Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Informace o změnách metodiky dotačního řízení Konference primární prevence rizikového chování Praha, 17-18.5. 2016 Matouš Korbel.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Informace o změnách metodiky dotačního řízení Konference primární prevence rizikového chování Praha, 17-18.5. 2016 Matouš Korbel."— Transkript prezentace:

1 Informace o změnách metodiky dotačního řízení Konference primární prevence rizikového chování Praha, Matouš Korbel

2 Metodika dotačního řízení
Z čeho jsme při tvorbě nové metodiky vycházeli? Evaluace dotačního řízení Podněty aktérů dotačního řízení (žadatelé, hodnotitelé) Hlavní cíl metodiky: Podpora systémových projektů, které jsou efektivní a naplňují základní kritéria kvality programů primární prevence.

3 Hlavní změny v metodice
Rozdělení projektů na individuální a krajské Celkový rozpočet se nedělí podle jednotlivých krajů. Projekty budou dotovány z jednoho rozpočtu. Metodika nastavuje nově tzv. kritéria kvality- každý podpořený projekt tyto kritéria musí naplnit. Změny v hodnocení projektů- hodnotí nezávislí odborníci na PPRCH (individuální), zástupci MŠMT a NÚV (krajské) 5) Metodika nastavuje přesnější a strukturovanější parametry jednotlivých projektů z hlediska finanční efektivity a působnosti projektu.

4 Další změny v dotačním řízení
žádost se podává pouze elektronicky možné navýšení prostředků na PPRCH z 20 na 35 milionů korun nová příloha „konečná podoba projektu a celkového rozpočtu projektu“ = změna procesu v krácení dotací

5 Zpracování připomínek
Materiál byl kromě vnitřních připomínek na MŠMT předložen odborníkům z NNO, PPP a KŠKP Zpracování připomínek KŠKP: úprava části IV. - pověřená osoba hejtmanem jednotný sběr pro celou ČR- aktivita Evaluace

6 Projekty individuální
Oprávněný žadatel: NNO, školy, PPP, vysoké školy, církevní organizace, SVP Podporované aktivity: Všeobecná primární prevence rizikového chování Selektivní primární prevence rizikového chování Indikovaná primární prevence rizikového chování Projekty evaluace potřebnosti, dostupnosti a efektivnosti služeb Projekty zaměřené na poskytování odborných a ověřených informací a vzdělávání odborné či laické veřejnosti Pozn.: Žadatel může podat žádost pouze na 1 projekt v každé z uvedených aktivit.

7 Typ primární prevence Počet tříd/skupin/jedinců (skupina= min. 10 jedinců) Částka Všeobecná 0-19 tříd 0 Kč 20-29 tříd 30-39 tříd 40 a více tříd Selektivní 0-4 skupin 5-10 skupin 11-16 skupin 17 a více skupin Indikovaná 0-8 jedinců 9-20 jedinců 21-30 jedinců 31 a více jedinců

8 Pro aktivity Projekty evaluace potřebnosti, dostupnosti a efektivnosti služeb Projekty zaměřené na poskytování odborných a ověřených informací a vzdělávání odborné či laické veřejnosti platí: Žádost může být podána v maximální výši  Kč. Pro všechny aktivity individuálních projektů platí: Žádost může být podána v minimální výši Kč.

9 Hodnocení žádostí Kvalita - každý žadatel by měl naplnit základní kritéria kvality, která jsou definována v metodice Efektivita - žadatelé budou ve své žádosti uvádět konkrétní parametry své práce: počet hodin práce/počet klientů/cena Potřebnost projektu - u žádostí se bude hodnotit i jejich potřebnost a působnost v místě konání. Při posuzování se bude vycházet z konzultací s krajskými školními koordinátory prevence (KŠKP) a krajských plánů PPRCH.

10 Kritéria kvality kvalitní programy a intervence školské primární prevence: musí mít přímý a explicitně vyjádřený vztah k určité konkrétní formě rizikového chování realizace musí být jasně časově a prostorově ohraničena musí být zacílen na jasně ohraničenou a definovanou cílovou skupinu

11 Děkuji za pozornost Matouš Korbel matous.korbel@msmt.cz
tel:


Stáhnout ppt "Informace o změnách metodiky dotačního řízení Konference primární prevence rizikového chování Praha, 17-18.5. 2016 Matouš Korbel."

Podobné prezentace


Reklamy Google