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Ing. Stanislava Správková
Standardy činností sociální práce ve veřejné správě příspěvek Hradec Králové Praha Systémová podpora sociální práce v obcích reg. č. CZ /0.0/0.0/15_017/ ,
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ 2. května 2018 Tato akce je.
Financování dopravní infrastruktury v letech 2018 – 2021
Modul „Ekonomika“ Modul „Formuláře“
Integrované operační středisko – „srdce policie“
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Transkript prezentace:

Integrovaný operační program (IOP) Oblast intervence 3.2 Služby v oblasti veřejného zdraví Programové období

Integrovaný operační program (IOP) prioritní osy a oblasti intervence Základní přehled prioritních os a oblastí intervencí IOP 1 Modernizace veřejné správy 2 Zavádění ICT v územní veřejné správě 3 Zvýšení kvality a dostupnosti veřejných služeb 3.1 Služby v oblasti sociální integrace 3.2 Služby v oblasti veřejného zdraví 3.3 Služby v oblasti zaměstnanosti 3.4 Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik 4 Národní podpora rozvoje cestovního ruchu 5 Národní podpora územního rozvoje 6 Technická pomoc Pozn. převody měn na základě kursu ČNB platné k

Oblast intervence 3.2 Služby v oblasti veřejného zdraví Globální cíl „Zvýšení kvality a dostupnosti standardizované zdravotní péče včetně rozvoje efektivního systému prevence zdravotních rizik modernizace procesů řízení kvality a nákladovosti v systému poskytování služeb veřejného zdraví.“ Podpora oblastí rozdělena na: 3.2 a) Modernizace národních sítí 3.2 b) Prevence zdravotních rizik 3.2 c) Řízení nákladovosti a kvality zdravotní péče

3.2 a) Modernizace národních sítí  3.2a řízená modernizace a obnova přístrojového vybavení (zdravotnických prostředků) národních sítí zdravotnických zařízení včetně technického zázemí Vymezení sítí definováno Věstníky MZ ČR: Národní sítě specializovaných pracovišť zdravotnických zařízení zajišťujících akutní péči v návaznosti na IZS - traumatologická - neurochirurgická - kardiochirurgická Národní síť specializovaných pracovišť zajišťujících komplexní onkologickou péči Podpora byla zaměřena i na zařízení v rámci hl. m. Prahy v rozsahu spádovosti mimo území hl. m.Prahy

3.2 b)Podpora prevence zdravotních rizik  3.2b opatření v oblasti prevence zdravotních rizik osob ohrožených sociálním vyloučením nebo osob znevýhodněných jejich zdravotním stavem nebo věkem primární prevence zdravotních rizik a trvalých poškození zdraví modernizace a inovace stávající infrastruktury zdravotnických zařízení pro sekundární prevenci včetně zvýšení kvality systému následné a dlouhodobé péče (podpora sítě rehabilitačních center v rámci zdravotnických zařízení MZ ČR) národní a nadregionální projekty NNO Podpora marketingových aktivit, řešení nozokominálních nákaz, programy rozvoj celonárodního, plošného systému implementace a koordinace KHS a SZÚ, podpora sítě rehabilitačních center, programy NNO Příjemci podpory: KHS, SZÚ, zdravotní pojišťovny v oblasti propagace a marketingu, zařízení MZd v oblasti sítě rehabilitačních center a nozokominálních nákaz, NNO

3.2 c) Řízení nákladovosti a kvality  3.2c řízení kvality a nákladovosti systému veřejného zdraví modernizace pracovišť pro vyhodnocování zdravotnických intervencí (kvalita x nákladovost) modernizace zajištění inovativních technologií pro měření a vyhodnocování zdravotnických intervencí (kvalita x nákladovost) projekty zajištění patentů, licencí pro pracoviště zaměřené na vyhodnocování zdravotních intervencí (kvalita x nákladovost) Systémový projekt MZd na řízení přímo řízených organizací - Personální systémy, provozní systémy, personální a procesní audity -Vyhodnocování zdravotnických intervencí „Health Technology Assessment“

Oblast intervence 3.2 Služby v oblasti veřejného zdraví Podporované aktivity Podporované aktivity: modernizace a obnova přístrojového vybavení systémová opatření v oblasti prevence zdravotních rizik řízení kvality a nákladovosti systému veřejného zdraví Celková alokace : ,88 EUR (7,32 mld Kč)

Obecné podmínky čerpání Příjemci podpory: MZ ČR, příspěvkové organizace MZ ČR kraje, obce a jimi zřizované a zakládané organizace, státní zdravotní ústav, krajské hygienické stanice, zdravotní pojišťovny, NNO Prioritní osa: jednocílová (Cíl Konvergence), spádová území Celková alokace: ,88 EUR Struktura financování: 85% ERDF, 15% veřejné zdroje (MZ ČR) + rozdíl Praha a NNO cca 16% alokace ERDF na IOP Křížové financování: 9% na projekt Financování: ex-ante, ex-post dle typu příjemců

Přehled vývoje čerpání finančních prostředků v rámci IOP za období 2010 – 2015

Přehled vývoje počtu podaných žádostí o platbu (2010 – 2015)

Audity a kontroly (údaje platné k ) Kontroly provedené ministerstvem Počet kontrol provedených ministerstvem: 449 Počet kontrol s nálezem: 79 (17,6%) Počet nálezů vedoucích ke krácení: 18 Částka krácená na základě nálezů z kontrol: EUR (0,20% alokace) ( Kč) Průměrně kráceno na projekt: 1622 EUR ( Kč) Nejčastější nálezy: 1. porušení v rámci VŘ (dotazy, chyby v uveřejnění, nedodržení resp. neprodloužení lhůt) 2. neoprávněné čerpání z limitkového účtu 3. odstoupení od projektu, kde již bylo čerpáno 4. chyba u zakázek malého rozsahu

Audity a kontroly (údaje platné k )

Audity a kontroly (údaje platné k ) Kontroly provedené na Odboru evropských fondů Počet kontrol celkem: 57 Počet kontrol provedených ŘO IOP: 39 Nálezy spíše formálního charakteru Nedodržování lhůt stanovených manuálem, nahrávání příloh do IS MONIT) Auditní orgán (MF CR): 13 Nejzávažnější zjištění (horizontální audit): Selhání a nedostatečnost kontrolních mechanismů poskytovatele dotace v rámci procesu hodnocení a schvalování projektu a v procesu administrativních a/nebo kontrol na místě z pohledu dodržování pravidel zadávání veřejných zakázek v oblasti intervence 3.2a IOP s dopadem na veřejné zakázky vyhlašované před stanovena 5 % korekce (cca 42 milionů)

Audity a kontroly (údaje platné k ) Kontroly provedené na Odboru evropských fondů Nejvyšší kontrolní úřad: 3 Bez zásadních zjištění Odbor interního auditu: 2 Bez zásadních zjištění Šetření Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže: 39 Ve 23 případech bylo stanoveno, že nedošlo k porušení ZVZ nebo došlo, ale bez vlivu na výběr dodavatele Ve 2 případech byl porušen zákon Ve 14 případech dosud nebylo rozhodnuto Šetření POLICIE ČR 3

Veřejné zakázky (údaje platné k ) Počet veřejných zakázek podle zákona: 409 bez rozdělení na části 1105 včetně rozdělení na části Objem zakázek podle zákona: ,89 (EUR) ( , 23 Kč) Průměrný počet zakázek na projekt: 1,7 zakázky Průměrný počet zakázek včetně částí na projekt: 4,7 zakázky

Veřejné zakázky (údaje platné k )

Výstupy (údaje platné k ) Počet projektů: 236 Počet nemocnic: 61 Nejčastěji pořizované přístroje: 3.2a: CT Simulátor 35, Angiografická linka 25, Lineární urychlovač b: Prevence nozokomiálních nákaz Antidekubitní matrace, dezinfektory, sterilizátory, myčky 3.2c: Modernizace Nemocničních/Ekonomických IS Nemocnice s nejvyšším objemem čerpání: Fakultní nemocnice Ostrava: ,77 (EUR) ( ,50 Kč ) Fakultní nemocnice Plzeň: ,64 (EUR) ( ,98 Kč) Fakultní nemocnice Hradec Králové : ,21 (EUR) ( ,68 Kč)

Děkuji za pozornost PhDr. Mgr. Jan Bodnár, LL.M. ředitel odboru evropských fondů Ministerstvo zdravotnictví ČR