12. února 2009, ČVUT Pravidla dofinancování projektů ze zdrojů MŠMT Kateřina Slavíková Technologické centrum AV ČR

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní program udržitelnosti I
Advertisements

Komunitární program PROGRESS
Informativní schůzka k programu 1M Praha
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014.
Rozpočty územně samosprávných celků v roce 2011 Leden 2011.
Výzkumné projekty MPO řešené v r na ZČU náležitosti účetních dokladů na ZČU u projektů se samostatným bankovním účtem.
DOTACE MŠMT Investice 2011.
ČVUT1 Jak podat žádost na MŠMT o dofinancování projektů mezinárodní spolupráce ve VaV K AM PUŠ+
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
Velké infrastruktury pro výzkum, vývoj a inovace
Podpora podnikání a investic a EU v následujícím období Ing. Ondřej Votruba | ředitel Divize Investic Brno, 24. duben 2013.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
ČSOB EU CENTRUM REM Autumn 2006 ČSOB EU CENTRUM.
RVŠ Výsledky připomínkového řízení - zákon č. 130/2002 Sb. Zpracovala : B. Tremlová.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
Pracovní setkání s obcemi ZK 2014
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Příprava novely Sněm Rady vysokých škol.
01 Seminář pro žadatele o dotace MPSV- odbor rodinné politiky Státní dotace a NNO JUDr. Hana Frištenská, NROS.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE NA MPO Výzkum a vývoj na MPO.
Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.
Oznamovací povinnost správních orgánů podle nařízení 764/2008 ProCoP setkání
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Program průmyslového výzkumu a vývoje IMPULS
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Hodnocení kvality a bezpečí zdravotních služeb
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
 Smlouva o poskytnutí účelové dotace čl. V., odst. 14 (Pověření poskytováním SOHZ čl. IV., odst. 13) a dále Metodika PK část XIII., odst. 13  mezní.
Připravované změny ve VaVaI. Obsah prezentace Posuzování výzkumných organizací Novela zákona č. 130/2002 Sb.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Rozpočtové hospodaření obcí  Rozpočtové hospodaření územních samosprávných celků  rozpočtový výhled  rozpočtové provizorium  rozpočet 
Informační schůzka k podávání žádostí o finanční podporu z rozpočtu JMK v souladu s ustanovením § 105 zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách
Seminář k „Výzvě na technologická centra a elektronické spisové služby“ Oblast podpory: 2.1 Zavádění ICT v územní.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Výzkum a vývoj A NĚKTERÉ DALŠÍ SOUVISLOSTI…. Výzkum a vývoj v ČR  Rada vlády pro výzkum, vývoj a inovace  Zákony, týkající se VaV  Informační systém,
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2016 Leden 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Ing. Irena Havlová Praha, 8. února 2016.
Program EUPRO II podprogram INTER-INFORM
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Setkání regionálních výrobců
odbor politiky bydlení
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Vykazování dat v rámci poskytování sociálních služeb
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ
Transkript prezentace:

12. února 2009, ČVUT Pravidla dofinancování projektů ze zdrojů MŠMT Kateřina Slavíková Technologické centrum AV ČR

12. února 2009, ČVUT  zákon č. 130/2002 Sb., o podpoře výzkumu a vývoje z veřejných prostředků (§ 4, odst. 5 písm. c  poskytování institucionální podpory na část mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji)  zákon č. 171/2007 Sb.  změna zákona č. 130/2002 Sb.  institucionální podpora dle § 4, odst. 5 písm. c je poskytována na základě žádosti, kterou předloží poskytovateli uchazeč, vybraný v souladu s pravidly příslušného programu mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji  nařízení vlády č. 462/2002 Sb. o institucionální podpoře výzkumu a vývoje z veřejných prostředků a o hodnocení výzkumných záměrů  § 1 odst. 7 – poplatky na mezinárodní spolupráci ve výzkumu a vývoji se hradí způsobem stanoveným ve smlouvě, kterou se Česká republika ke spolupráci zavázala  Rámec Společenství pro státní podporu výzkumu, vývoje a inovací (2006/C 323/01) Právní rámec

12. února 2009, ČVUT  7A - Šestý rámcový program Evropského společenství pro výzkum, technický rozvoj a demonstrační činnosti  7B - Program Společenství pro zachování, popis, sběr a využití genetických zdrojů v zemědělství  7C - Výzkumný program Výzkumného fondu pro uhlí a ocel  7E - Sedmý rámcový program Evropského společenství pro výzkum, technologický rozvoj a demonstrace  7F - Finanční mechanismus EHP Norsko (pouze priorita 6 Vědecký výzkum a vývoj )  7G – Euratom  JTI – jednotlivé kódy budou zveřejněny Způsobilé programy

12. února 2009, ČVUT  mezinárodní program ve výzkumu a vývoji (problém – projekty zaměřené na inovace, např. CIP)  oprávnění použít veřejné prostředky  žadatel – splňuje definici výzkumné organizace podle Rámce  např. VŠ, výzkumný ústav; bez ohledu na právní formu nebo způsob financování  hlavní účel činnosti je základní výzkum, aplikovaný výzkum nebo experimentální vývoj  šíření výsledků prostřednictvím výuky, publikování nebo převodu technologií  veškerý zisk je zpětně investován do těchto činností  začátek projektu nejdříve ; v současné době běží Podmínky poskytnutí dotace (I)

12. února 2009, ČVUT  předpokladem je spolufinancování (tzn. část uznatelných nákladů projektu není hrazena primárním poskytovatelem – např. EK, a účastník tak musí uhradit ze svých zdrojů)  projekty 7. RP koordinační a podpůrné akce CSA – 100% financováno EK  podání žádosti o dofinancování projektu – elektronicky a písemně   aplikace e-projekt  řádné vyplnění žádosti, včetně přiložení všech požadovaných příloh  příjem žádostí v jednotlivých vlnách (aktuální uzávěrka 20. února 2009) Podmínky poskytnutí dotace (II)

12. února 2009, ČVUT  dotace je přiznána na jednotlivé kalendářní roky řešení projektu, poskytnuta v Kč na účet žadatele  finanční prostředky na aktuální rok je nutné ke konci roku vyúčtovat v souladu s vyhláškou č. 52/2008 Sb. – Metodický pokyn  do konce ledna následujícího roku je příjemce dotace povinen odevzdat MŠMT finanční zprávu + průběžnou zprávu a Formulář C  vyúčtování jednotlivých položek nákladů  osobní náklady  náklady na dlouhodobý majetek, spotřební materiál, služby, cestovné, subdodávky  režijní náklady  převod do Fondu účelově určených prostředků Podmínky poskytnutí dotace (III)

12. února 2009, ČVUT  3. vlny, na 100 podaných žádostí, 67 projektů přijato Dofinancování v roce I Kč Kč Kč Kč Kč II Kč Kč Kč Kč - Kč III Kč Kč Kč Kč Kč Kč Kč Kč Kč Kč

12. února 2009, ČVUT Děkuji za pozornost Technologické centrum AV ČR Národní kontaktní organizace pro 7. rámcový program