Jozef Bajusz Naléhavá výzva: „Vyjdi - lide můj“.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Můžeme číst Bibli od První knihy Mojžíšovy až po Zjevení a nenalezneme jediného řádku, který by opravňoval k svěcení neděle. Písmo svaté přikazuje zachovávání.
Advertisements

Týden modliteb za duchovní povolání, od 8.do 15.května 2011, ukončen 48. světovým dnem modliteb za povolání o 4. neděli velikonoční – neděli Dobrého pastýře.
BIBLICKÝ RŮŽENEC slavná tajemství
ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu
ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu
BIBLICKÝ RŮŽENEC radostná tajemství
Církev dnes Smysl a poslání církve.
…rádi bychom viděli Ježíše… (?) Jan 12, Někteří z poutníků, kteří se přišli o svátcích klanět Bohu, byli Řekové. 21 Ti přistoupili k Filipovi,
Žalmy 96:1-7 Zpívejte Hospodinu novou píseň, zpívej Hospodinu, celá zem! Zpívejte Hospodinu, jeho jméno chvalte, jeho spásu zvěstujte den co den. O jeho.
Integrita bezúhonnost
Záleží na tom, čemu věřím?
Jak používat duchovní dary Jirka Pospíšil, EBED, KC Vyškov,
Ježíš – jméno, nad každé jméno!
Dosáhni cíle!.
SOBOTA.
Symboly v obřadech křesťanské iniciace
Ve společenství s Matkou Boží
Následuj zbožnost 1. Timoteovi 6, 3 – 12 ….Ty však se tomu jako Boží člověk vyhýbej? Následuj spravedlnost, zbožnost, víru, lásku, trpělivost, mírnost………
Jak zvěstovat evangelium Obrněné Boží vojsko
Slovo života listopad 2012 „Kdo mě miluje, bude zachovávat mé slovo a můj Otec ho bude milovat a přijdeme k němu a učiníme si u něho příbytek.“ (Jan.
Boží Zjevení Mnohokrát a mnohými způsoby mluvíval Bůh k otcům ústy proroků; v tomto posledním čase k nám promluvil ve svém Synu. (Žid 1,1n)
Připrava na přijetí svátosti BIŘMOVÁNÍ
Uctívání a chvála. Žalm 5,4-8: „Hospodine, ty můj hlas slyšíš zrána, ráno ti připravím oběť a budu čekat. Ty nejsi bůh, který má zálibu ve svévoli, zlý.
Světová náboženství.
Nic v životě křesťana nepůsobí takový nepokoj, jako odbývaná modlitba. (Jan XXIII.)
Obstát na bitevním poli
Ježíšova velekněžská modlitba I
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci,  Je plné radosti = jásavý chvalozpěv. Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Boží jméno ve starověké hebrejštině. zájem  -studují Bibli  -poučují druhé o Bibli  -chodí na biblické přednášky  (viz dále)  -nekradou  -nekouří.
Věřím v CÍRKEV.... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z Ducha.
 © Centrum pro katechezi Olomouc.  Modlitba je setkání s Bohem.  Modlitba je rozhovor.  Modlitba je základní kámen naší víry. Vyrobilo Centrum pro.
Věřím v Boha, Syna.... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal.
1. Zazni dnes Hospodinu chvála, | Bůh v lásce nám se podává | a milost jeho neskonalá | na věky s námi zůstává. | Hlas spasení | a věčná chvála zástupy.
Poselství starozákonní svatyně
Vypracoval: Jakub Moravec
KŘESŤANSTVÍ.
Marta a Marie. Příběh o lásce Boha k člověku - Vztah z Boží strany beze zbytku naplněný - Vztah, který se máme snažit naplňovat i z naší strany - Vztah.
Papež František: Modlitba musí být smělá a neodbytná Centrum pro katechezi Olomouc, 2014Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Efezským 2: 1, 2v nichž jste dříve žili podle běhu tohoto světa, poslušni vládce nadzemských mocí, ducha, působícího dosud v těch, kteří vzdorují Bohu.
1. Tebe, Boha otce věků, | Pána všeho chválíme. | Plna jesti všecka země | převelebně slávy tvé. | Vesmír vzdává chválu tobě, | cherubín a serafín | slavně.
1. Slyš, jaká překrásná píseň | rozléhá se po nebi! | Andělů to svaté sbory | Pána Boha velebí. | Je to píseň o radosti | dané všemu stvoření: | Sláva.
Věřím v Boha, Otce.... Věřím v Boha, Otce... Věřím v Boha, Otce... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista,
1. Moudrosti poklad z nebe | je Slovo Boží nám, | jímž k poznání nám sebe | podává Pán Bůh sám. | Však plné zjevení | je v Kristu Boží tváře | k našemu.
Letnice Jóel 3:1 I stane se potom: Vyleji svého ducha na každé tělo. Vaši synové i vaše dcery budou prorokovat, vaši starci budou mít sny, vaši jinoši.
Je mentorování biblický koncept ?  Výraz není v Písmu  Výraz pochází z řecké mytologie : Odysseus svěřil výchovu a životní přípravu svého syna Telemacha.
VELIKONOCE, LETNICE, PRVOTNÍ CÍRKEV
Lukášovo evangelium. Autor a datum vzniku Lukáš - Pavlův spolupracovník - lékař - jeho popis Kristových uzdravení (např. 4:38-40, 5:15-25, 6:17-19, 7:11-15,
LEVITICUS. Leviticus „lévitský“, „týkající se lévitů“ וַיִּקְרָא ‎ (wajjikrá) Autor: Mojžíš Datum sepsání: 1400 př.n.l. Jazyk: hebrejský.
Spirituální teologie 2. KDO JSME?. Stvořeni k obrazu a podobě Boží  Gn 1,27  Naší podstatou je prvotní požehnání  Bible se snaží ukázat jednotu mezi.
Skutky apoštolské. Autor a datum vzniku Lukáš - Pavlův osobní lékař - spolupracovník na díle evangelia - očitý svědek některých událostí - 3 x v Písmu.
Matoušovo evangelium.
AC Slavkov u Brna, Spolu s Bohem... Žij život bez strachu!!! AC Slavkov u Brna,
Lukáš 23,50-24,12 Josef z Arimatie Ježíšova smrt a vzkříšení 50 Členem židovské rady byl muž jménem Josef, člověk dobrý a spravedlivý, 51 který nesouhlasil.
 Aneb to nejlepší, co nás mohlo potkat….  Na počátku Bůh stvořil nebe a zemi (Gen 1,1)  Bůh stvořil člověka, aby byl jeho obrazem, jako muže a ženu.
HAPPY END …no comment... KRIZE SVĚTOVÉHO EKOSYSTÉMU.
Význam bible OB21-VVP-HUM-CJL-BUJ-L ) úkol: Vytvoř myšlenkovou mapu (co si vybavíš, když se řekne bible):
Sv. Faustýna Kowalska Maria Faustina /Helena/ Kowalska sv. Faustýna Kowalska Maria Faustina /Helena/ Kowalska.
MENE TEKEL UFARSIN 3. POSLOUPNOST 1.Bůh 2.Rodina 3.Církev 4.Zaměstnání 5.Národ 6.Obnova společnosti.
KŘESŤANSKÝ KALENDÁŘ Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Ježíš.
Náboženství a fanatismus
pak musíme ještě dnes se židy a adventisty světit sobotu místo neděle.
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Poznání Boží vůle.
Úvod do středověku.
BIBLICKÝ RŮŽENEC radostná tajemství
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Bibličtí objevovatelé (Discovery Bible Study)
SVĚTOVÁ NÁBOŽENSTVÍ.
Transkript prezentace:

Jozef Bajusz Naléhavá výzva: „Vyjdi - lide můj“

Kdo vymyslel - založil církev? „… a na té skále zbuduji svou církev a brány pekel ji nepřemohou.“ Mat 16,18 „Chválili Boha a byli všemu lidu milí. A Pán denně přidával k jejich společenství ty, které povolal ke spáse.“ Skut 2,47

Boží pravda se neztratila. čistota Druhý příchod Kr „Stezka spravedlivých je jak jasné světlo, které svítí stále víc, až je tu den.“ Přísl 3,18 Křesťanský život pronásledování Křest ponořením kompromis Důležitost církve Jedině víra v Krista obřady a moc Poslušnost Boha Změna přikázání, změna víry, změna způsobu uctívání Bible jediná autorita

Zaměřte se na detaily! Jak rozeznat pravé od falešného ? „…a každý den zkoumali v Písmu, zdali je to tak, jak zvěstuje Pavel.“ Skut 17,11

Která je ta pravá církev? Pět klíčů k rozpoznání pravdy 1. Učení stojí na základech Bible 2. Zachovává přikázání Boží 3. Věrnost Ježíši - stejná víra s Ježíšem 4. Svědectví Ježíše - duch proroctví 5. Znovuzrození členové - láska

„Ústní podání (tradice) a nikoliv Písmo svaté je skálou, na které je postavena církev Ježíše Krista.“ Historik Manton - jezuita „O katolických doktrinách“, str.157 Z krásné, čisté ženy, věrné manželky se stala prostitutka, která šla s každým pohanským učením a přijímala vše, jen aby měla moc.

Co je Babylón? Co znamená „vyjít“ z Babylóna? „Padl, padl veliký Babylon,… …pro smilství té nevěstky byly opojeny všecky národy, králové světa s ní smilnili… a slyšel jsem jiný hlas z nebe: ´Vyjdi, lide můj z toho města a nemějte účast na jeho hříších…´ “ Zjev 18,1-4 Co je Babylón? Co znamená „vyjít“ z Babylóna?

Kdo chce podávat smysl Písma a nečerpá jej z Písma, je nepřítel Písma. (Blaise Pascal)

Žena = církev věrná = pravá církev Symboly knihy Zjevení: 400 veršů = 278 ze SZ z 39 knih SZ citováno 27 knih Žena = církev věrná = pravá církev Žena = církev prostitutka = odpadlá církev

Žena = církev prostitutka = odpadlá církev Tu jsem spatřil ženu sedící na dravé šelmě nachové barvy, plné rouhavých jmen, o sedmi hlavách a deseti rozích. Ta žena byla oděna purpurem a šarlatem a ozdobena zlatem, drahokamy a perlami; v ruce držela zlatý pohár, plný ohavností a nečistoty svého smilství, a na čele měla napsáno jméno - je v něm tajemství: ’Babylón veliký, Matka všeho smilstva a všech ohavností na zemi.‘ Zjevení 17,1-5 Žena = církev prostitutka = odpadlá církev

Víno = sídlo vědomí, přemýšlení neuvědomují si svůj stav Tu přišel jeden z těch sedmi andělů, kteří měli sedm nádob, a promluvil ke mně: ’Pojď se mnou, ukážu ti soud nad velikou nevěstkou, usazenou nad vodami, se kterou se spustili králové světa a vínem jejího smilství se opíjeli obyvatelé země.‘ Anděl mě odvedl ve vytržení ducha na poušť. Víno = sídlo vědomí, přemýšlení neuvědomují si svůj stav

Babylón - identifikace: 1. Babylón stojí na základě lidského slova, je to směs lidských nauk, lidských tradic. „Zdali není veliký tento Babylón, který jsem svou mocí a silou vybudoval?“ Dan 4,27 já „Marně mne uctívají, neboť učí naukám, jež jsou jen příkazy lidskými.“ Mat 15,9

Babylón - náboženství lidských tradic „Nikdo totiž nemůže položit jiný základ než ten, který je už položen, a to je Ježíš Kristus.“ 1.Kor 3,11 „Ale i kdybychom my nebo sám anděl z nebe přišel hlásat jiné evangelium než to, které jsme vám zvěstovali, budiž proklet!“ Gal 1,8

Může být Panna Marie orodovnicí za nás? (r. 1896) po své smrti se stala dalším prostředníkem, mezi Bohem a lidmi „Je totiž jeden Bůh a jeden prostředník mezi Bohem a lidmi, člověk Kristus Ježíš.“ 1. Timoteovi 2. 5. „V nikom jiném není spásy; není pod nebem jiného jména [Ježíše Krista], zjeveného lidem, jímž bychom mohli být spaseni“ Sk 4,12

Babylón - náboženství lidských tradic Kult Panny Marie? Mariánský kult pochází z Babylonu, kde byla v historii uctívána tzv. královna nebes s jejím synem. Babylón - náboženství lidských tradic kult matky s dítětem silně zakořeněn: Rhea, velká matka babylónských bohů, v Egyptě Isis a Osiris a v Indii Isi a Iswara, v pohanském Římě Fortuna a Jupiter. Matka Číny, s dítětem a svatozáří je uctívána na dálném Východě.

2. Náboženství soch, obrazů Babylón - identifikace: 2. Náboženství soch, obrazů „Padl, padl Babylón a všechny tesané modly jeho božstev jsou roztříštěny o zem.“ Iz 21,9 „Nezobrazíš si Boha zpodobením ničeho.. Nebudeš se ničemu takovému klanět…“ 2.Moj 20,4

Koncil v Niceji (787) prohlásil za oprávněné uctívání obrazů. Bohové a modly, které uctívají dnešní lidé: sláva, moc, peníze, rozkoš,...

Babylón - identifikace: 3. Náboženství zmatku „Řekl mi:‘A uvidíš ještě větší ohavnosti, které páchají.‘ A přivedl mne do brány Hospodinova domu, která vede k severu a hle, sedí tam ženy, a oplakávají Tamúza.“ Ez 8,13-14 Tamúz = bůh nesmrtelnosti, uctívání zemřelých, kult mrtvých

náboženství zmatku velikonoce vánoce ... pověrčivou víru v moc relikvií a poutních míst, očistec uctívání soch a obrazů, živých i mrtvých, celibát, papežský a mariánský kult, křest miminek, růženec, modlitby k mrtvým a pod... náboženství zmatku velikonoce 25. prosinec = narodil se Babylónský bůh Tamúz byl počat v době svátků bohyně Ištar= jarní rovn. vánoce

náboženství zmatku Ďáblova lež: Ale ano, můžete zemřít, ale když zemřete, ve skutečnosti vlastně mrtví nebudete. Vy pouze přeletíte někam jinam. Nevěřte proto Bohu, když říká, že duše, která hřeší, zemře. Bible = 53x říká, že smrt je spánek, vědomí nežije dál. náboženství zmatku Babylón = duše se vznáší, žije, cítí, vidí, je možné jej vzývat a uctívat

4. Náboženství kompromisu Babylón - identifikace: 4. Náboženství kompromisu „Uvidíš ještě větší ohavnosti, než tyto … klaněli se východním směrem k slunci.“ Ez 8,16 „Její kněží znásilňují můj zákon a znesvěcují moje svaté věci. Nerozlišují svaté od nesvatého, neseznamují s rozdílem mezi čistým a nečistým, přehlížejí mé soboty, jsem mezi nimi znesvěcován.“ Ez 22,26

Novodobý křesťanský liberalismus Chceme-li se tedy dát cestou dnešní humanistické ekumeny a tolerance mezi náboženstvím i ateismem, nutně propadáme Božímu soudu a stáváme se nepřáteli Božími, protože jsme přátelé světa [Jakub 4:4] a protože zaměňujeme Boží slovo za slovo lidské. Nejsme již solí světa, ale jakousi další sociální, názorovou nebo charitativní složkou světských systémů. To, že touto cestou se někteří křesťané dávají, v důsledku přináši krizi, ve které dnešní církev je.

Náboženství kompromisu HNUTÍ KŘESŤANSKÉHO NEW AGE Nenásilně se snaží sloučit všechna náboženství a filozofie slibujíce přitom pozitivní změnu světa vlivem nového poznání duše, vědomí a ´božských´ neboli kosmických sil a energií. Náboženství kompromisu ..propagují a zajímají se o astrologii, mysticismus, věštění, jiné stavy vědomí bez účasti mysli (drogami, meditací, hudbou, holotropním dýcháním, hypnózou), reinkarnaci, psychoterapii, telepatii, vyvolávání duchů, jógu a další zvyky spolu s duchovní hudbou původních kultur ...

„Ať se u tebe nevyskytne nikdo, kdo by provedl svého syna nebo dceru ohněm, věštec zabývající se věštěním, mrakopravec ani hadač ani šaman ani zaklínač ani ten, kdo se doptává duchů zemřelých, ani jasnovidec ani ten, kdo se dotazuje mrtvých. Každého, kdo činí tyto věci, má Bůh v ohavnosti.“ Deuteronomium 18.10-12.

Snáře, virgule,… Toto praví Hospodin zástupů, Bůh Izraele: Nedejte se podvádět svými proroky, kteří jsou uprostřed vás, ani svými věštci. Neposlouchejte své sny, které míváte. Prorokují vám klam v mém jménu, já jsem je neposlal, je výrok Hospodinův. Jr 29,9 Můj lid se doptává svého dřeva, jeho hůlka mu předpovídá; tak jej zavádí duch smilstva. Smilstvím se odvrací od svého Boha. Oz 4,12

5. Náboženství státní moci Babylón - identifikace: 5. Náboženství státní moci „ Drak jí dal svou sílu, trůn i velikou moc..“ Zjev 13,2 Babylón = církev měla politickou moc = církvi jde o politickou moc = nábožensko-politická koalice

Co je Babylón? „Vyjděte z něho, lide můj.“ Náboženství lidských tradic Náboženství model, uctívání stvoření Náboženství kompromisu, ústupků Náboženství zmatku, sebeuspokojení Náboženství usilující o státní moc. „Vyjděte z něho, lide můj.“

Co znamená vyjít z Babylónu? „ Zde se ukáže vytrvalost svatých, kteří zachovávají Boží přikázání a věrnost Ježíši.“ Zjev 14,12 Vrátit se k učení Ježíše Krista.

Co znamená vyjít z Babylónu? „Proč vy přestupujete přikázání Boží kvůli své tradici?“ Mat 15,3 „ Boha je třeba poslouchat, ne lidi!“ Sk 5,29 Přijmout Bibli za měřítko pravosti!

Mám zavrhnout církev (minulý život) kvůli takové „maličkosti“? „TILENOL“ lék proti bolesti z 20. tabletek jedna obsahovala jed. Vyjděte z něho, lide můj!“

Mám zavrhnout svoji církev (minulý život) kvůli takové „maličkosti“? Před vypitím sklenky občerstvující vody se budete ptát: „Kolik kapek jedu je v ní?“ Vyjděte z něho, lide můj!“

"Padl, padl veliký Babylón a stal se doupětem démonů, skrýší všech nečistých duchů a každého zlověstného a nenáviděného ptáka; neboť vínem Božího hněvu pro smilství té nevěstky byly opojeny všecky národy, králové světa s ní smilnili a bohatí kupci země bohatli z její rozmařilosti a přepychu." A slyšel jsem jiný hlas z nebe: "Vyjdi, lide můj, z toho města, nemějte účast na jeho hříších, aby vás nestihly jeho pohromy.

„Ježíš k nim opět promluvil a řekl: ’Já jsem světlo světa „Ježíš k nim opět promluvil a řekl: ’Já jsem světlo světa. Kdo mne následuje, nebude chodit ve tmě, ale bude mít světlo života.‘ “ Jan 8,12 „Mám i jiné ovce, které nejsou z tohoto ovčince. I ty musím přivést. Uslyší můj hlas a bude jedno stádo a jeden pastýř.“ Jan 10,16

Jak být zdravým a šťastným Mohu chválit Boha svým tělem ?

Také ty můžeš prožít nejkrásnější den týdne s Ježíšem KDY: v sobotu 24.března 2001 zahájení v 9.30 hod. KDE: Aula pedagogické fakulty PLZEŇ - ul. Jungmannova Program: * Písničky pro radost „životní příběhy“ * Studium: “ hledání odpovědi“ - diskuze * Kázání: “Co ti může Ježíš dát? č3. “

„Učení sekt i nových náboženských hnutí je v protikladu s náboženstvím katolické církve, a proto příslušnost k nim znamená zřeknutí se víry.“ Jan Pavel II.