Chyby a doporučení při předkládání projektů do SROP – opatření 2.2 3. říjen 2005 Liberec Helena Kubíčková Sekretariát Regionální rady NUTS II Severovýchod.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Advertisements

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Institut pro integraci České republiky do Evropské unie Jak na projekt spolufinancovaný ze SF EU Mgr. Marek Havrda, MA.
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
SEMINÁŘ PRO EXTERNÍ HODNOTITELE - HODNOCENÍ, PPH, NÁLEŽITOSTI POSUDKŮ.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“
NOVINKY V DOKUMENTACI – NOVÝ SYSTÉM HODNOCENÍ 24.ZÁŘÍ 2013.
Oddělení Sekretariátu Regionální rady Regionu soudržnosti NUTS II Jihovýchod Krajský úřad kraje Vysočina Velké Meziříčí 2005 Nejčastější chyby v předkládaných.
KRITÉRIA HODNOCENÍ AKCE
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
ČASTÉ CHYBY PŘI ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI 8. října 2013 Ing. Petra Salačová, OAP Ústí nad Labem 1.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Využití Společného regionálního operačního programu pro podporu IT projektů v regionech Jihlava 17. února 2004.
Současný a nový systém implementace … aneb jak se poučit z předchozích zkušeností.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Priorita 2 Regionální rozvoj infrastruktury 3. kolo výzvy – do
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
Příprava projektu Komunitární program PROGRESS. Výzva 0&langId=enhttp://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=63.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.
Aktuální stav příprav na realizaci SROP – Opatření 2.2 Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán Společného regionálního operačního programu 20. května.
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc,
Příjem a hodnocení žádostí o podporu
Michala Pechová Jak vyplnit webovou žádost OP VK BENEFIT7 ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Příprava žádosti o podporu a výběrový proces  Přestavení hlavních kroků výběrového procesu  Podmínky 19. výzvy SC 4.1 OP PPR spolufinancované z EFRR.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
1 Sekretariát Regionální rady regionu soudržnosti NUTS II Střední Morava, pracoviště Zlín Zlín III. kolo výzvy SROP PPŽ + Změny.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Seminář k výzvě IOP č. 9 Seminář k výzvě IOP č. 9 ZAJIŠTĚNÍ PŘENOSU DAT A INFORMACÍ V ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVĚ Představení.
Operační program přeshraniční spolupráce Slovenská republika – Česká republika Centrum pro regionální rozvoj Infobod Zlín.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Centrum pro regionální rozvoj ČR Vinohradská 46, Praha 2 | tel.: | fax: | | Příprava.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Interreg V-A Česká republika – PolskoSpolečný sekretariát, Jeremenkova 40b, Olomouc Projektový záměr & Projektová.
1 Osnova studie proveditelnosti a analýzy nákladů a přínosů.
Seminář pro žadatele IROP
Seminář pro žadatele IROP
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Informace o výzvě pro školy
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Postup hodnocení a výběru projektových žádostí
Michal Šperling - EUREDIS
Osnova studie proveditelnosti a analýzy nákladů a přínosů 17. 3
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Chyby a doporučení při předkládání projektů do SROP – opatření říjen 2005 Liberec Helena Kubíčková Sekretariát Regionální rady NUTS II Severovýchod

SROP – 2.2 chyby a doporučení »Formální náležitosti projektu -problémy s elektronickou žádostí – finální uložení -chyby v povinných přílohách či jejich nekompletnost -zdůvodnit nepředložení příloh – „příloha není relevantní pro daný projekt“ -nenabytí právní moci u územního rozhodnutí

SROP – 2.2 chyby a doporučení »Formální náležitosti projektu - pokračování -nevyjasněné majetkové vztahy, popř. smlouva o pronájmu na dobu neurčitou -tištěná žádost či příloha není podepsána statutárním zástupcem či chybí plná moc -různé unikátní kódy v žádosti

SROP – 2.2 chyby a doporučení »Kritéria přijatelnosti -žádost se musí vztahovat pouze na jedno opatření -projekt je realizován v oblasti IKT a orientován na operační cíle a typy podporovaných projektů -bude vytvořeno nejméně jedno místo s veřejným přístupem k internetu (PIAP = Public Internet Access Point)

SROP – 2.2 chyby a doporučení »ELZA – žádost - neshoda údajů v žádosti a ve studiích -příliš stručné vyplnění -chybí bližší popis navazujících aktivit -nevyplněné nebo chybně vyplněné ukazatele

SROP – 2.2 chyby a doporučení »Ekonomické studie =>projekt je realizovatelný a přínosný pro společnost »Studie proveditelnosti »Analýza nákladů a přínosů (>90 mil. Kč) -povinná osnova Studie proveditelnosti -soulad mezi studiemi a žádostí -úplnost formálních údajů -věcná stránka projektu: cíle, aktivity, výstupy projektu, zdůvodnění potřebnosti projektu, reálnost harmonogramu, popis přidané hodnoty projektu, popis pořízení investice, popis pořízené technologie -správnost výpočtu cash-flow, včetně tabulkových výstupů

SROP – 2.2 chyby a doporučení »Další doporučení -s chopnosti a zkušenosti žadatele: formulář reference projektů – zkušenosti žadatele s realizací nebo řízením projektů obdobného typu (příloha č.7 PPŽ – Výběrová kritéria) -management projektu: formulář personální zajištění předkládaného projektu (příloha č.7 PPŽ) – ve fázi předinvestiční, investiční a provozní -soulad s rozvojovými strategiemi: formulář vazba projektu na strategické dokumenty (příloha č.7 PPŽ)

SROP – 2.2 chyby a doporučení »Další doporučení -analýza trhu a poptávky: prokázání nedostatečné nabídky služeb na daném území, porovnání kvality a ceny služeb s konkurencí, doložit průzkum zájmu cílových skupin o službu - partnerství: konkrétní způsob spolupráce ve fázi přípravné, realizační a provozní; odlišit partnery od subdodavatelů!; doložit smlouvu nebo dohodu o partnerství

SROP – 2.2 chyby a doporučení »Další doporučení -provázanost projektu s jinými projekty v oblasti LZ a IS (školení, semináře, kurzy, nové služby a aplikace) -rozpočet: přehlednost, přiměřenost, rozlišení výdajů dle PPŽ (uznatelné/neuznatelné), položkový rozpis; mzdové náklady nejsou ve 2.2 uznatelné -analýza rizik: definice rizik a jejich omezení či odstranění

SROP – 2.2 chyby a doporučení »Další doporučení -proveditelnost a provázanost projektu: soulad mezi cíli, výstupy, popisem a indikátory projektu v žádosti a přílohách -kvantitativní cíle opatření: -hrubá pracovní místa!!!: Kč z ERDF/1 HPM -kolik občanů a v jaké docházkové vzdálenost bude mít díky projektu přístup k internetu, jaká je nyní nejbližší možnost přístupu k internetu u obcí do 350 obyvatel -počet uživatelských míst s přístupem k internetu: Kč z ERDF/1 PIAP

SROP – 2.2 chyby a doporučení »Další doporučení -přístup veřejnosti k PIAP (počet hodin denně) -vytvoření služby nebo interaktivní aplikace veřejné správy přístupné prostřednictvím internetu -vytvoření místní komunikační sítě s napojením domácností (v dané oblasti není možnost připojení obyvatel k internetu) -udržitelnost výstupů projektu (administrativní a finanční zajištění provozu a údržby) -horizontální kritéria: vliv projektu na rozvoj informační společnosti, sociální integraci a zaměstnanost v regionu, rovné příležitosti

SROP – 2.2 chyby a doporučení »Závěrečná doporučení -konzultovat se SRR projektový záměr - postupovat podle příručky pro žadatele vč. příloh -zajistit včas všechny požadované přílohy -kontrolovat zpracovatele projektu -vzít v úvahu zbývající finanční alokaci