Str. 1 Koordinátor BOZP na staveništi podle zákona č. 309/2006 Sb. JUDr. Anna Samková oddělení bezpečnosti práce Ministerstvo práce a sociálních věcí Karlovo.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mgr. Irena Fadrhoncová.  Definice: právní norma je obecně závazné pravidlo chování, které je vyjádřeno zvláštní státem uznanou formou a jehož zachování.
Advertisements

Koncepce organizace posudkové služby JUDr. Jiří Veselý, Ph.D. ředitel odboru výkonu posudkové služby MPSV.
Zpráva o činnosti Státního úřadu inspekce práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Zdravé pracoviště bez rozdílu věku MVD, 28. dubna 2016 ing. Radka Sokolová, místopředsedkyně ČMKOS, místopředsedkyně Rady vlády pro BOZP
Analýza fungování institutu dohod o výkonu pěstounské péče v ČR SocioFactor s.r.o.
Důvod přijetí novely:  1. Přesunutí úpravy odškodňování pracovních úrazů a nemocí z povolání z přechodných ustanovení (§ 364 až § 390) do jedenácté části.
Pracovní právo. Pohovor
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Pracovní smlouva Vypracoval: Lukáš Karlík.
Pojem a význam práva Souhrn norem, stanovených uznaných státem k dosažení určitých společenských účelů, jejichž zachování je vynucováno státní mocí Objektivní.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Právní řád ČR a právní ochrana občanů N á zev sady: Výuka občanské nauky.
BEZPEČNOST JEŘÁBOVÉ DOPRAVY Při konstrukci a provozu jeřábů musí být přísně dbáno na zásady bezpečnosti, aby nebyl ohrožen život a zdraví osob a zabránilo.
Odměňování pracovníků Minimální mzda. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název.
NSK A SEKTOROVÉ DOHODY JAKO NÁSTROJE PRO PROVÁZÁNÍ POTŘEB ZAMĚSTNAVATELŮ A VZDĚLAVATELŮ Ilona Šimarová, Svaz průmyslu.
1.VYHLÁŠENÍ RESORTNÍCH BEZPEČNOSTNÍCH CÍLŮ MZ na období červen 2011– duben PODEPSÁNÍ PROHLÁŠENÍ WHO „Čistá péče je bezpečnější“
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název:VY_62_IVOVACE_3402_PaN POJIŠTĚNÍ Téma: Pojem F. G._ POVINNÉ A NEPOVINNÉ POJIŠTĚNÍ.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_07.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Bc. Klára Loudová Název materiálu:
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Pracovní právo.
Společně bezpečně v Evropské unii EU – Hodnocení rizik u malých firem a mikrofirem 2012.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Vyhláška č. 326/2006 Sb., o atestačním řízení pro elektronické nástroje Mgr. Martin Plíšek.
Bezpečnost silniční a železniční dopravy
Stávající systém kontroly při těžbě dřeva
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
AKREDITACE K USKUTEČŇOVÁNÍ VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU dle novely zákona č
Pojem přeměna obchodní společnosti
Plánování ve školní tělesné výchově
Název vzdělávacího materiálu
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Stavební uzávěra základní informace
Občanské soudní řízení I.
Přednáška pro VIII. jarní semestr magisterského studia
Pracovnělékařské služby
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Název projektu: Moderní škola
NEBEZPEČNÉ LÁTKY A BOZP
Správa sociálního zabezpečení
kpt. Ing. Tomáš Hoffmann HZS Karlovarského kraje
Základy pracovního práva a sociálního zabezpečení v ES
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
NV č. 201/2010 Sb. ze dne 31. května 2010  o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu ve znění NV č. 170/2014 Sb. ze dne 6. srpna 2014.
Blanka Valdecká, TOO ČMKOS, Seminář pro SIBP
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Role a možnosti spolupráce s orgány sociálně-právní ochrany dětí
Závaznost ÚPD pro orgány státní správy lesa
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) III. část
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Pravidla a doporučené postupy pro vytváření studijních programů
Zvláštní odborná způsobilost
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
Účastníci výstavby
Sociální práce a veřejné opatrovnictví
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/19
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
Malotřídní škola a některé specifické momenty personální agendy
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Projektové řízení výstavby podle PMBOK 2. Řízení rozsahu
Agenda služebního poměru předmětem přezkumu ve správním soudnictví
INFORMACE TAJEMNÍKA PROFESNÍCH UNIÍ
Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol výkonu přenesené a samostatné působnosti svěřené orgánům obcí, krajů a hlavního města Prahy za léta 2014–2016.
Občanské soudní řízení I.
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 12. prosince 2018 I Liberec.
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Zkušenosti z inspekcí kvality sociálních služeb
Územní plán s prvky regulačního plánu
SPRÁVNÍ PRÁVO.
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Transkript prezentace:

str. 1 Koordinátor BOZP na staveništi podle zákona č. 309/2006 Sb. JUDr. Anna Samková oddělení bezpečnosti práce Ministerstvo práce a sociálních věcí Karlovo nám. 1/1359, Praha 2,

str. 2 Kdo je koordinátor BOZP na staveništích (dále jen “koordinátor“) a kdo se může stát koordinátorem? Koordinátorem je fyzická nebo právnická osoba určená zadavatelem stavby (stavebníkem, investorem) k provádění stanovených činností jak při přípravě stavby, tak při její realizaci s tím, že může jít o tutéž FO. Zákonnou podmínkou určení koordinátora je, že se na provádění stavby podílí více než 1 zhotovitel s výjimkami dle zákona. Koordinátor musí být držitelem platného osvědčení, které se vydává na základě úspěšně vykonané zkoušky na 5 let. Právnická osoba může vykonávat činnost koordinátora, zabezpečí-li její výkon odborně způsobilou FO s platným osvědčením. Koordinátorem nemůže být fyzická osoba, která odborně vede realizaci stavby (stavbyvedoucí). V navrhované novele zákona MPSV navrhuje, aby koordinátorem nemohla být také fyzická osoba, která se na dané stavbě podílí jako zhotovitel nebo se jedná o zaměstnance tohoto zhotovitele.

str. 3 V čem spočívají výhody určení koordinátora pro BOZP na staveništích ZÁSADA Koordinátor nepřebírá na staveništi plnění povinností uložených platnými právními předpisy (ZP aj.) zaměstnavateli nebo stavbyvedoucímu.Tuto odpovědnost z veřejného práva (ZP, NV aj.) nelze převést na jinou osobu ani v rámci soukromoprávního ujednání!!! KOORDINÁTOR (tj. „manager řízení BOZP na staveništi“), který  při přípravě stavby spolupracuje s odpovědným projektantem na zpracování projektu s ohledem na takové řešení stavby, které by bylo při jejím provádění, ale i údržbě při užívání BEZPEČNÉ a jehož až následné řešení při vlastní realizaci stavby by bylo nákladné.  koordinuje faktické provádění prací na staveništi se zaměřením na zjišťování, zda jsou přitom dodržovány požadavky BOZP  koordinuje spolupráci zhotovitelů nebo jimi pověřených osob při přijímání opatření k zajišťování BOZP s ohledem na povahu stavby, na všeobecné zásady prevence rizik a činnosti prováděné na staveništi buď současně nebo v těsné návaznosti s cílem zabránit vzniku PÚ a Nzp, např. provádí zápisy o zjištěných nedostatcích, svolává kontrolní dny se zhotoviteli, upozorňuje zhotovitele a zadavatele stavby na nedostatky, na kt. upozornil a jež nebyly odstraněny a provádí další činnosti dle zákona a NV č. 591/2006 Sb.

str. 4 Jaká je situace s uplatňováním institutu koordinátora v ČR a vyspělých zemích EU Institut KOO jako naprostá novinka byl poprvé v čs. právní úpravě zaveden z. č. 309/2006 Sb., kt. nabyl úč. dnem Od té doby se mnohé změnilo, ale poznatky orgánů inspekce práce z kontrol a ze statistik PÚ a Nzp nám ukazují, že je hodně co zlepšovat a změnit to, že hlavním ukazatelem ve veřejné soutěži zůstane nejnižší cena, kdy pak již nezbývá na realizaci účinných opatření (nové technologie, nová technická zařízení) k předcházení PÚ a Nzp. Na trhu práce je dnes v ČR více než 3000 koordinátorů (OZO), z nichž si mnozí neuvědomují svoji skutečnou odpovědnost a podceňují ji (proto mohou uzavírat často z ekon. důvodů smlouvy na více staveb, než na kt. mají kapacitu). Institut KOO se sice dostal do povědomí účastníků ve výstavbě, ti jej však často nerespektují (zadavatelé staveb zvl. u malých a středních staveb, neurčují KOO nebo jen formálně, nedávají zpracovat plán BOZP jako nástroj KOO pro koordinaci rizik a nadále účastníci ve výstavbě podceňují rizika aj.).

str. 5 Jaká je situace s uplatňováním institutu koordinátora v ČR a vyspělých zemích EU Bezpečnostní opatření na stavbách v zahraničí a náklady na ně jsou zahrnovány do ceny stavby, kde navíc zastávají funkci KOO sami projektanti nebo architekti, kteří pak mají povinnost být uvedeni na oznámení na dané stavbě. Zadavatelé staveb v zahraničí se již přesvědčili o výhodách, které jim KOO přináší, např. se staví bez zvyšování PÚ a Nzp, s vyšší efektivností výstavby, a proto je pro ně KOORDINÁTOR samozřejmostí. Na rozdíl od tohoto je v ČR institut koordinátora (manažera řízení BOZP) stále podceňován, a projektanty, architekty, zadavateli staveb opomíjen, aniž si uvědomují možnosti, které jim tento institut přináší. První dobré zkušenosti s tímto institutem je však i je vede k tomu, že KOO na stavbách využívají. Musí však jít o kvalitní KOO – odborníky na svém místě, kteří mají nejen znalosti platných právních předpisů v BOZP, stavebních předpisů a norem, ale i zkušeností ze stavenišť a schopnost svým jednáním se zhotoviteli a zadavateli staveb je přesvědčit o důležitosti opatření, která v BOZP navrhuje, a to již při přípravě a následně při realizaci stavby, a to nejen v případech, kdy musí být dle zákona určen.

str. 6 Proč vyhlašovat v ČR soutěž o nejlepšího koordinátora ? Na předání ceny vítězi 3. ročníku soutěže Profesionál BOZP (v prevenci rizik) byla vyhlášena i nová soutěž pro koordinátory, kteří tuto činnost vykonávají (v přípravě, nebo jen v realizaci stavby nebo zajišťují celou stavbu) Hlavním důvodem proč Ministerstvo práce a sociálních věcí tuto soutěž pro koordinátory vyhlásilo je nejen v podpoře činnosti samotných koordinátorů a seznamování ostatních s jejich příklady správné praxe, ale i ve zvýšení povědomí odborné veřejnosti ve výstavbě (účastníků ve výstavbě) a orgánů veřejné správy a samosprávy o významu tohoto institutu nejen pro BOZP, ale i pro vyšší efektivnost a kvalitu nově prováděných staveb. V neposlední řadě má tato soutěž přispět k řešení oprávněných požadavků koordinátorů na řádné ohodnocení jejich činnosti a zahrnutí nákladů na BOZP do nákladů na celou stavbu.

Děkuji Vám všem za pozornost, kterou jste mi věnovali. Pro další období si přeji, aby nejen koordinátoři a ostatní účastníci ve výstavbě v ČR více respektovali platné právní normy, nepodceňovali rizika na staveništích, aby nedocházelo ke zbytečným ztrátám na životech, zdraví pracovníků a majetku na stavbách. Kladu si současně otázku, jestliže prokazují naše firmy, že umí pracovat nejen kvalitně, ale i bez PÚ v zahraničí, proč to nedokazují na stavbách i doma...? Tato úvaha však přesahuje zadání, které jsem pro toto vystoupení měla, vyhrazeno, a proto mi dovolte se rozloučit a popřát těm dobrým koordinátorům trpělivost při prosazování svých oprávněných požadavků, včetně požadavku na řádnou odměnu za práci, kterou vykonávají. Skončila bych mottem: „Kdo je bez dluhů je bohatý, ale kdo je zdravý – je šťastný“. Poděkování